GEREKLİ OLANLAR:
3 yufka
1 su bardağı tahin
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz içi
1 su ardağı sıvıyağ veya tereyağı
üzerine pudra şekeri
HAZIRLANIŞI:
Yufkaları tek açalım, üzerine yağı, tahini ,şekeri ve cevizi serip yuvarlak yerlerini içe katlayıp sıkıca rulo yapalım.
Baklava şeklinde verev keselim.
250 derecedeki fırında hafif pembeleşinceye kadar kızartalım. Soğuyunca pudra şekerini serpip servis edelim.
AŞAĞIDAKİ RESİMLERDE DE HAZIR BAKLAVA YUFKLARI KULLANDIM :
Eğer baklava yufkası kullanırsanız aynı iç malzemeler kullanılıyor sadece bunda dört yufka kullanılıyor. ilk yufka serilip arasına yağ gezdiriliyor ikinci yufka serilip tahin ,ceviz ,toz şeker seriliyor.üzerine gene yufka ve yağ dördüncü yufka serilip tahin ceviz ve şeker serilip sıkıca rulo yapılıyor ve baklava şekli kesilip pişiriliyor üzerine pudra şekeri serpiliyor:)
3 yufka
1 su bardağı tahin
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz içi
1 su ardağı sıvıyağ veya tereyağı
üzerine pudra şekeri
HAZIRLANIŞI:
Yufkaları tek açalım, üzerine yağı, tahini ,şekeri ve cevizi serip yuvarlak yerlerini içe katlayıp sıkıca rulo yapalım.
Baklava şeklinde verev keselim.
250 derecedeki fırında hafif pembeleşinceye kadar kızartalım. Soğuyunca pudra şekerini serpip servis edelim.
AŞAĞIDAKİ RESİMLERDE DE HAZIR BAKLAVA YUFKLARI KULLANDIM :
Eğer baklava yufkası kullanırsanız aynı iç malzemeler kullanılıyor sadece bunda dört yufka kullanılıyor. ilk yufka serilip arasına yağ gezdiriliyor ikinci yufka serilip tahin ,ceviz ,toz şeker seriliyor.üzerine gene yufka ve yağ dördüncü yufka serilip tahin ceviz ve şeker serilip sıkıca rulo yapılıyor ve baklava şekli kesilip pişiriliyor üzerine pudra şekeri serpiliyor:)
17 yorum:
ellerine sağlık nefis olmuş ben de yaptım çok güzel oldu,pudra şekerini ekmeden kapaklı bir saklama kabında oda sıcaklığında taptaze kalıyor,tabi yemeden saklayabilirsen.
NE GÜZELDİR ÇITIR ÇITIR ..
AFİYETLER OLSUN..
SEVGİLER..
Canim bu tarif bendede var bir blogdan yazdim ama denemek zamanim olmadi isallah ilk firsatta deneyecegim cok nefis görünüyor .Ellerine emeklerine saglik hayirli aksamlar öptüm.
Cok severim ben bunu Fatma ablacim, ellerine saglik...
Ellerine emeklerine sağlık canım
enfes bir sunum olmuş:)benim de listemde duruyor uygun bir zamanda inşallah hazırlayacağım.
öperim seni.
mutlu hafta sonu tatilleri dilerim...
tahinle ceviz birbirine çok yakışır,ellerinize sağlık nefis görünüyor..
Birde buna kuru baklava diyorlar bu tariftir galiba.Eminim ki tadi nefistir. Ellerine saglik canim
normal yufkadan denemedim ama görüntü çok güzel canım.ellerine sağlık.sevgiler.
fatmacığım yine döktürmüş ellerin kolların dert görmesin arkadaşım tahinli tarifleri hiç denemedim desem yeri var. ama bu güzel görünüyor sevgiler
Eline saglik Fatma hanim. Uzun zamandir bu tarifi yapacagim diyorum ama hala ayni yerde sayiyorum. Guzel gozukuyor masallah.
Sevgiler canim..
Nefis nefis nasıl güzel görünüyor.Ellerine sağlık.
fatmacım çok çok teşekkür ederim.. Allah razı olsun..
Ellerine sağlık harika görünüyor..
Allah'a emanet ol..
böyle tariflere aşığımmmm, farklı , lezzetli , baharatlı ve tatlı :) ellerine sağlık Fatma.
çok seviyorum ama bir türlü deneyemedim:) çok nefis görünüyor ellerine emeklerine sağlık...
Tahinli sarma enfes görünüyor bunu daha çok ablam yapar bizde bayıla bayıla yeriz. ellerine sağlık. aslında evde hazır tahin varken denemeli . sevgiyle kal.
En sevdiğim ve çok sık yaptığım hafif bir tatlı, çayla süper. Ben hatta baklavalık yufkayla yapıyorum, elinize sağlık
Yorum Gönder