15 Mayıs 2011 Pazar

PATLICANLI ŞİŞ KEBAP

 Merhabalar!.. herkese güzel günler diliyorum sevgilerim gönderiyorum dostlarıma:) .Bu gün size nefis patlıcanlı şiş kebap'ımın tarifini vermek istiyorum ağızlara layık bir lezzet yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun diyorum:) sakın zor sanmayın inanın çok kolay. Birde güzel olan her şey emek ister unutmayın.

  • MALZEMELER
  • KÖFTE MALZEMELERİ
  • 500 gr Orta yağlı kıyma
  • 1 Orta boy soğan 
  • Yarım çay bardağı galeta unu
  • 2 Diş sarımsak
  • Tuz,  kara biber ,kırmızıbiber,kimyon, kekik hepsinden birer tutam
  • DİĞER MALZEMELER
  • 8 Adet patlıcan (ince kemer makbuldür)
  • Bir deste çöp şiş
  • 2 Orta boy domates
  • KIZARTMAK İÇİN 
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • FIRINLARKEN 
  • 1 Yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı kaynar su                         YAPILIŞI:

 Patlıcanları alacalı soyup,yuvarlak doğrayıp 15 dk tuzlu suda bekletelim.Daha sonra suyunu süzüp kenara alalım.
 Kabımızın içine kıymayı ,rendelenmiş soganı, galeta ununu,tuz vede baharatları katıp iyice yoğuralım.

 Domatesleri iri küp kesip hazırlayalım.

Çöp şişlere sırayla önce patlıcan,sonra ceviz büyüklüğünde aldığımız köftelerden sonra domates böylece şişimizi dolduralım.

Tavaya sıvı yağı koyup iyice kızdırıp şişleri çevirerek kızartalım ve fırın tepsimize dizelim.

Bir kase içerisinde kaynar suyu ve salçaları karıştırıp birazda tuz atalım Şişlerin üzerlerine gezdirelim.

Yüksek ısıdaki fırınımızda tepsideki su kaynamaya başlayınca 10,15 dk pişirip fırından çıkartalım.İstediğimiz gibi servis edelim afiyetle:)))

17 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım,ne kadar nefis bir kebaptır bu böyle..
    Zaten patlıcana dayanamam,bir de böyle görünce içine düşmeme ramak kaldı .:)
    Çok lezzetli olduğundan şüphem yok,fırsat bulunca denicem inşAllah..
    Mutlu haftalar diliyorum..

    YanıtlaSil
  2. offffff fatma hanımcım süpersin bana mı bu:) bayılırım patlıcan_et yemeklerine:)
    süper olmuş ellerine sağlık,yorum bırakırken uğraşmışsın sanırım çok teşekkürler her yorumun için,sizi buradan da olsa tanıdığıma memnun oldum.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. vayyyyy.süper olmuş canım.söylemeye kelıme bulamadım.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel olmuş ellerine sağlık,sevgiler

    YanıtlaSil
  5. cnm harika olmuş görüntü süper..her ne kadar kalorisi fazla olsada deneyeceğim inş:)

    YanıtlaSil
  6. Merhaba, en sevdigim yemeklerden biri cocuklugumdan beri. Ellerinize saglik...

    YanıtlaSil
  7. hayırlı bol lezzetli bol şükürlü bol ibadetli güzel bir hafta diliyorum arkadaşıma...
    ellerine sağlık canımmmm
    aldım listeme bu hafta yapıcam inşallah...yanına pilav birde cacık....
    öpüyorum en kocamanından...

    YanıtlaSil
  8. aclacım olsada yesem yani süpper ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  9. önce kızartmak güzel fikir. ellerine sağlık fatma ablajım.

    YanıtlaSil
  10. Harika bir lezzet harika !!
    Nasıl iştah açıcı görünüyor çok canım çekti.
    Ellerine sağlık canım
    Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  11. görür görmez vuruldum:) nefis gözüküyor
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  12. Patlicanin her haili seven biri olarak kebabi enfes istah acici hali beni aciktirdi birden
    Burdaki patlicanlar türkiyedeki gibi lezetli olmuyor pisince eriyor
    nefis olmus eline saglik

    YanıtlaSil
  13. ENFES GRÜNÜYOR FATMACIM ELLERİNE SAĞLIK PATLICANI ÇOK SEVERİM PRATİK BİR LEZZET OLMUŞ.
    SEVGİLERİMLE...

    YanıtlaSil
  14. canlarıma güzel yorumlarından dolayı çok ama çooook teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
  15. Ben bu yemeği yağda kızartmadan direk fırında yapıyorum,kızartınca daha çabuk pişer değil mi denemek lazım,sevgiler....yemeklerini geziyorum hala çıkamadım sayfandan,oruçluykende iyi oluyor zevkle takip ediyorum....

    YanıtlaSil
  16. teşekkür ediyorum sevgili tatsel
    evet direk fırındada güzel olur ama ben patlıcanın kızartma tadını çok seviyorum sanki daha lezzetli olduğunu düşünüyorum

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum