GEREKLİ OLANLAR:
4 adet yufka
HARÇ MALZEME
2 yumurta
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvıyağ
İÇ MALZEME
Yarım kilo ıspanak haşlanıp suyu sıkılacak
yarım dilim beyaz peynir
karabiber krmızıbiber tuz
HAZIRLANIŞI:
4 eşit barçaya bölelim üçgen şekilde
Yumurta yağ ve sütü derin bir kapta iyice çırpıp harcını hazırlayalım
haşlayıp suyunu iyice sıktığımız ıspanağı peyniri ve baharatlarınıda katıp karıştıralım iç malzememizde hazır olduktan sonra ,üçgen yufkamızdan bir tane alıp harç malzemesini sürüp uç köşesinden aşağı doğru en dibe kadar çekelim yuvarlak olan tarafına iç malzemeden koyup bir kat çevirelim
tepsiye dizip kalan malzemedende fırçayla böreklerin üzerine sürelim ve önceden ısıtılmış 200 derece fırınımızda kızartalım
eline sağlık canım
YanıtlaSilnefis olmuş
ıspanaklısını denemedim ama denemek lazım canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilMmm börekler nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilmidye böreği çok severim eline sağlık
YanıtlaSilmidye böreğinin bir de midye tatlısı şeklinde yapılanı var
isimleri farklı olsa da çay bir de börek ooh gel keyfim gel
eline sağlık arkadaşım öpüyorum çok kendine iyi bak
Fatmacım midyeler çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilIspanağı çok seven biri olarak mutlaka deneyeceğim ellerinize sağlık tarif için çok teşekkürler.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
YanıtlaSilnefis görünüyor nefis
YanıtlaSilellerine sağlık canım
öpüyorum:)
Midye seklinde olması hem değişik hemde güzel görünüyor elerine saglık:)
YanıtlaSil