HAMUR MALZEMESİ:
3 yumurta
1 paket margarin veya tereyağı
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı karbonat
yarım limon suyu
1 çorba kaşığı sirke
aldığı kadar un hamur kulak memesi yumuşaklığında
AÇMAK İÇİN:
Un ve nişasta karışımı yarı yarıya olmalı
İÇ MALZEME:
500 gr beyaz peynir(istediğiniz peyniride kullana bilirsiniz)
yarım demet maydanoz
ÜZERİNE:
2 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI:
yoğurma kabımıza unu ,yumurtayı,ve margarini eritip koyalım üzerine kabartma tozu ,sirke ve limonu da sıkıp hamur iyice özleşene kadar yoğuralım .Hamurumuzun üzerine bir bez örtüp dinlenmeye bırakalım ,bu arada iç malzemeyi hazır edelim.
dinlenen hamurumuzu bezelere ayırıp ,alt ve üste eşit olacak şekilde ikiye ayıralım. Tek tek un ve nişasta karışımı serperek açabildiğimiz kadar açalım tepsi mizi yağlayıp açtığımız yufkalarımızı serelim.
Ortaya iç malzemeden koyalım.Tekrar yufkayla kaplayıp üzerine bir kasede çırpıp hazırladığımız yumurta,yoğurt,sıvı yağ karışımını döküp böreğimizi kesip yüksek ısıdaki fırınımızda üzeri iyice kızarana kadar pişirelim .
BU TARİFİMİ SEVGİLİ ARKADAŞIMhttp://tombultarifler.blogspot.com/ A GÖNDERİYORUM VE KOLAY GELSİN DİYORUM
Gece oturmanın zararları, böyle görüp görüp canım çekiyor:))
YanıtlaSilEllerine sağlık tatlım..
ellerine saglık canım:))mis gibi cay bekliyor ve güzel sohbet arkadaşları sevgilerimle afiyet olsun:))))))))
YanıtlaSilKıyır kıyır kimbilir ne nefis olmuştur.Eline sağlık canım.
YanıtlaSilSevgiler...
harikasın canım..ellerin dert görmesin..nefis görünüyor..sevgiler,hayırlı günler
YanıtlaSilçok lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.afiyet bal olsun.sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağlık nefis görünüyor. afiyet şifa olsun. sevgiler
YanıtlaSilNasıl güzel olmuş bu börek.Ellerine sağlık canım arkadaşım.Sevgiler:)
YanıtlaSilÖğlen vaktİ ve karnım aç hemde çok aç..
YanıtlaSilNefisss görünüyor canım..
Ellerine sağlık.
Çok öpüyoruuuuuuum.
nefis olmuş ellerine sağlık canısı.çok öptüm.sevgilerimle.
YanıtlaSilbenim becerikli ablamm döktürmüş börekleri:)
YanıtlaSilellerine sağlık ablacımm:)
elde açmanın tadıda bir başka olur,ellerine sağlık arkadaşım nefis görünüyor..
YanıtlaSilslm....çok güzel gözüküyor....
YanıtlaSilellerinize sağlık.......
elde açma nasıl güzel olmuştur eminim ellerine emeklerine sağlık...
YanıtlaSilselam, bu borek bana sabah sabah offff dedittirdi. şuan bende aç olanlardanım olsada yesek ... çok lezzetli görünüyor. elerine sağlık,sevgiler...
YanıtlaSilEllerinize sağlık fatma hanım börek nefis gözüküyor sevgiler
YanıtlaSilfatma abla elde açma böreklere hiç dayanamam nasıl güzel görünüyor çıtır çıtır ellerine sağlık :)
YanıtlaSilÇıtır çıtır ve çok leziz görünüyor, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgiler.
çok güzel olmuş ellerine sağlık
YanıtlaSilçok güzel görünüyor....ellerine sağlık....bende yapıyorum bazen..nefiss....:)
YanıtlaSilCanım nerelerdesin ?
YanıtlaSilÖzlettin yine kendini..
Çok öpüyorum.
of of hemde açma börek ,nefis olmuş eline sağlık.
YanıtlaSilsüper bir börek. tepsi ölçünüz nedir acaba? karbonat koymanız gevrekliğini kaybettirmiyormu?
YanıtlaSilbeze sayısı kaç tane olmalı? hemen denemek istiyorum. sevgiler
YanıtlaSildeğerli misafirim ))Öncelikle beğendiğine çok sevindim...Ayrıca eksikleri görmemede vesile oldun sağol..
YanıtlaSilhamuru 20 bezeyeye ayırıyorum 35 X 35
tepsi ölçüsüne denk geliyor.10 beze alta 10 beze üste gelecek şekilde
birde karbonat gevrekliğini kaybettirmiyor bilakis kıyır kıyır oluyor
sevgiler kolay gelsin:))
ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR ELLLERİN DERT GÖRMESİN SEVGİLERİMLE CANIM
YanıtlaSilharika görünüyor
YanıtlaSil