GEREKLİ OLANLAR:
HAZIRLANIŞI:
- kara lahana: mikatrı hesaplıyamıyorum(destelenmiş olarak aldım )
- 1 su bardağı bulgur
- 1 su bardağı pirinç
- 2 iri boy kuru soğan (biri suyu hazırlanırken kullanılacak)
- yarım deste maydanoz
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 4 yemek kaşığı salça(2 kaşık suyu hazırlanırken kullanılacak)
- 1 su bardağı sıvı yağ veya zeytin yağı( yarım çay bardağı suyu hazırlamak için kullanılacak)
- karabiber, kırmızıbiber, tuz
- 3 su bardağı su
- Lahanaları büyük bir tencereye su koyup haşlayalım çok erimemesine dikkat edelim.haşlanınca süzüp musluğun altında tutup bol su gezdirelim hatta biraz suda bekletelim 5,10 dk kadar
- Diğer tarafta içi hazırlamak için, soğanın birini küp doğrayıp tavaya koyalım yağını ilave edip pembeleşene kadar kavuralım.Pirinç ve bulgurları yıkayıp ekleyelim 2 yemek kaşığı salçayıda katıp bir iki daha çevirip yarım su bardağı su koyup 5 dk demlendirelim.Dinlenince ince kıydığımız maydanoz tuz ve baharatlarıda katalım .
- Lahana yapraklarının sert damarlarını bıçak yardımıyla çıkarıp iç malzemeden yeteri kadar koyup saralım .Büyük yaprakları ikiye veya üçede böle biliriz.
- Sarma işlemi bittikten sonra ,ayrı bir tavada yarım çay bardağı zeytin yağını koyup diğer soğanı halka doğrayıp hafif kavuralım kalan iki yemek kaşığı salcayı da ilave edip 3 su bardağı su koyup kaynatalım
- soğanlı salçalı su kaynayınca lahananın üzerine dökelim .lahanaların üzerine porselen tapak kapatalım 1 1,5 saat kısık ateşte pişirelim.
Nefis olmuş harika görünüyor ellerine sağlık afiyetler olsun.
YanıtlaSilFatmacım görünce canım nasıl çekti anlatamam özlemişim yaz gelince kara lahanayı sık pişirmiyorum görüntü muhteşem ellerine sağlık canım sevgiler
YanıtlaSildolmanin her turlusnu cok severimm
YanıtlaSilEline saglik sekercim enfes olmus
Sefa
Fatma'cığım ellerine sağlık.Çok lezzetli görünüyor.Sevgiler mutlu pazarlar:)
YanıtlaSilgeçerken açık olan kapıdan bir baktımda,
YanıtlaSilah dedim nasıl hayır denir bu tabağa :)
sevgiler...
annemde çok yapardı canım.yoğurtla harika olur.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSiloyy memleketumun sarmasi.bayılırım bir trabzonlu olarak.biz mısır yarması ilede yaparız.içine kuşbaşı etde koyarız.oda şahane olur.ellerine sağlık
YanıtlaSilaman Allahım memleketimin kokusu geldi burnuma..giresunluyum bende kayınvalidm ve annem harika yapar bu dolmayı..mmm bana yollasınız hepsini..:))ellerinize sağlık:))
YanıtlaSilDaha önce hiç denemediğim bir yemek fakat methi de meşhur senin ellerinden çıkınca Fatmacığım eminim daha lezzetli olmuştur.
YanıtlaSilfatmacım bende resim görünmüyor ama enfes olduğuna eminim..teyzem çok yapardı..
YanıtlaSilof enfes görünüyor!! :) fatmacim ellerine emegine saglik cok lezziz görünüyor.. sifalar olsun insallah.. sicacik sevgilerle
YanıtlaSilOyy dolmalar,sarmalar hepsine bayılıyorum ama epey oldu yemeyeli..
YanıtlaSilCan çektiriyor canım benim..
Yoğurtla doyamam yemeye..
Ellerine sağlık.
Çok öpüyorum.
hmm,,yummy :)
YanıtlaSilTrabzonlu arkadsimda cok yemisimdir bende yapiyorum ama onlarinki baska lezzetli oluyor
YanıtlaSilsizinki lahana sarmasi da nefis görünüyor elinize saglik
Arkadaşım Malatyalı, sık yapardı, ellerine sağlık, çok canım çekti yaa...
YanıtlaSilsüpeeer görünüyor.
YanıtlaSiloffff yani çok güzel görünüyooo, ellerinize saglik !!!
YanıtlaSil