17 Mayıs 2013 Cuma

BELİ KIRIK (patlıcan kebabı)


GEREKLİ OLANLAR

4 adet patlıcan
250 gr orta yağlı kıyma
1 orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
yarım demet ince kıyılmış maydanoz
karabiber ,kırmızıbiber,kimyon,kekik,tuz
2 yemek kaşığı salça
2 adet orta boy domates

2 su bardağı su
1 çay bardağı kızartmak için sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
patlıcanları alacalı soyup koparmadan ince dilimler halinde keselim tuzlu suda 10 dk bekletelim
derin bir kaba kıymayı  koyup üzerine soğanı rendeleyelim baharatları, ince kıyılmış maydanozu da ilave edip köfte hamurumuzu iyice yoğuralım
küçük köfteler yapıp suyunu süzdürdüğümüz patlıcanların dilimlerinin arasına sırayla yerleştirelim( köfteleri koyunca patlıcan ay şeklini alacaktır )
beli kırığı kızgın yağda ters yüz yapıp kızartalım(ben kızartmayı tercih ediyorum .dilerseniz kızartmadan salçalı suyunu döküp direk fırınlayabilirsinizde) .fırın tepsisine alıp soyduğumuz sarımsaklarıda etrafına rastgele koyup ortadan ikiye böldüğümüz domatesleri de dilimleyip, bozmadan belikırığın ortasına yerleştirelim. salçalı suyu kaynar şekilde üzerine gezdirip kızgın fırında pişirelim





5 yorum:

  1. mis leziz ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. patlıcan kebabının diğer adının beli kırık olduğunu biliyordum,çok severim ,eline sağlık nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  3. Yöresel tarifler kitabından iki defa yaptım ben bu yemeği.benim çocuklar ne yaptı biliyormusun? Köftelerini içinden ayıkladılar.ellerine sağlık. Ben cok severim bu lezzeti.

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık Fatma hanımcım.dolapta patlıcanım var yarın bunu deneyebilirim..

    YanıtlaSil
  5. Ahh kuban olayım ben bunun kırık beline:)
    Ellerine sağlık canım:)
    Nefiss görünüyor.

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum