GEREKLİ OLANLAR:
3 yufka
1 su bardağı tahin
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz içi
1 su ardağı sıvıyağ veya tereyağı
üzerine pudra şekeri
HAZIRLANIŞI:
Yufkaları tek açalım, üzerine yağı, tahini ,şekeri ve cevizi serip yuvarlak yerlerini içe katlayıp sıkıca rulo yapalım.
Baklava şeklinde verev keselim.
250 derecedeki fırında hafif pembeleşinceye kadar kızartalım. Soğuyunca pudra şekerini serpip servis edelim.
AŞAĞIDAKİ RESİMLERDE DE HAZIR BAKLAVA YUFKLARI KULLANDIM :
Eğer baklava yufkası kullanırsanız aynı iç malzemeler kullanılıyor sadece bunda dört yufka kullanılıyor. ilk yufka serilip arasına yağ gezdiriliyor ikinci yufka serilip tahin ,ceviz ,toz şeker seriliyor.üzerine gene yufka ve yağ dördüncü yufka serilip tahin ceviz ve şeker serilip sıkıca rulo yapılıyor ve baklava şekli kesilip pişiriliyor üzerine pudra şekeri serpiliyor:)
3 yufka
1 su bardağı tahin
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz içi
1 su ardağı sıvıyağ veya tereyağı
üzerine pudra şekeri
HAZIRLANIŞI:
Yufkaları tek açalım, üzerine yağı, tahini ,şekeri ve cevizi serip yuvarlak yerlerini içe katlayıp sıkıca rulo yapalım.
Baklava şeklinde verev keselim.
250 derecedeki fırında hafif pembeleşinceye kadar kızartalım. Soğuyunca pudra şekerini serpip servis edelim.
AŞAĞIDAKİ RESİMLERDE DE HAZIR BAKLAVA YUFKLARI KULLANDIM :
Eğer baklava yufkası kullanırsanız aynı iç malzemeler kullanılıyor sadece bunda dört yufka kullanılıyor. ilk yufka serilip arasına yağ gezdiriliyor ikinci yufka serilip tahin ,ceviz ,toz şeker seriliyor.üzerine gene yufka ve yağ dördüncü yufka serilip tahin ceviz ve şeker serilip sıkıca rulo yapılıyor ve baklava şekli kesilip pişiriliyor üzerine pudra şekeri serpiliyor:)
ellerine sağlık nefis olmuş ben de yaptım çok güzel oldu,pudra şekerini ekmeden kapaklı bir saklama kabında oda sıcaklığında taptaze kalıyor,tabi yemeden saklayabilirsen.
YanıtlaSilNE GÜZELDİR ÇITIR ÇITIR ..
YanıtlaSilAFİYETLER OLSUN..
SEVGİLER..
Canim bu tarif bendede var bir blogdan yazdim ama denemek zamanim olmadi isallah ilk firsatta deneyecegim cok nefis görünüyor .Ellerine emeklerine saglik hayirli aksamlar öptüm.
YanıtlaSilCok severim ben bunu Fatma ablacim, ellerine saglik...
YanıtlaSilEllerine emeklerine sağlık canım
YanıtlaSilenfes bir sunum olmuş:)benim de listemde duruyor uygun bir zamanda inşallah hazırlayacağım.
öperim seni.
mutlu hafta sonu tatilleri dilerim...
tahinle ceviz birbirine çok yakışır,ellerinize sağlık nefis görünüyor..
YanıtlaSilBirde buna kuru baklava diyorlar bu tariftir galiba.Eminim ki tadi nefistir. Ellerine saglik canim
YanıtlaSilnormal yufkadan denemedim ama görüntü çok güzel canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilfatmacığım yine döktürmüş ellerin kolların dert görmesin arkadaşım tahinli tarifleri hiç denemedim desem yeri var. ama bu güzel görünüyor sevgiler
YanıtlaSilEline saglik Fatma hanim. Uzun zamandir bu tarifi yapacagim diyorum ama hala ayni yerde sayiyorum. Guzel gozukuyor masallah.
YanıtlaSilSevgiler canim..
Nefis nefis nasıl güzel görünüyor.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilfatmacım çok çok teşekkür ederim.. Allah razı olsun..
YanıtlaSilEllerine sağlık harika görünüyor..
YanıtlaSilAllah'a emanet ol..
böyle tariflere aşığımmmm, farklı , lezzetli , baharatlı ve tatlı :) ellerine sağlık Fatma.
YanıtlaSilçok seviyorum ama bir türlü deneyemedim:) çok nefis görünüyor ellerine emeklerine sağlık...
YanıtlaSilTahinli sarma enfes görünüyor bunu daha çok ablam yapar bizde bayıla bayıla yeriz. ellerine sağlık. aslında evde hazır tahin varken denemeli . sevgiyle kal.
YanıtlaSilEn sevdiğim ve çok sık yaptığım hafif bir tatlı, çayla süper. Ben hatta baklavalık yufkayla yapıyorum, elinize sağlık
YanıtlaSil