11 Haziran 2011 Cumartesi

FANTALI PASTA

 Hayırlı günler mutlu hafta sonları diliyorum arkadaşlar . Ülkemin  birçok yerinde insanlar artık bırakın baharı, yazın keyfini çıkarırken biz hala penceremizden yağan yağumuru seyrediyoruz .Özledik pırıl pırıl güneşi
İnşallah çok uzun sürmez de bizlerde pikniklere çıkar kırlarda dolaşırız diye ümit ediyorum :)
Bu arada evde otururkende tabiki boş durmuyorum tarifler deniyorum olmadı uyduruyorum .iyi olanlar gösteriye çıkyo olmayanlar mırın kırın(buda ne demekse:)yenip kalkılıyo.Ben bugün öyle bir tarif veriyorum izleyenlerime yani çok lezzetli ve güzel olanını . üzerinin portakallı jölesi soğumasına sabredemeden kesildiği için pek düzgün olmadı ama tadı harika  nefis çok pratik ve hafif bir pasta oldu deneyecek olanlara afiyet olsun diyorum :))
KEK İÇİN GEREKLİ OLANLAR:
(Orta boy kelepçeli kalıp için malzemeler)

  • 3 yumura
  • 3türk kahve fincanı toz şeker
  • 1t.k. fincanı süt
  • 1t.k.fincanı su
  • 4 t. k. fincanı un
  • 1 t. k. fincanı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • portakal kabuğu rendesi
ÜZERİNE:

  • 2 su bardağı  fanta
  • 2yemek kaşığı nişasta
İÇİNE:
  • 1paket çikolatalı fındıklı puding
  • sütü tariften yarım bardak az koyup hazırlayalım 
  • soğumaya bırakalım.
HAZIRLANIŞ:
  • Çırpma kabımıza yumurta ve şekeri koyup beyazlaşıp köpürene kadar çırpalım
  • Sırayla diğer bütün kek malzemelerini katıp karıştıralım.
  • Yağladığımız kalıbımıza döküp orta ısıdaki fırınımızda pişirelim.
  • Diğer bir tarafta tencereye 2su bardak fanta ve2 yemek kaşığı nişastayı katıp karıştırarak pişirelim.
  • Soğuyan keki kalıptan çıkarıp ikiye ayıralım . Alt tabanı tekrar kelepçeli kalıbımıza koyalım.
  • Araya hazırladığımız soğuttuğumuz pudingi yayalım
  • Üstüne ayırdığımız keki koyup .pişirdiğimiz fantayı üzerine boşaltalım
  • Kalıbı hafif çalkalayalım karışım iyice etrafa dolsun diye,dolapta en az 4 ,5 saat bekletip kalıbımızdan çıkarıp servis edelim.
  • Pastamız dolapta bir gün beklerse daha düzdün kesiliyor.:))

17 yorum:

  1. FATMACIM ELLERINE SAGLIK.OZELLIKLE COCUKLAR ICIN HEM BESLEYICI HEMDE NEFIS BIR PASTA OLMUS:))))))

    YanıtlaSil
  2. Merhaba canım! Tariflerinin görüntüsüne bayıldım. İlk fırsatta ailem için deneyeceğim. Aranıza yeni katıldım. Ziyaretini beklerim. Selamlar...

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık fatma hanımcım bal şeker olsun bu arada bloguma bıraktığın güzel yorumların için çok teşekkürler insan tanımadan birini sever mi?evet sever seni seviyorum fatma ablacım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Fatmacım ellerine sağlık görüntü süper sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. ablacım pastan nefis olmuş,ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  6. pastan çok değişik olmuş fatmacım eline sağlık sevgileirmle..

    YanıtlaSil
  7. fantalı da hiç denemedim ama görüntüsü çok güzel canım.ellerine sağlık.öpyorum.

    YanıtlaSil
  8. Fatmacığım döktürmüşün yine ve yine değişik bir tarif olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Cooook nefis görünüyor elinize saglik!

    YanıtlaSil
  10. Bizim evde cok sevilen bir kek, misafirler tarafindada herzaman sevilmistir. Ellerine saglik. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Ablam ellerine sağlık.Benimde favorim olan bir pasta bu çok nefis görünüyor.Hepinize afiyet olsun yarasın ..

    YanıtlaSil
  12. Görüntü harika!
    Hep denemek işstediğim tariflerden biri bakalım ne zaman deneyeceğim:))

    sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Gece yarısı pasta diye tutturucam şimdi..
    Nefisss görünüyor canım
    Ellerine sağlık.
    Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  14. Nefis görünüyor.Elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  15. DEĞİŞİK GÜZEL BİR TARİF OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK,SEVGİLER

    YanıtlaSil
  16. bizim buaralrda ayni bir yagmur bir günes hadi bakalim hayirlisi

    pasta sahane görünüyor ellerine saglik bir dilimcikde ben alsam:))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Cok basarili bir pasta olmus, Fatma ablacim, ellerine saglik

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum