15 Haziran 2011 Çarşamba
PİŞMANİYE KAPLI RULO PASTA
GEREKLİ OLANLAR:
KEK İÇİN:
(Büyük fırın tepsisine)
4 yumurta
1su bardağı şeker
1su bardağı un
1paket vanilya
1paket kabartma tozu
KREMA İÇİN:
4 su bardağı süt
5yemek kaşığı şeker
6yemek kaşığı un
1paket vanilya
2yemek kaşığı margarin(soğuduktan sonra konulacak)
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı kahvaltılık çikolata(kakao ve çikolata üst kremasına katılacak
ÜZERİNE
Bir kutu pişmaniye
KEKİN HAZIRLANIŞI:
Kek hazırlayacağımız kabımızda yumurta ve şekeri beyazlaşıp köpürene kadar çırpalım
diğer bütün malzemeleri katıp iyice karıştıralım
tepsiye pişirme kağıdı serip (ben yağlıyorum)kek hamurunu boşaltıp
her tarafın eşit olması için tepsiyi bir iki sallayalım
orta hararetteki fırınımızda pişirelim
KREMANIN HAZIRLANIŞI:
Tencereye süt,şeker,unu koyup kaynayana kadar karıştıralım
kaynadıktan sonra bir iki dk daha kaynatıp ocaktan alalım
vanilyayı ilave edelim
kremayı ikiye ayıralım içine süreceğimizi biraz fazla ayırabiliriz
krema iyice soğuduktan sonra içine süreceğimize 1kaşık margarin katıp mikserle 5dk çırpalım
üzerine süreceğimiz kremayıda iyice soğuduktan sonra kakao ve çikolatayı ve 1 kaşık margarini katıp 5 dk mikserle çırpalım
RULONUN HAZIRLANIŞI
Pişen kekin üzerine beyaz kremadan sürüp yağlı kağıttan ayırıp rulo yapalım
servis yapacağımız tepsiye alıp üzerine kakaolu kremayı düzgünce hertarafına eşit sürelim
en son servis yapacağımız zaman pastanın üzerini pişmaniyeyle kaplayalım
NOT:pişmaniyeyi önceden sererseniz eriyip yumuşuyor.
Çok güzel görünüyor.İlginç.Denemek lazım ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilamanın pşmaniye bayılırım yaa:)elleriniz dert gormesin çok lezzetli gorunuyo:)
YanıtlaSilFatma'cım ellerine sağlık pişmaniye
YanıtlaSilçok yakışmış pastana sevgiler.
sayfandaki tarifleri tek tek okuyorum ve hoşuma gidenleri ayırıyorum.
YanıtlaSilEllerin çok maharetli Fatmam, birazcık bana da sür:)
Şu resimdeki pastadan olsaydı şimdi, çayımın yanında.:(
sayfamda okuduğum bloglar arasında teksin:)
YanıtlaSilharika görünüyor elinize sağlık bir dilim alıp kaçıyorum..
YanıtlaSileline sağlık tatlı arkadaşım...şifa olsun sizlere.öperimmm.
YanıtlaSilElinize sağlık;çok değişik bir pasta tarifi,denemek gerekiyor.Pişmaniyeyi çok severim ben:)
YanıtlaSilABLACIM PASTAN ÇOK SÜPPER GÖRÜNÜYOR,ELLERİNE SAĞLIK...
YanıtlaSilbenimde yapılmayı bekleyen böyle bir pasta tarifim var geçen gördüm ama vakit bulup yapamadım çok güzel görünüyor canım ellerine sağlık pişmaniye sever olarak kesin beğenirim ben bunu
YanıtlaSilpişmanıyelı pastalı gördükce hep düşünüyodum.yumuşama olmazmı diye.iyiki yazmışsın canım.servis yaparken eklemeli.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilÇok güzel olmuş bence ellerine sağlık..
YanıtlaSilPimaniyeyi çoook severim..daha önce pişmaniyeli kurabiye görmüştüm,bu pastadaki halini de merak ettim doğrusu..
YanıtlaSilEllerine sağlık
ımmm görüntü nefis tadıda öyledir kesin
YanıtlaSil