8 Mart 2013 Cuma

PATATES KROKET

 GEREKLİ OLANLAR:
6 adet orta boy haşlanmış patates
1 yumurta (sarısı içine beyazı üzerine bulamak için)
4 yemek kaşığı nişasta
yarım kase istenilen tarzda peynir
1 çay kaşığı sirke
tuz  ,karabiber,kırmızıbiber
Dışını bulamak için 1 su bardağı mısır unu
kızartmak için 3 su bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI:
Derin bir kapta haşlanmış patatesleri ezelim,üzerine yumurtanın sarısını nişastayı,peyniri ,sirke ve baharatlarını katıp iyice yoğuralım .
Yağımızı ocağa koyup orta ateşte çok kızgın olmasın ısıtalım. Hamuru tezgahın üzerinde rulo yapıp 4 parmak enliliğinde kesip önce yumutanın beyazına sonra mısırununa bulayıp kızartalım kağıt havlu serdiğimiz tabağımıza kızaranları alalım .
AFİYETLE....


12 yorum:

  1. Qualitу сontеnt is the key to attract thе people to visit the ωebsite, that's what this web site is providing.

    my homepage :: SEOPressor V5

    YanıtlaSil
  2. patates dedinmi ben ordayım herşeyi güzel oluyor çok sevdiğim için helede kroketi ne bayılırım birde böyle güzel yapılmışsa ellerine sağlık Fatmacım

    YanıtlaSil
  3. Fatma'cım ellerine sağlık çok severim sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Çok severim ben patates kroketi ama hiç yapmamıştım. Ellerine sağlık. Sizi izlemeye aldım. Bloğuma beklerim bende.

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık. Patatesle yapılan her yemeği çok severim. Krokette bir başka güzel oluyor. Nar gibi kızarmış çok lezzetli görünüyor. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Çok severim Fatmacım ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık ablacım sık sık yapıyorum bende çok çok severek :)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Kızartmalardan uzağım bir süredir ama her türlüsü burnumda tütüyor.
    Çoks everim çok.
    Ellerine sağlık canım.
    Nefiss görünüyorlar

    YanıtlaSil
  9. Ellerinize saglık çok lezzetli gözüküyo

    YanıtlaSil
  10. Canım tarifte yazmayı unutmuşum kerem şanti toz halde kullanılıyor.

    YanıtlaSil
  11. büyük oğlum da pek sever, ellerine sağlık canım, sevgiler...

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum