1 orta boy karnabahar
3 yumurta
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı yoğurtTuz isteğe bağlı karabiber kırmızıbiber
KIZARTMAK İÇİN
1 su bardağı sıvı yağ
ÜZERİ İÇİN
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
3 yumurta
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı yoğurtTuz isteğe bağlı karabiber kırmızıbiber
KIZARTMAK İÇİN
1 su bardağı sıvı yağ
ÜZERİ İÇİN
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
Karnabahar köklerinden kesilerek çiçek gibi çıkarılır, yıkanır, kaynayan tuzlu veyarım limon sıkılmış suda haşlanır fazla yumuşatılmaz, süzülür biraz soğuduktan sonra diğer tarafta yoğurt yumurta un ve tuz isteğe göre pul biber yada karabiber eklenir iyice çırpılır boza kıvamına gelince haşlanmış karnabaharlar teker teker bu bulamaca batırılıp kızdırılmış sıvı yağda nar gibi kızartılır. Üzerine dövülmüş sarımsak ve tuzla hazırlanan yoğurt dökülerek servis yapılır.
ÇOK SEVERİM,ZAMANI DA GELDİ BOL BOL YAPMAK LAZIM.ELLERİNE SAĞLIK...
YanıtlaSilsabah sabah çay içerken nasılda canım çekti.ellerine sağlık canım.afiyet bal olsun.sevgiler.
YanıtlaSilablacım merhabalar:)
YanıtlaSilnefis oluyor bu kızartma birde mutfağı kokutmasa:)
gülü seven dikenine katlanıyor ne yapalım .)
bende ilk kez geçen hafta denedim gerçekten güzel oluyor ellerine sağlık ablajım :)
YanıtlaSilBen bu tabağı böylece alıp masaya konduruvereyim:)
YanıtlaSilOğlum da eşim de çok sever karnabahar kızartmasını.
Ellerine sağlık ablacım.
Muhabbetle..
fatmacığım özletiyorsun kendini
YanıtlaSileline sağlık karnıbaharı çok severiz biz
afiyet bal olsun
sevgiler
anneeligibi teşekkür ederim canım sevgiler gönderiyorum:)
YanıtlaSilMutfağabuyrun bende teşekkür ediyorum güzel yorumundan dolayı sevgiler:)
Kalpkurabiye haklısın canım yağ kokuyor ama gerçekten çok lezzetli
sevgiler gönderiyorum:)
hayatıntatları sanada afiyet olsun canım teşekkür ediyorum sevgiler canım:)
ZEL teşekkürler canım:)
tombul tarifler ilginden dolayıda ayrıca teşekkürler canım çok tembelim son zamanlarda gerçekten:(
sağol canım benim sevgiyle kucaklıyorum:)
OO BAYILIRIM BENDE.................ELLERINE SAGLIK CANIM..
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor Fatmacım, ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilFatma'cım ara sıra böyle hatırlat kendini. Çok severim karnabahar kızartmasını ellerine sağlık. Sevgiler.
YanıtlaSilçok severim hep sodalı kızartırım böylede güzeldir eminim ellerine sağlık
YanıtlaSilmarifet ellerimizde...
YanıtlaSilFeray kaygızız...
pembe kekik...
sarımutfak Hande...
hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum
ALLAHA emanet olun sevgiyle kalın:))
Ohhh etten bile güzel oluyor,ellerine sağlık canım....ben kızartırken sadece yumurta,un,tuz karışımına batırıyordum,yoğurt denemedim...bşr kaç sefer süt ekledim yağ çekmedi...yoğurt fazla yağ çeker diyorlar ama doğru mu?
YanıtlaSiliyi akşamlar,afiyet olsun sizlere...