GEREKLİ OLANLAR:
200 gr güllaç
1/5 lt süt
500 gr şeker
1 su bardağı ceviz içi(hafif kavrulmuş)
HAZIRLANIŞI:
Derin bir tencerede şeker ve sütü kaynatalım. Hafif ılıyınca
tepsimize,önce bir güllaç yaprağı alıp uçlarını kepçeyle sütten alıp ıslatarak yerleştireim .
Her iki yaprakta bir; teflon tavada hafif kavurduğumuz cevizlerden serpelim,
böylece bütün güllaç yapraklarını bitirip kalan sütüde üzerine döküp ,en üstede bolca ceviz serpip buzdolabında bekletelim gerektiğinde servis edelim...
bol cevizli harika görünüyor canım.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilyemede yanında yat olmuş valla ellerinize sağlık sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağlık canım benim...bol cevizli ve hafif bir tatlı .not alıyorum birde senin tarifle yapıcam.öpüyorum çok.hayırlı iftarlar...
YanıtlaSilgullac yapmanin tam zamani geldi artik, bende kisin Turkiyeden getirdigim gullaclari bugun yarin yapcam insallah ellerine saglik
YanıtlaSilHayirli Ramazanlar.
ellerine sağlık:)
YanıtlaSilçok leziz görünüyor...
sevgilerimle...
Hayirli Ramazanlar diliyorum size de...
YanıtlaSilMalatyali sayilirim ben de; hem okul hayatimin bir bölümü oralarda gecti,hem de komsu ildenim.
Iftar sofranizdan bereket ve huzur eksik olmasin,sevgiyle ve dostca kalin