2 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
3 yemek kaşığı tereyeğı
Hazırlanışı
Derin bir tencereye (çelik olması uygundur)şekeri koyup esmerleşene kadar hızlı ateşte eritelim.kahverengi olmaya başlayınca ocağı kapatıp nişasta ve süt karışımını karamelize olan şekerin üzerine boşaltalım. yağı da ekleyip ocağın altını tekrar açıp sürekli karıştıralım. sütü koyunca şeker hemen katılaşıp topaklanır endişelenmeyin .sürekli karıştırmaya devam edin kaynadıkca eriyecektir.
şeker tamamen eridikten sonra ocaktan alıp kalıplara koyalım ve soğuyunca servis edelim
2 yorum:
Elinize sağlık Nefis bir tatlı olmuş hemde pratik sevgilerimle.
Bu tarif çok hoşuma gitti karemelli birçok tarifte gönül rahatlığıyla kullanabilirim teşekkürler sevgiler.. Bana da beklerim
Yorum Gönder