12 Aralık 2014 Cuma

AJVAR SOS

  Selam sevgi ve muhabbetle dostlarım... Bu nefis tarifi bana naif ,zarif güzel kardeşim Sezin ciğim ta Bursalardan gönderdi bende hemen yaptım resimledim afiyetle de yedik hatta siparişler bile yaptım ama yayınlamak maalesef bu zamana kaldı . çok teşekkür ediyorum kendisine selamlar gönderiyorum Allah a emanet ol canım.
Gerekli olanlar
2 adet orta boy bostan patlıcan
4 adet iri domates
3 adet iri kırmızı biber
3 adet iri sarımsak
1 çay bardağı zeytin yağı
1 orta boy soğan
pulbiber tuz
hazırlanışı:
 patlıcan ve biberleri fırında közleyip soyalım.ve ince doğrayalım . domatesleride soyup küçük doğrayalım.soğanı söğüş doğrayıp zeytin yağında soteleyelim patlıcan biber, domates
 rendelenmiş sarımsak ,baharat ve tuzu ekleyip suyunu çekene kadar karırştırarak pişirelim (çabuk dibini tutuyor dikkat edelim) suyunu  çekince sosumuz hazır demektir.
(tavsiyem çabuk tüketin ölçüleri yarıya da düşürebilirsiniz)

10 Aralık 2014 Çarşamba

taze fasulye çorbası

Gereki olanlar

250 gr kadar taze fasulye
3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı un
karabiber kırmızıbiber
üzerine ince kıyılmış dereotu
Hazırlanışı
fasulyeleri ayıklayıp 2cm eninde doğrayalım Tencereye yağ ve fasulyeleri koyup suyunu çekene kadar soteleyelim.  tencereyi yarılayacak kadar kaynar su koyup 10 dk kadar fasulyeleri pişirelim
derin bir kapta yoğurt ve unu iyice çırpıp çorbamıza ekleyelim ve kaynayana kadar sürekli karıştıralım
3-4 dk da böyle kaynadıktan sonra baharatları da katıp dereotunuda ekleyip servis yapalım

9 Aralık 2014 Salı

hamsi tava

Gerekli olanlar:
1 kg hamsi
tuz
karabiber
kırmızıbiber
kekik
limon suyu
tavayı yağlamak için yarım çay bardağından az sıvı yağ
bulamak için un
Hazırlanışı:
önce hamsileri içlerini çıkarıp bol su altında iyice yıkayalım süzgeçte suyunu süzdürelim. üzerine tuz ve diğer baharatları ve  yarım limonu sıkıp iyice harmanlayalım. una bulayıp tavamıza dizelim ters yüz yaparak iyice kızartalım.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...