GEREKLİ OLANLAR:
2 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı tereyağı
1 iri soğan
5 su bardağı et veya tavuk suyu (bulyonda kullana bilirsiniz)
1 küçük poşet çam fıstığı
1 küçük poşet kuş üzümü
1çay kaşığı dolu yeni bahar
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karabiber.tuz
HAZIRLANIŞI:
Pirinçleri yıkayıp hazırlayalım.
Pilav tavamıza yağı koyup soğanı minik küp doğrayalım fıstıkları da katıp kavuralım.
Hafif pembeleşince pirinçleri ilave edelim onunlada kavuralım ve suyunu ilave edelim.
Pilavımız inmeye yakın tuzunu ve bütün baharatları ,üzümü katıp iyice suyunu çekince altını kapatıp
pilavımızı demlendirelim.
İstediğimiz gibi servis edelim:)
Karnıyarıktan sonra pilav süper oldu.
YanıtlaSilSayafana uzun zaman girmeyeceğim ama :))
Karnım zaten aç :((
Ellerine sağlık canım
Çok severim iç pilavı..
Sevgiler.
Çam fıstıklı,üzümlü,baharlı tariflerin hepsini çok severim.Ellerine sağlık...
YanıtlaSilharika bir pilav ve harika bir sunum olmuş canım.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilAblacım ben çok severim iç pilavı yaaa,Ellerine kollarına sağlık.Çok öpüyorum.
YanıtlaSillezzetli görünüyor ellerinze sağlık.
YanıtlaSilMutlaka deniyecegim ellerin dert gôrmezsin canim
YanıtlaSilasla hayır diyemeyecegim bir lezzet.ellerine saglık.
YanıtlaSil