(Ölçü vermiyorum malzeme ve tarife göre herkes istediği miktarda hazırlayabilir)
- küçk ve incelerinden kabak
- kıyma
- soğan
- salça
- maydanoz
- tuz karabiber,kırmızı biber
- üzerine dilimlemek için domates
- kızartmak için yağ
HAZIRLANIŞI:
- Önce kabakları yıkayıp bıçakla ortadan ovalleyerek kapak çıkaralım
- daha sonra oyacak yardımıyla veya kaşıkla içini iyice çıkaralım ve tuzlayalım
- bol kızgın yağda hertarafını pembeleşene kadar kızartalım
- kıymayı, küp doğranmış soğanlarla kavuralım sonra ince kıyılmış maydanozları ekleyip
- tuz ve baharatları katalım
- kabakları borcam veya fırın tepsimize yerleştirelim
- kıymalı içi eşit bir şekilde kabaklara dolduralım
- dilimlediğimiz domatesleri üzelerine koyalım
- kapakları da üzerine koyup tekrar birer dilim domates koyup
- salçalı sos hazırlayıp kabakların üzerine gezdirelim
- yüksek ısıdaki fırında 25,30 dk pişirelim
karnıyarığı çık severim eminimki kabaktanda çok güzel olmuştur ellerinize sağlık. sevgiler.
YanıtlaSilBayılırım bu yemeğe.Elinize sağlık.Nefis görünüyor.
YanıtlaSilBen bu kabak karniyarigin tadini cok merak ediyorum hic kismet olmadi bana yemesi ya da yapmasi. Ellerinize saglik, sevgiler...
YanıtlaSil