Merhaba diyorum selamlar gönderiyorum buradan tüm dostlara .Bende bezelyeler çıkmışken taze taze yapayım dedim, gerçekten de taze sebzelerin birde mevsimindeyse lezzeti başka oluyor. Arkadaşlar yapacak olan herkese afiyetle .
MALZEMELER:
1 kg iç bezelye
1 iri boy soğan küp doğranmış
1 veya 2 domates
2 orta boy patates
1 büyük havuç
500 g kuşbaşı et
3 yemek kaşığı tere yağ
2 yemek kaşığı domates salçası
tuz ,karabiber,kırmızı biber
YAPILIŞI:
Önce etimizi pişirelim suyunu çekince yağı katıp soğanları küp doğrayıp,etle beraber kavuralım.hafif pembeleşince patates ,havuç ve domatesleride küp doğrayıp içine katalım bezelye ve salçayı da ilave edip kısık ateşte kendi suyuyla kavuralım arada bir karıştıralım hafif pişmeye başayınca tuz baharat ve 1/5su bardağı kaynar suyu ilave edelim 10,15dk pişirip ocağı kapatalım .
Canım ellerine sağlık bayılırım bezelye yemeğine sevgiler.
YanıtlaSilOh oh pek güzel, dün pazarcı benim bezelyeyi koymamış poşete, iyi mi?
YanıtlaSilDERYAcım teşkkür ediyorum canım
YanıtlaSilNARİN cem hay ALLAH o pazarcının kafasına bezelye poşeti düşsün emi
en sevdiğim yemeklerden.harika olmuş canım.yanındada pilav süper olur.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilbende çok severim bezelyeyi ellerine sağlık canım :)
YanıtlaSilBezelye yemegin istah kabartiyor ellerine saglik canim.Cok da severim,pazarlarda bitmeden yetisirim insallah.
YanıtlaSilSevgilerimle...
Bayılırım bezelyeye ne de güzel olmuş ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilEline sağlık ablam bizede gelde yapıver :)))
YanıtlaSilBezelyeyi çok severim.Nefiss görünüyor canım.
YanıtlaSilTam benlik olmuş.Bol etli süperrr.
Ellerine sağlık.
Öpüyorum.
seslerini duymadığım yüzlerini görmediğim ama beni takip eden olddostların hepsine yürekten teşekkürlerimi bildiriyorum
YanıtlaSilMerhaba elinize ve emeginize sağlık çok güzel görünüyor.
YanıtlaSil