5 Şubat 2012 Pazar

GLAZÜRLÜ KAKAOLU YAŞ PASTA VE BİR YAŞINDAYIM


Canım dostlarım ... değerli misafirlerim  nasıl geçti ...ne çabuk bir yıl oldu anlamadım ama bloğumu açalı siz değerli izleyenlerim  ve canım blog dostlarımla buluşalı tam BİR yıl olmuş :))hayranlıkla ve takdir ederek izlerdim blogları.
Değişik taifler bulmak için geçerdim pc nin başına saatlerce blog blog dolaşırdım .Birgün benimde bir bloğum olacağı hiç aklıma gelmazdi.
yemek sitesi kurmanın çok zor   olabileceğini, benim asla başaramayacağım  hayal ötesi bir şey olduğunu düşünürdüm)
 Dostlar, arkadalar tariflerimi isterlerdi  her defasında anlatır yazar dururdum  herkese ...şimd tarifi bloğumda diyorum ((:)) Tariflerimin çoğu annemden öğrendiklerim yöresel yemeklerdi ama bir çoğuda bloglardan öğrendiğim tatlı pasta ,börek tarifleriydi :))
Nihayet bir gün canım kankam(Seher hanımcım)  arkadaşım sende tarif versene  internette  güzel pastalar yapıyorsun  diye bana verdiği gaz ve cesaretle tam bir yıl önce bu gün ve bu saatlerde...
sanki iş yerim dükkanımmış gibi  hergün sabah açıp akşam kapadığım  çok sevdiğim bloğumu açtım.)
 kendi başıma kurdum sevgili boğumu (bu duyruda evdeki bilgili ahaliye yardımcı olmadıkları için çocuk gibi başlarından savıyorlardı..  tamam... sonra... hı yarın ...)neyse.
Çok teşekkür ediyorum canım arkadaşıma  benim çok güzel uğraşların içinde olmama sebep olduğu için ve bu sayede de blogdan da birsürü arkadaşlarım olmasına vesile olduğu için
işte bir garip blogcan hikayesi:))) .
Birinci yılı doldurmam münasebetiylede bu harika damaklarda enfes lezzet bırakan glazür lü kakaolu yaş pasatayı yaptım. işte tarifim:)
GEREKLİ OLANLAR:
KEKİ İÇİN:
4 yumurta
1su bardağı şeker
1su bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
yarım çay bardağı kaynar su
1 paket kabartmatozu
1paket vanilya
KREMASI:
Ben hazır pasta kreması kullandım ama kremayı yapmak isteyenler için
1 lt süt
5 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı kakao
100gr margarin
1su bardağı  şeker
vanilya

KREMANIN HAZIRLANIŞI:
Tencereye süt, şeker ,nişasta un ve kakaoyu koyup karıştırarak pişirelim kaynayınca ocağı kısıp iki üç dk daha kaynatalım krema çok koyu kıvamda olacak .ılıyınca yani el  yakmayacak ısıya gelince yağı ve vanilyayı koyup mikserle 10 .15 dk çırpalım yağ tamamen kremayla özleşmiş olacak

BÜSKÜVİLİ ARA KREMASI  İÇİN
1 pakt petibör büskivi
1 çaybardağı ceviz
50 gr margarin
1 türk kahve fincan süt
BİSKÜVİLİ ARA KREMANIN HAZIRLANIŞI:
Robota bisküvileri erimiş margarini sütü ve cevizi koyup iyice ezilene kadar çekelim
yağlı kagıt  arasında pastamızın büyüklüğü kadar açıp arda kullanalım

GLAZÜR İÇİN:
1 çay bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı limon suyu
GLAZÜRÜN HAZIRLANIŞI:
derin bir kapta pudra şekeri ve limon suyunu iyice çırpalım.
KROKAN İÇİN:
4 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı su
çok az gıda boyası
(ben kırmızı meyveli bitki çayı vardı onu kullandım demleyip 1 yemek kaşığı kullandım)
KROKANIN HAZIRLANIŞI:
Tavaya şeker ve suyu  ve boyayı koyup kaynatalım koyulaşıp rengidönüp kramelie olmaya başlayınca altını kapatıp bir kase dolusu buzun üzerine rastgele gezdirelim çok beklemeden buzun üzerinden  krokanları çıkartalım kırmamaya dikkat edelim. Değişik şekiller oluşuyor pastamızın üzerini süsleyelim.
PASTANIN HAZIRLANIŞI:
Derin bir kapta yumurtanın beyazlarını kar haline gelene kadar çırpalım
Başka bir kaba yumurtanın sarılarını,şekeri ve kaynar suyu katıp çırpalım
Unu ,nişastayı,kabartma tozu vanilyayı koyup tekrar çırpalım
Hamura yumurtanın beyazlarını da ilave edip tekrar çırpalım ve yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş 25cm lik kek kalıbına dökelim
90 .100 derecede fırnda pişirelim
Kek pişip soğuduktan sonra ortadan ikiye keselim(ben ip yardımıyla kestim)
Alt tabanı koyalım
Üzerine krema serelim ,onun üzerine bisküvili ara kemasını koyalım ,tekrar krema serelim ve en üste keki kapatıp kalan kakaolu kremayı pastamızın her tarafına yayalım .En üstüne glazürü rastgele gezdirelim.
Hazırladığımız krokanlarla  pastamızı süsleyelim (ben fındıklı krokanlarda yaptım aynı teknikle sadece fındık koydum farklı olarak) afiyet olsun:)
Bu tarifimi sevgili GÜLO ANNE MUTFAKTA bloğuna gönderiyorum ve kolay gelsin diyorum arkadaşma











26 yorum:

  1. Daha nice yillara. Pasta da harika görünüyor, ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık,nice güzel paylaşımlı yıllar canım..sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Daha nice yıllar bizimle birlikte olursun inşallah:)

    Pasta da nefis görünüyor, ellerine sağlık tatlım..

    YanıtlaSil
  4. Selamünaleyküm tebrikler nice yaş günlerine benim de 06.08.2011 de mutfakincisi tam bir yıl olacak. Blogum benim içinde sabah akşam kontrol ettiğim çok sevdiğim stres attığım ve diğer bloglarımla islamı tebliğ ettiğim bir yer dediğin gibi bir dükkan misali..
    Allah'a emanet ol...

    YanıtlaSil
  5. iyikide gelmişsin ablacım:))
    kutluyorum birinci yılını daha nice yıllar beraber olmayı diliyor,pastandan bir dilim rica ediyorum:)
    mutlu haftalar..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Fatmacım,
    bir hayli emekli ve gösterişli bir pasta olmuş,
    eline sağlık,
    nice hayırlı senelere...

    YanıtlaSil
  7. nice uzun seneler güzel paylaşımlar diliyorum canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. canım arkadaşım daha nice uzun yıllara...seni tanımak çok çok güzel.. öperim ...

    YanıtlaSil
  9. Fatmacığım blog yaşın hayırlı olsun daha nice nice yıllara hep beraber .
    Canım tarifin yayınlandı.Katılımından dolayı tşk ederim.O güzel tariflerinizle etkinliğe desteklerinizi bekliyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  10. yeni yaşın kutlu olsun, pastada nefis olmuş ellerine sağlık, güzel bir hafta dilerim sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. SLm,nice güzel yaşlar dilerim bloguna..

    YanıtlaSil
  12. Tebrikleeer nice yillariniz olsun insallah zevkle keyifle...

    Pastaya gelince cok nefis görünüyor,degisik bir tarif,denemk isterim,tamda pasta istiyordu canimiz,tesekkürler size,sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. hayırlı olsun. İyiki böyle bir blog açmışısın ve tanışmışız. ben çok seviyorum burdaki arkadaşlığı.
    pasta çok güzel görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  14. nice mutlu paylaşımların olsun inşallah,pasta nefis görünüyor emeğine sağlık..
    iyi haftalar..

    YanıtlaSil
  15. sanki yazdıklarında beni anlatıyorsun:)

    nice güzel senelere ve paylaşımlara inşallh.

    pastanın görünümü de harika bugüne uygun bir pasta olmuş ellerine emeklerine sağlık...

    YanıtlaSil
  16. Bir sene oldu demek.Daha nice seneler yazarsın inşallah.Kutlarım seni.Pastan nefis her zaman ki gibi.Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  17. nefis pasta olmuş yiyenlere afiyet olsun sevgiler:)

    YanıtlaSil
  18. bütün dostlarıma yürekten sevgilerimi gönderiyor,sevgiyle kucaklıyorum ))
    ALLAH'a emanet olun)
    Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  19. nice senelere nice tariflerle inşallah canım
    pasta harika ellerine sağlık
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  20. Daha nice yıllarda bizimle olman dileğiyle,bloğunun ilk yılı kutlu olsun...


    sevgiler...

    YanıtlaSil
  21. tebrik ederim canım daha nice uzun yıllara ve güzel tariflere inşallah. bu arada çay kahve bahane etkinliği yeni ev sahibesiyim beklerim canım sevgiler
    Gelibolu17'nin hazırladığı "Çay,Kahve Bahane" etkinliğine 8 ŞUBAT-22 ŞUBAT tarihleri arasında http://tombultarifler.blogspot.com yani ben ev sahibeliği yapacağım... Bildiğiniz gibi çay kahve bahanedir çoğu zaman,dostlarla,arkadaşlarla,dertleşmek,görüşmek için.bir çoğumuz sevdiğimiz bir arkadaşımıza ziyarete giderken "hadi çayı koy" geliyorum diye gideriz,yada müsaitsen "sabah kahvesine geleceğim" deriz...
    Çünkü o sohbet muhabbet kuru kuruya olmaz,tamam tatlı dil güler yüzde gereklidir,hatta suratı sirke satan bir ev sahibi size bal baklavada ikram etse orda çok kalmak istemezsiniz öyle değilmi,ordan ayrılmak için sabırsızlanırsınız.... "Allah'a ve âhiret gününe iman eden kimse misafirine ikram etsin. Allah'a ve âhiret gününe iman eden kimse akrabasına iyilik etsin. Allah'a ve âhiret gününe iman eden kimse ya faydalı söz söylesin veya sussun!" Muhammed Mustafa (s.a.v) Ve yukarıdaki güzel hadis-i şerifi sizlerle paylaşıp,evlerinize gelen misafirlerinize,eşinize,çocuklarınıza,yada bu dünya hanesinde en güzel misafir benim deyipte kendiniz için hazırlamış olduğunuz birbirinden güzel tariflerinizi,ikramlarınızı sayfalarınızdan almaya geleceğim :) Tariflerinize "çay,kahve bahane" etkinliği için Tombultarifler'e gönderiyorum yazıp bana haber verirseniz,büyük bir zevkle gelip tariflerinizi alıp http://tombultarifler.blogspot.com/ adresimde yayınlayacağım :) Son olarak arkadaşlar,her zamanki gibi etkinliğimize herkes davetlidir,(lütfen davetiye götüremediğim arkadaşlarım kırılmasınlar)

    YanıtlaSil
  22. MAŞALAHHH HAYIRLI UGURLU OLSUN CANIM...NICE SENELERE .....PASTA NEFIS:))))))))))

    YanıtlaSil
  23. Sevgili Arkadasim,bir yilda cok yol almissin seni tebrik ediyorum.
    Aramizda oldugun icin ve seni tanidigim icin cok mutluyum,nice güzel yillara hep beraber.

    YanıtlaSil
  24. Bu güzel blogunla ve seninle daha nice yıllar birlikte olalım canım. Blogunun yaşgünü kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  25. Gelibolu17′nin hazırladığı

    “Çay,Kahve Bahane” etkinliğine

    24 ŞUBAT-9 MART tarihleri arasında

    http://elifindefterinden.com yani ben ev sahibeliği yapacağım…

    Bildiğiniz gibi çay kahve bahanedir çoğu zaman,dostlarla,arkadaşlarla,dertleşmek,görüşmek için.bir çoğumuz sevdiğimiz bir arkadaşımıza ziyarete giderken “hadi çayı koy” geliyorum diye gideriz,yada müsaitsen “sabah kahvesine geleceğim” deriz…
    Çünkü o sohbet muhabbet kuru kuruya olmaz,tamam tatlı dil güler yüzde gereklidir,hatta suratı sirke satan bir ev sahibi size bal baklavada ikram etse orda çok kalmak istemezsiniz öyle değilmi,ordan ayrılmak için sabırsızlanırsınız….

    “Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse misafirine ikram etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse akrabasına iyilik etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse ya faydalı söz söylesin veya sussun!”

    Muhammed Mustafa (s.a.v)

    Ve yukarıdaki güzel hadis-i şerifi sizlerle paylaşıp,evlerinize gelen misafirlerinize,eşinize,çocuklarınıza,yada bu dünya hanesinde en güzel misafir benim deyipte kendiniz için hazırlamış olduğunuz birbirinden güzel tariflerinizi,ikramlarınızı sayfalarınızdan almaya geleceğiz
    Tariflerinize “çay,kahve bahane” etkinliği için Elif’in Defteri’ne gönderiyorum yazıp bana haber verirseniz,büyük bir zevkle gelip tariflerinizi alıp
    http://elifindefterinden.com adresimde yayınlayacağım
    Son olarak arkadaşlar,her zamanki gibi etkinliğimize herkes davetlidir,(lütfen davetiye götüremediğimiz arkadaşlarımız kırılmasınlar)

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum