26 Kasım 2012 Pazartesi

İSTAVRİT TAVA

 En sevdiğim balık türlerinden  birisidir istavrit  ...bunlarda enfesti doğrusu... çıtır çıtır oldular... salatada yanında. ııımmmm..afiyet olsun canlarıma:)
GEREKLİ OLANLAR:
1 kg istavrit
1 su bardağı un (galeta unu veya mısır unuda olabilir)
bir tutam kekik
bir tutam kırmızıbiber
bir tutam karabiber
tuz
kızartmak için
1 su bardağı sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
Balıkların içlerini çıkarıp bol suyla iyice yıkayıp temizleyelim
iyice suyunu süzdürelim.
bir kap içerisine un tuz ve baharatları koyup iyice harmanlayalım
balıkları bu karışıma bulayıp kızgın yağda bişirelim

8 yorum:

  1. Balıklar çok güzel görünüyor canım, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. çok enteresandır istavrit yediğimde boğazlarım ağrıyor benim :)

    bir öneri, istaritleri tavaya çiçek şeklinde dizip çok az yağda kızartırsan hem daha çıtır olur hemde daha az yağlı olur ;)

    YanıtlaSil
  3. ya iyi hoşda ben bu balıkların kafasından korkuyorum :( genelde kafalarını koparıp getirirlerdi bi keresinde böyle getirdiler çok korktum valla onun dışında süper yeşillik balık ve limonn misss

    YanıtlaSil
  4. Muhteşem görünüyor canım afiyet şifa olsun sizlere ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Mısır ununda kızarmış balığı çok severim tavadaki görüntü muhteşem. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. yarın bizdede balık ziyafeti var :)ellerine sağlık afiyet olsun.

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum