11 Haziran 2013 Salı

kandil simidi


   Gecikmiş bir tarif ama olsun .Mühim olan tarif değilmi işte size enfes kıyır kıyır ağızda dağılan ,ve aynı zamanda da içindeki peynirden dolayı damakta bıraktığı ennnnfes lezzet...   kolay gelsin her şey gönlünüzce olsun... ALLAH 'a emanet olun....
GEREKLİ OLANLAR:
1 yumurta(sarısı hamura beyazı üzerine)
1 su bardağı kadar beyaz peynir
100 ğram marğarin veya tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
yarım çay bardağı yoğurt
peynir tuzsuzsa biraz tuz
kabartma tozu
gerektiği kadar un (az olmamalı yayılır ,çok olmamalı sert olur)kulak memesi kıvamında:)
üzerine bulamak için 
1 su bardağı susam
HAZIRLANIŞI:
Margarini eritelim sıvı yağıda ekleyip yoğurma kabımıza alalım yumurtanın sarısını ,üzerine yoğurdu kabartma tozunu peyniri koyup karıştıralım .Unu azar azar ilave edip iyice yoğuralım.cevizden büyük parçalar koparıp simit şeklini verip önce yumurtanın beyazına sonra susama bulayıp pişirme kağıdı serili tepsimize dizelim .200 derce önceden ısıtılmış fırında pişirelim.


6 yorum:

  1. beyaz peynirle hiç denemedim,eminim nefis olmuştur.eline sağlık...

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık,gecikmesi mühim değil her daim el altında bulunacak bir tarifdir simit tarifi.

    YanıtlaSil
  3. kandil simidine beyaz peynir konulduğunu bilmiyordum.görüntü harika resimlerde çok hoş.çok beğendim.eline sağlık.

    YanıtlaSil
  4. kıyır kıyır nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Ahhh olsa kaç tane yerdim düşünemiyorum bile:)
    Ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  6. İyiki bloguma uğrayıp yorum bırakmışsın:))) blogun ve yaptığın yemekler pastalar birbirinden güzel ellerine sağlık.... oruçken blogunu gezmek her ne kadar zor olsada... sevgiler

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum