7 Şubat 2012 Salı

BAKLAVA HAMURUNDAN PEYNİRLİ BÖREK


 GEREKLİ OLANLAR:
HAMUR MALZEMESİ:
3 yumurta
1 paket margarin veya tereyağı
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı karbonat
yarım limon suyu
1 çorba kaşığı sirke
aldığı kadar un hamur kulak memesi yumuşaklığında
AÇMAK İÇİN:
Un ve nişasta karışımı yarı yarıya olmalı
İÇ MALZEME:
500 gr beyaz peynir(istediğiniz peyniride kullana bilirsiniz)
yarım demet maydanoz
ÜZERİNE:
2 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI:
yoğurma kabımıza unu ,yumurtayı,ve margarini eritip koyalım üzerine kabartma tozu ,sirke ve limonu da sıkıp hamur iyice özleşene kadar yoğuralım .Hamurumuzun üzerine bir bez örtüp dinlenmeye bırakalım ,bu arada iç malzemeyi hazır edelim.
dinlenen hamurumuzu  bezelere  ayırıp ,alt ve üste eşit olacak şekilde ikiye ayıralım. Tek tek un ve nişasta karışımı serperek açabildiğimiz kadar açalım tepsi mizi yağlayıp açtığımız yufkalarımızı serelim.
Ortaya iç malzemeden koyalım.Tekrar yufkayla kaplayıp üzerine bir kasede çırpıp hazırladığımız yumurta,yoğurt,sıvı yağ karışımını döküp böreğimizi kesip yüksek ısıdaki fırınımızda üzeri iyice kızarana kadar pişirelim .

BU TARİFİMİ SEVGİLİ ARKADAŞIMhttp://tombultarifler.blogspot.com/ A GÖNDERİYORUM VE KOLAY GELSİN DİYORUM 

26 yorum:

  1. Gece oturmanın zararları, böyle görüp görüp canım çekiyor:))

    Ellerine sağlık tatlım..

    YanıtlaSil
  2. ellerine saglık canım:))mis gibi cay bekliyor ve güzel sohbet arkadaşları sevgilerimle afiyet olsun:))))))))

    YanıtlaSil
  3. Kıyır kıyır kimbilir ne nefis olmuştur.Eline sağlık canım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. harikasın canım..ellerin dert görmesin..nefis görünüyor..sevgiler,hayırlı günler

    YanıtlaSil
  5. çok lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.afiyet bal olsun.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık nefis görünüyor. afiyet şifa olsun. sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Nasıl güzel olmuş bu börek.Ellerine sağlık canım arkadaşım.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  8. Öğlen vaktİ ve karnım aç hemde çok aç..
    Nefisss görünüyor canım..
    Ellerine sağlık.
    Çok öpüyoruuuuuuum.

    YanıtlaSil
  9. nefis olmuş ellerine sağlık canısı.çok öptüm.sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  10. benim becerikli ablamm döktürmüş börekleri:)
    ellerine sağlık ablacımm:)

    YanıtlaSil
  11. elde açmanın tadıda bir başka olur,ellerine sağlık arkadaşım nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  12. slm....çok güzel gözüküyor....
    ellerinize sağlık.......

    YanıtlaSil
  13. elde açma nasıl güzel olmuştur eminim ellerine emeklerine sağlık...

    YanıtlaSil
  14. selam, bu borek bana sabah sabah offff dedittirdi. şuan bende aç olanlardanım olsada yesek ... çok lezzetli görünüyor. elerine sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Ellerinize sağlık fatma hanım börek nefis gözüküyor sevgiler

    YanıtlaSil
  16. fatma abla elde açma böreklere hiç dayanamam nasıl güzel görünüyor çıtır çıtır ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  17. Çıtır çıtır ve çok leziz görünüyor, ellerinize sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. çok güzel olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  19. çok güzel görünüyor....ellerine sağlık....bende yapıyorum bazen..nefiss....:)

    YanıtlaSil
  20. Canım nerelerdesin ?
    Özlettin yine kendini..
    Çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
  21. of of hemde açma börek ,nefis olmuş eline sağlık.

    YanıtlaSil
  22. süper bir börek. tepsi ölçünüz nedir acaba? karbonat koymanız gevrekliğini kaybettirmiyormu?

    YanıtlaSil
  23. beze sayısı kaç tane olmalı? hemen denemek istiyorum. sevgiler

    YanıtlaSil
  24. değerli misafirim ))Öncelikle beğendiğine çok sevindim...Ayrıca eksikleri görmemede vesile oldun sağol..
    hamuru 20 bezeyeye ayırıyorum 35 X 35
    tepsi ölçüsüne denk geliyor.10 beze alta 10 beze üste gelecek şekilde
    birde karbonat gevrekliğini kaybettirmiyor bilakis kıyır kıyır oluyor
    sevgiler kolay gelsin:))

    YanıtlaSil
  25. ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR ELLLERİN DERT GÖRMESİN SEVGİLERİMLE CANIM

    YanıtlaSil
  26. harika görünüyor

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum