Gerekli olanlar:
2 su bardağı arpa şehriye
4 su bardağı su
4 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı kadar kıyma
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
tuz ,ince kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı:
Öncelikle 4 bardak su da şehriyeleri haşlayalım ve suyunu süzüp soğuk sudan geçirelim .pilav tavamıza yağı ve kıymayı koyup iyice kavuralım salçaları ve tuzu ilave edip bir iki karıştıralım .haşlamış olduğumuz şehriyeleride ekleyip biraz daha karıştırıp ocağı kapatalım.
güzel bir pilav :) et yemeklerinin yanına iyi bir seçim olabilir.
YanıtlaSilDaha önce hiç denemedim canım eminim çok lezzetli olmuştur. Sen yapıp paylaştıktan sonra tamamdır. Ellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilevet AYSEL hanımcım çok haklısınız ama inanın kendi başına bile bir yemek sevgiler
YanıtlaSilFATMA hanımcım teşekkür ederim canım afiyetle yapıp yemeniz dileğiyle
YanıtlaSil