6 Ocak 2012 Cuma

TEREYAĞINDA ÇUPRA

 Herkese huzurlu mutlu güzel bir hafta sonu diliyorum:)))Hafta sonları genelde balık güzel gider diye düşündüm ve bu güzel mis gibi tereyağında tersyüz ederek pişirilmiş enfes balığın tarifini vermek istedim .
GEREKLİ OLANLAR:
4 ADET ÇUPRA
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
TUZ
LİMON
KARABİBER
HAZIRLANIŞI:
Balıklarımızı güzelce temizleyip yıkadıktan sonra limon tuz ve karabiberle terbiyeleyelim .Teflon tavamıza 2 yemek kaşığı tereyağını koyup ısınınca balıklarıda koyup önce hızlı ateşte bir yüzlerini kızartalım
Balıkarı tes çevirip ocağın altını kısıp ağır ağır diğer yüzlerinide kızartıp servis edelim...

25 yorum:

  1. Çupra çok lezzetli bir balıktır tereyağı ile çok daha lezzetli olmuştur...Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  3. herzaman fırında pişen balıkları tercih ederim ama bu şahane görüüyor..ellerine sağlık canımm

    YanıtlaSil
  4. oh mis gibi koktu.ellerine sağlık canım.şifalar olsun.yarın bizimde balık günümüz..öperimm.

    YanıtlaSil
  5. bayılırım balığa ellerinize sağlık çuprada favorimdir

    YanıtlaSil
  6. tli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. mis gibi olmuş afiyetler olsun size ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  8. ellerinize sağlık güzel görünüyor tere yağı yanmıyor mu

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  10. balık istiyor canım artık nefis görünüyor
    sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel olmuş ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  12. tereyağında alabalık yaparım ,çuprayı denememeiştim,eminim onada yakışmıştır,ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  13. Çok güzel düşünmüşsün.Ellerine sağlık.Deniz ürünlerinin hepsini çok severimm.

    YanıtlaSil
  14. Şu anda ağzımın suyu aktı desem..:)))
    Bugünde ben balıp yapıcam inşallah..
    Nefiss görünüyor canım nefiss..
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  15. Tereyağıyla olduğu için çok lezzetlidir, eminim.Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  16. biz de böyle tereyağında seviyoruz bu tür balıkları. ellerin dert görmesin fatmacığım sevgiler canım

    YanıtlaSil
  17. Elien saglik olsun canim. Balik burcuyum baligi severim ama kilciklari olmasin..))
    Tam balik etli olsun..)
    Sevgiler canim...

    YanıtlaSil
  18. en sevdiğim balık türlerinden biri, üzerine bir de tereyağda olunca offf ne denirki eline sağlık..

    YanıtlaSil
  19. Merhaba arkadaşım nasılsın. Balıkta güzel görünüyor ellerine sağlık.Boncukları sormussun şekerleme değil gerçek boncuk yerken alıverdim üzerinden.burda bulamadım pastanelerede toptancılar getiriyorlarmış

    YanıtlaSil
  20. Ellerine sağlık canım,
    Şu an da bile canım çekti balık ve salata nefis görünümlü uyumlu bir ikili:))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  21. Tereyaginda biraz agir olmazmi sence ? babamda cok sever tereyaginda ama ben sivi yagda tercih ederdim. Ama nefis gözüküyor ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  22. arkadaşım ♥ NeSLiNaMe ♥ hiç ağır olmuyor dört balığı sadece 2 yemek kaşığı tereyağında pişiriyorsun inan çok az tereyağını yakmamaya özen gösteriyorsun tabiki

    YanıtlaSil
  23. Biz egel,iler çipura ve levreğe bayılırız.Hele tereyağlısına ,diyecek söz yok.
    Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  24. bu aralar baliga hic dayanamiyorum, okadar pasta borek icinde canim balik istiyor :) hatta gecenlerde pastirmayi balikli yapmislar onu bile istedi :)))
    senin tarifide istedi ,ne canim varmis beim hemen yapmam gerekir
    ellerine saglik canim...

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum