- MALZEMELER
- KÖFTE MALZEMELERİ
- 500 gr Orta yağlı kıyma
- 1 Orta boy soğan
- Yarım çay bardağı galeta unu
- 2 Diş sarımsak
- Tuz, kara biber ,kırmızıbiber,kimyon, kekik hepsinden birer tutam
- DİĞER MALZEMELER
- 8 Adet patlıcan (ince kemer makbuldür)
- Bir deste çöp şiş
- 2 Orta boy domates
- KIZARTMAK İÇİN
- 1 su bardağı sıvı yağ
- FIRINLARKEN
- 1 Yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 su bardağı kaynar su YAPILIŞI:
Patlıcanları alacalı soyup,yuvarlak doğrayıp 15 dk tuzlu suda bekletelim.Daha sonra suyunu süzüp kenara alalım.
Kabımızın içine kıymayı ,rendelenmiş soganı, galeta ununu,tuz vede baharatları katıp iyice yoğuralım.
Domatesleri iri küp kesip hazırlayalım.
Çöp şişlere sırayla önce patlıcan,sonra ceviz büyüklüğünde aldığımız köftelerden sonra domates böylece şişimizi dolduralım.
Tavaya sıvı yağı koyup iyice kızdırıp şişleri çevirerek kızartalım ve fırın tepsimize dizelim.
Bir kase içerisinde kaynar suyu ve salçaları karıştırıp birazda tuz atalım Şişlerin üzerlerine gezdirelim.
Yüksek ısıdaki fırınımızda tepsideki su kaynamaya başlayınca 10,15 dk pişirip fırından çıkartalım.İstediğimiz gibi servis edelim afiyetle:)))
Ellerine sağlık canım,ne kadar nefis bir kebaptır bu böyle..
YanıtlaSilZaten patlıcana dayanamam,bir de böyle görünce içine düşmeme ramak kaldı .:)
Çok lezzetli olduğundan şüphem yok,fırsat bulunca denicem inşAllah..
Mutlu haftalar diliyorum..
offffff fatma hanımcım süpersin bana mı bu:) bayılırım patlıcan_et yemeklerine:)
YanıtlaSilsüper olmuş ellerine sağlık,yorum bırakırken uğraşmışsın sanırım çok teşekkürler her yorumun için,sizi buradan da olsa tanıdığıma memnun oldum.
sevgiler
vayyyyy.süper olmuş canım.söylemeye kelıme bulamadım.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilÇok güzel olmuş ellerine sağlık,sevgiler
YanıtlaSilcnm harika olmuş görüntü süper..her ne kadar kalorisi fazla olsada deneyeceğim inş:)
YanıtlaSilMerhaba, en sevdigim yemeklerden biri cocuklugumdan beri. Ellerinize saglik...
YanıtlaSilhayırlı bol lezzetli bol şükürlü bol ibadetli güzel bir hafta diliyorum arkadaşıma...
YanıtlaSilellerine sağlık canımmmm
aldım listeme bu hafta yapıcam inşallah...yanına pilav birde cacık....
öpüyorum en kocamanından...
aclacım olsada yesem yani süpper ellerine sağlık....
YanıtlaSilönce kızartmak güzel fikir. ellerine sağlık fatma ablajım.
YanıtlaSilHarika bir lezzet harika !!
YanıtlaSilNasıl iştah açıcı görünüyor çok canım çekti.
Ellerine sağlık canım
Öpüyorum.
görür görmez vuruldum:) nefis gözüküyor
YanıtlaSilsevgilerimle
Patlicanin her haili seven biri olarak kebabi enfes istah acici hali beni aciktirdi birden
YanıtlaSilBurdaki patlicanlar türkiyedeki gibi lezetli olmuyor pisince eriyor
nefis olmus eline saglik
ENFES GRÜNÜYOR FATMACIM ELLERİNE SAĞLIK PATLICANI ÇOK SEVERİM PRATİK BİR LEZZET OLMUŞ.
YanıtlaSilSEVGİLERİMLE...
canlarıma güzel yorumlarından dolayı çok ama çooook teşekkür ediyorum
YanıtlaSilBen bu yemeği yağda kızartmadan direk fırında yapıyorum,kızartınca daha çabuk pişer değil mi denemek lazım,sevgiler....yemeklerini geziyorum hala çıkamadım sayfandan,oruçluykende iyi oluyor zevkle takip ediyorum....
YanıtlaSilteşekkür ediyorum sevgili tatsel
YanıtlaSilevet direk fırındada güzel olur ama ben patlıcanın kızartma tadını çok seviyorum sanki daha lezzetli olduğunu düşünüyorum
sevgili tatesal:)
YanıtlaSil