selam değerli dostlarım Göbete şimdiye kadar yaptığım en kolay el açması nefis lezzetli börek çeşitlerinden biri... isminin nerden aldığını malesef bilmiyorum buralarda adı göbete ...dedim ya yapımı çok kolay iç malzeme
olarak ben ıspanakla peynir karışımı kullandım siz dilediğini her hangi bir iç malzemede kullanabilirsiniz
GEREKLİ OLANLAR
hamuru için
1 yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
yarım paket kabartma tozu
bir tutam tuz
1 su bardağı ılık su
alabildiği kadar un hamur kulakmemesi kıvamında olacak
1 paket margarin hamuru yağlamak için
iç malzeme
500gr ıspanak
1 ortaboy soğan
1 su bardağı peynir rendesi
karabiber,kırmııbiber
üzerine sürmek için
1 yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı yağ
HAIRLANIŞI
öncelikle iç malzememizi hazırlayalım ve soğumaya bırakalım ... bunun için soğanı kavuralım ,yıkayıp doğrayıp iyice suyunu sıktığımız ıspanakları ekleyelim suyunu çektirip ocaktan alalım , peynir ve baharatları ilave edelim
hamur malzemelerini derin bir kaba koyup iyice yoğuralım... kulak memesi yumuşaklığında homojen bir hamur elde edelim...
hamuru iki eşit parçaya bölelim .birini merdaneyle unlayarak açabildiğimiz kadar açalım. arasına erittiğimiz margarini bolca yayalım rulo yapıp yuvarlayalım diğer hamurada aynı işlemi uygulayıp 5 -10 dk dolapta bekletelim
dolaptan çıkardığımız hamurların birini alt taban olarak merdaneyle tepsimi büyüklüğünde açalım ara malzemeyi koyup diğer hamuru da aynı şekilde açıp üzerine serelim
üzerine süreceğimiz malzemeleride bir kasede iyice çırpıp böreğimizin üzerine sürelim
200 derece fırınımızda nar gibi kızarana kadar pişirelim
olarak ben ıspanakla peynir karışımı kullandım siz dilediğini her hangi bir iç malzemede kullanabilirsiniz
GEREKLİ OLANLAR
hamuru için
1 yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
yarım paket kabartma tozu
bir tutam tuz
1 su bardağı ılık su
alabildiği kadar un hamur kulakmemesi kıvamında olacak
1 paket margarin hamuru yağlamak için
iç malzeme
500gr ıspanak
1 ortaboy soğan
1 su bardağı peynir rendesi
karabiber,kırmııbiber
üzerine sürmek için
1 yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı yağ
HAIRLANIŞI
öncelikle iç malzememizi hazırlayalım ve soğumaya bırakalım ... bunun için soğanı kavuralım ,yıkayıp doğrayıp iyice suyunu sıktığımız ıspanakları ekleyelim suyunu çektirip ocaktan alalım , peynir ve baharatları ilave edelim
hamur malzemelerini derin bir kaba koyup iyice yoğuralım... kulak memesi yumuşaklığında homojen bir hamur elde edelim...
hamuru iki eşit parçaya bölelim .birini merdaneyle unlayarak açabildiğimiz kadar açalım. arasına erittiğimiz margarini bolca yayalım rulo yapıp yuvarlayalım diğer hamurada aynı işlemi uygulayıp 5 -10 dk dolapta bekletelim
dolaptan çıkardığımız hamurların birini alt taban olarak merdaneyle tepsimi büyüklüğünde açalım ara malzemeyi koyup diğer hamuru da aynı şekilde açıp üzerine serelim
üzerine süreceğimiz malzemeleride bir kasede iyice çırpıp böreğimizin üzerine sürelim
200 derece fırınımızda nar gibi kızarana kadar pişirelim
7 yorum:
ıspanak peynir karışımını bende cok seviyorum.lezzetli oluyor.göbeteyi bilmem ama bu bence börek gibi olmuş.harika bir görüntüsü var.ellerine sağlık canım.hayırlı cumalar
Harika gözüküyor,ellerinize sağlık..
http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ elllerıne sağlık.canım..sevgılerımı bırakıyorum...
ellerinize sağlık enfes görünyor bende yapmak isterim tariflerime aldım bile banada beklerim sevgiler
nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.
Tatarlık var mı ?
Ben de var ama halen yapmadım ben
Çok güzel olmuş gerçekten
Ellerine sağlık
Sevgiler
gobete bir tatar boregidir.eskisehirde bebek mevlutlerinde daha cok yapilir.esas olani 20 kat altina 20 kat ustune hamurlar tek tek acilarak yapilir,arasina kiyma ve pirinc koyulur.
Yorum Gönder