- 250gr kıyma
- 1kg patlıcan( büyük ve uzun olursa sarmaya gelir)
- 1 küçük soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı salça
- kürdan
- tuz ,karabiber ,kırmızıbiber,kimyon,kekik
HAZIRLANIŞI:
- Patlıcanları boylamasına ince şeritler halinde kesip tuzlu suda bekletelim
- bir kaba kıymayı koyup soğanı rendeleyelim
- baharatları ve tuzunuda ilave edip yoğuralım
- domates ve biberleride iri küp halinde kesip bekletelim
- patlıcanları sudan cıkarıp suyunu süzdürüp
- teflon tavayı hafif yağlayarak patlıcanları alt üst kızartalım
- patlıcanlar soğuyunca hazırladığımız kıymadan bir çimdik alıp patlıcanın içine koyup rulo yapalım
- üzerine bir domates bir biber koyup kürdanı batıralım. tepsimize dizelim
- üzerine salcalı su yapıp gezdirelim önceden ısıttığımız hızlı ayardaki fırınımızda 20,25 dk pişirelim.
çok lezzetli görünüyor tabağı alıp kaçıyorum ellerinize sağlık sevgiler.
YanıtlaSilÇok şık bir sunum olmuş ellerine sağlık,sevgiler
YanıtlaSilüfff görüntüye bak :)
YanıtlaSileline sağlık
ellerine sağlık tam benlik bir menü çok severim bu yemeği hayırlı ramazanlar
YanıtlaSilEllerinize sağlık güzel olmuş pilav da yanında çok iyi gider sevgiler...
YanıtlaSilçok severim pilavlada çok yakışır e tabii cacıkta lazım:)ellerine sağlık
YanıtlaSilgörüntü çok güzel canım.sunum harika olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilPatlican pilav yanina cacik olmazsa olazdir/ Elinize saglik guzel olmus.
YanıtlaSilenfes olmuş canım ellerine sağlık...kokusu burnuma geldi sanki...yanına bol buzlu cacık....iftara ne kadar kalmıştı?...
YanıtlaSilellerine sağlık fatma ablajım
YanıtlaSilellerinize sağlık güzel menü sevgiler
YanıtlaSilBen birkaç gün sonra annemler gelince yapacağım inşallah..
YanıtlaSilÇok severim çok
Ellerine sağlık canım..
Nefis nefis tabağı da alıp kaçtılar.Ne olacak şimdi.Ellerine sağlık.Sevgiler:)
YanıtlaSilHiiim nefis ellerine saglik canim, asagidaki anali kizlida yakiyor ortalig, sevgiler....
YanıtlaSilPatlıcanın hangi yemeği yapılırda guzel olmaz?Her türlüsü başka bir vazgeçilmez lezzet.Senin yaptıgın bu tarıfte nefisss görunüyor.Pilavla sunumuda süper olmuş. ellerıne sağlık Fatma'cığım :)sevgiler
YanıtlaSilgüzel bi ikili oluşturmuşlar ellerine sağlık canım patlıcanın zamanıyken bende değişik patlıcanlı yemekler yapıyorum
YanıtlaSilhayırlı cumalar
sevgiler
Pek severim kürdan kebabını. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilİşte buna bayılırım. hatta evdekilere sözüm vardı yapacaktım ama olmadı, şimdi senin sitene bakıp yutkunuruz :)
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgiler
Enfes görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSil