20 Kasım 2012 Salı

KARNABAHAR KIZARTMASI

GEREKLİ OLANLAR:

1 orta boy karnabahar
3 yumurta 
4 yemek kaşığı un 
1 su bardağı yoğurtTuz  isteğe bağlı karabiber kırmızıbiber 

KIZARTMAK İÇİN
 1 su bardağı sıvı yağ 
ÜZERİ İÇİN
1 kase yoğurt 
2 diş sarımsak 
Tuz 

Karnabahar köklerinden kesilerek çiçek gibi çıkarılır, yıkanır, kaynayan tuzlu veyarım limon sıkılmış  suda haşlanır fazla yumuşatılmaz, süzülür biraz soğuduktan sonra diğer tarafta yoğurt yumurta un ve tuz isteğe göre pul biber yada karabiber eklenir iyice çırpılır boza kıvamına gelince haşlanmış karnabaharlar teker teker bu bulamaca batırılıp kızdırılmış sıvı yağda nar gibi kızartılır. Üzerine dövülmüş sarımsak ve tuzla hazırlanan yoğurt dökülerek servis yapılır.

13 yorum:

  1. ÇOK SEVERİM,ZAMANI DA GELDİ BOL BOL YAPMAK LAZIM.ELLERİNE SAĞLIK...

    YanıtlaSil
  2. sabah sabah çay içerken nasılda canım çekti.ellerine sağlık canım.afiyet bal olsun.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. ablacım merhabalar:)
    nefis oluyor bu kızartma birde mutfağı kokutmasa:)
    gülü seven dikenine katlanıyor ne yapalım .)

    YanıtlaSil
  4. bende ilk kez geçen hafta denedim gerçekten güzel oluyor ellerine sağlık ablajım :)

    YanıtlaSil
  5. Ben bu tabağı böylece alıp masaya konduruvereyim:)
    Oğlum da eşim de çok sever karnabahar kızartmasını.
    Ellerine sağlık ablacım.
    Muhabbetle..

    YanıtlaSil
  6. fatmacığım özletiyorsun kendini
    eline sağlık karnıbaharı çok severiz biz
    afiyet bal olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. anneeligibi teşekkür ederim canım sevgiler gönderiyorum:)
    Mutfağabuyrun bende teşekkür ediyorum güzel yorumundan dolayı sevgiler:)
    Kalpkurabiye haklısın canım yağ kokuyor ama gerçekten çok lezzetli
    sevgiler gönderiyorum:)
    hayatıntatları sanada afiyet olsun canım teşekkür ediyorum sevgiler canım:)
    ZEL teşekkürler canım:)
    tombul tarifler ilginden dolayıda ayrıca teşekkürler canım çok tembelim son zamanlarda gerçekten:(
    sağol canım benim sevgiyle kucaklıyorum:)

    YanıtlaSil
  8. OO BAYILIRIM BENDE.................ELLERINE SAGLIK CANIM..

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel görünüyor Fatmacım, ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  10. Fatma'cım ara sıra böyle hatırlat kendini. Çok severim karnabahar kızartmasını ellerine sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. çok severim hep sodalı kızartırım böylede güzeldir eminim ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  12. marifet ellerimizde...
    Feray kaygızız...
    pembe kekik...
    sarımutfak Hande...
    hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum
    ALLAHA emanet olun sevgiyle kalın:))

    YanıtlaSil
  13. Ohhh etten bile güzel oluyor,ellerine sağlık canım....ben kızartırken sadece yumurta,un,tuz karışımına batırıyordum,yoğurt denemedim...bşr kaç sefer süt ekledim yağ çekmedi...yoğurt fazla yağ çeker diyorlar ama doğru mu?
    iyi akşamlar,afiyet olsun sizlere...

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum