11 Mart 2012 Pazar

HAŞHAŞ ÇEMBERLİ KURABİYE



GEREKLİ OLANLAR:
150 gr oda ısısında margarin veya tereyağı
2 yumurtanın haşlanmış sarısı(yumurtaları kabuklarıyla haşlayıp pişirelim soyup sadece sarılarını kullanalım)
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı tahin
kabartma tozu
vanilya
bir çimdik tuz
gerektiği kadar un
1 su bardağı siyah haşhaş
1 yumurtanın akı bulamak için..( haşhaşlar yapışsın diye)
HAZIRLANIŞI:
Hamur yoğuracağımız kabımıza margarin,yumurta sarılarını,şeker ,tahin,kabartma tozu,vanilyayı koyup iyice karıştıralım unu azar azar ilave edip kulak memesinden birazcık sert hamur elde edelim.
hamuru 1 cm kalınlığında açıp bardakla keselim
kestiğimiz dairelerin kenarlarını önce yumurta akına daha sonara haşhaşa bolca bulayalım ve fırın tepsimize dizelim
önceden ısıtılmış yüksek ayar fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim

12 yorum:

  1. ben bu kurabiyeyi geçenki postunda görünce çok beğenmiştim zaten tarif için teşekkürler canım ellerine sağlık tekrardan

    YanıtlaSil
  2. Fatma hanim elinize saglik olsun. Hashasi boyle degerlendirmek ne guzel.. Denemek gerek. Cayimin yanina aldim bir tane izninle..
    Sevgiler canim..

    YanıtlaSil
  3. Çok değişik bir tarif.Sunumuda çok şık duruyor.Eminim tadıda güzeldir.Sabah sabah bu aç karnına olsada çayla yeseydik.Ellerine sğlık...

    YanıtlaSil
  4. çok güzel şık bir kurabiye olmuş canım.kıyır kıyır çaylada süper olur.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. nefis tarifler yayınlanmaya başlamış...görüntü olarak çok şık bir kurabiye..ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  6. hashasıda çok severim eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık canım.Çok güzel görünüyor.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  8. kıyır kıyır gözüküyor ellerine sağlık fatmacım sevgilerimle

    YanıtlaSil
  9. çok hpoş görünüyorlar eminim tadıda öyledir
    emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  10. Canım ellerine sağlık kurabiyeler harika mutlu haftalar sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  12. kurabiye malzemeleri alışılmışların dışında eminim farklı bir tat olmuştur ellerine sağlık güzel görünüyor...

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum