21 Şubat 2012 Salı

KADAYIF SARMA

GEREKLİ OLANLAR:
500 gr  tel kadayıf
1 çay bardağı sıvı yağ(isteyen margarin veya tereyağı kullana bilir)
1 su bardağı  dövülmüş ceviz
ŞERBETİ İÇİN:
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
3-4 damla limon
HAZIRLANIŞI:
                                         Derin bir bir kapta kadayıf ve yağı iyice harmanlayalım
                kadayıftan bir miktar alıp içine ceviz koyup saralım çok kalın olmamasına dikkat edelim

 Bütün kadayıfları bu şekilde tamamlayıp 250 derecede ısıttığımız fırınımızda nar gibi olana kadar kızartalım.

 Diğer bir tarafta 2 bardak şeker ve 2,5 ardak suyu tenceremize koyup kaynatalım, Kaynamaya başlayınca 3-4 damla limon sıkıp 10 dk kaynatıp ocaktan alalım, ılıyınca ılık ısıda olan kadayıfların üzerine gezdirelim




16 yorum:

  1. Elinize saglik olsun. Harika olmus iyi tarafida firinda yapmaniz yagda kizartma cok yag cekiyor agir olur. Bu daha iyi olmus.
    Baklava gibi..
    Sevgiler canim...

    YanıtlaSil
  2. fatmacım günaydın canım
    kadayıflar nefis olmuş.fırında pişirmekte kızartmadan daha sağlıklı.yalnız şerbet tarifinde şeker hangisi olucak .2 bardak olanmı..yalnışlıkla su yazmışsın...ellerine sağlık canım arkadaşım.aldım notlarıma..öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım.Nefis olmuş.Nar gibi kızarmış.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. canım nasılda nar gibi kızarmışlar
    ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. hiiiiiiiiii görüntüye baaaaakkkk

    yutkundum durdum burda resmen :)

    eline sağlık olsun

    YanıtlaSil
  6. Merhaba canım,
    Blogunu yeni keşfettim, bayıldım.
    Hemen takibe aldım. Bana da beklerim.
    Bu arada ellerine sağlık nefis görünüyor. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. offf ofof.....çok güzel.bende eskiden bunun yağda kızartılanından çok yaprdım bayadır yapmıyorum...ellerine sağlık harika görünüyor.

    YanıtlaSil
  8. nefis..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  9. HİÇ YAPMADIM AMA ÇOK HEVESLENDİM. ELLERİNE SAĞLIK ABLAJIM NEFİS GÖRÜNÜYOR.

    YanıtlaSil
  10. Kaç gündür aklımda bu tatlı,canım fana çekiyor.
    Şimdi görünce dahada çok canım çekti..
    Hemen yapmalı..
    Ellerine sağlık canımmmmm.

    YanıtlaSil
  11. Ben kadayıf yapmayı hiç beceremiyorum nedense. Yapanlara da çok özeniyorum gerçekten..

    Ellerine sağlık nefis olmuşlar..

    YanıtlaSil
  12. ben bu kadayıf dolmasını hayatım boyunca bir defa denedim ve sonuç felaket kötüydü ama senin tarifin fırında piştiği için sanırım tekrar deneyebilirim ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  13. Ayy ne zamandır canım kadayıf çekiyor zaten:( Hiii valla dayanamam ben buna! Gözlerimi kapatıyorum!

    YanıtlaSil
  14. bende çok severim kadayıfı ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  15. Canım ellerine sağlık menü süper misafirlerine afiyet olsun sevgiler.

    YanıtlaSil
  16. Ablacim blogunu incelerken kadayıf sarmana yorum yapamadan edemedim nefis görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum