19 Temmuz 2011 Salı

DİLBER DUDAĞI TATLISI


 Dostlarım... Bu tatlımı misafirlerime yaptım, şimdi sizlerle paylaşmak istiyorum. Ramazan'da, Bayram'da
misafirlerinize yaparsınız diye düşünüyorum ,harika bir tatlı, agızda eriyor kıyır ,kıyır, şık görünümlü bir tatlı
GEREKLİ OLANLAR:
HAMUR MALZEMESİ:
3 Yumurta
1paket  margarin (erit  içine koy)
1 Su bardağı süt
1 çay kaşığı kabartma tozu:(üzerine yarım limon sık)
1 Çorba kaşığı sirke
Aldığı kadar un(hamur kulak memesi yumuşaklığında  olacak)
ÜZERİNE DÖKMEK İÇİN :
1 Paket margarin veya aynı miktarda tere yağı
İÇ MALZEME
3 Su bardağı ceviz içi
AÇMAK İÇİN NİŞASTA:
ŞERBETİ:
5 Su bardağı şeker
5 Su bardağı su
yarım limonun suyu
şeker ve suyu tencerye koy. kaynamaya başlayınca
yarım limonu sık  15 dk kaynat soğumaya bırak.



HAZIRLANIŞI:
Yoğurma kabımıza hamur malzemelerimizi sırayla koyup yoğuralım .Hamurdan ceviden büyük parçalar koparıp bezeleri hazırlayalım.15 beze hazırlayalım









açma tahtamızı bolca nişasta alıp bezeleri tabak
 büyüklüğünde merdaneyle açalım aralarınada bolca
nişasta serpelim.15 tanesini üst üste dizelim .












merdaneyle açabildiğimiz kadar açalım.















sonra bir bardak yardımıyla resimdede görüldüğü
 gibi yuvarlaklar keselim.












İçlerine ceviz doldurup
ikiye katlayıp tepsiye dizelim.kalan hamurada aynı
işlemleri uygulayalım.








1 paket margarini veya aynı ölçüde tereyağını eritip
kızgın halde dilberdudaklarının üzerine gezdirelim.
(yağ her tarafa gelmeli)
orta  dereceli fırında yavaş yavaş kızartalım.
tatlımız kızarınca ılımasını bekleyelim .soğuyunca ılık şerbeti üzerine gezdirelim .







14 yorum:

  1. offff.uzanıp alasım geldi tatlıyı canım.nefis görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. BEN NASI GÖRMEDİM BUNLARI... ÇOK ŞEY KAÇIRMIŞIM BLOGUNDA ŞEKERİM. AÇIĞI KAPATAYIM HEMEN :)

    YanıtlaSil
  3. Fatma hanım sizinde Ramazanınız hayırlı olsun. Sofranıza bereket dolsun duanız ibadetiniz kabul bulsun. ellerinize saglık olsun.
    Ramazanda döktürürsünüz artık Malatyanın yöresel yemeklerinden .
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Nefis,muhteşem bir tatil dönüşü tarifi oldu bu.Hoşgeldin.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. Harika tarifler ellerine saglık arkadaşım hepside birbirinden nefis

    YanıtlaSil
  6. Fatmacigim bu dilber dudaklarida al beni ye diyor harika ötesi bir tatli olmuslar ellerinize saglik. Ben sizin gibi becerkli degilim hamur acamam ama hazir baklava hamurundan denemek gerek.
    Ayrica sag yanda eklediginiz Lokman hekim tavsiyesinide kopyaladim, tüm dost ve akrabalar mail le yolladim, cok güzel bir yazi. Bizlerle paylastiginiz icin Allah sizden razi olsun,
    sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  7. hamurun içindeki yağ miktarı fazla değilmi hem sıvıyağ hem margarin yoksa benmi yanlış anladım yapmak istiyorum cevap verirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  8. sevgili Meryem)yağı fazla değil bu resimde gördüğünüz tatlı aynı ölçülerle yapıldı.yorumun için çok teşekkür ederim canım bu bayram yaptığımada birşey farkettim margarinlerin içinde eskisnden daha çok su var tatlıyı sertleştiriyor diye düşündüm ve 2su bardağı sıvı yağa çevirdim çok mükemmel oldu :)
    aynı tarif ve şekille uygulayın memnun kalacaksınız
    sonucu bildirirsen sevinirim :)))

    YanıtlaSil
  9. ummihan erdogan1 Aralık 2011 11:41

    çok güzel oldu denedim teşekkürler

    YanıtlaSil
  10. ekrana yapıştım tatlıları izliyorm muhteşem ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  11. SÖYLEYECEK SÖZ BULAMADIM BU GÜZELLİK KARŞISINDA GÖRÜNTÜSÜ LEZZETİNİ ANLATIYOR ZATEN ELLERİNE SAĞLIK FATMACIM SEVGİLER

    YanıtlaSil
  12. 2su bardağı sıvıyağı sadece hamurunamıyoksa üzerinede ayriyetten döktünüzmü cevabınızı bekliyorum teşekkürler.

    YanıtlaSil
  13. tubacım tarifi tekrar okursanız çok sevinirim )
    sorun varsa tekrar cevaplamaya hazırım kolay gelsin :)

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum