8 Nisan 2014 Salı

el açması patlıcanlı börek

Gerekl olanlar:
hamur malzemeleri
1 yumurta
1 çay bardağı süt (su  veya yoğurtta olabilir)
1 çay bardağı su
3 yemek kaşığı sıvı yağ(daha kolay açılmasını sağlıyor)
yarım paket kabartma tozu
tuz, gerektiği kadar un (kulak memesi kıvamda olacak)
iç malzeme
3 adet iri boy patlıcan
1 iri boy soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
tuz,kara.biber,kırm biber
açmak için 
un ve nişasta karışımı yarıyarıya uygundur
yufkaların arsına sürmek için 
1 su bardağı sıvı yağ
üzerine sürmek için 
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ(hepsi karıştırılıp üzerine sürülecek)
Hazırlanışı:
önce iç malzemeyi hazırlayalım, bunun için patlıcanları alacalı soyup küçük küp küp doğrayalım 5 dk tuzlu suda bekletelim.soğanları küp doğrayıp 1 çay bardağı sıvı yağla kavuralım pembeleşince sularını iyice sıktığımız patlıcanları ekleyip kavurmaya devam edelim salçayıda katıp sotelemeye devam edelim ocaktan alıp tuz ve baharatlarıda ekleyip kenara alalım
Hamur malzemelerini karıştırıp iyice yoğuralım hamur özleşene ve elimize yapışmayacak hale gelene kadar yoğuralım. 15 dk dinlendirelim.ve 12 eşit bezeye ayıralım .
bezeleri tek tek un ve nişasta karışımıyla tepsimizin büyüklüğü kadar açalım(tepsiyi yağlamayı unutmayalım) her yufkanın arasını yağlayalım altı tane alta yaydıktan sonra iç malzemeyi koyup diğer altı bezeyide açalım, üzerine yağ,yumurta ve yoğurt karışımı sürüp keselim  200 derece önceden ısıttığımız fırınımızda pişirelim


çekiliş var...

http://dikisdunyasi.blogspot.com/
harika bir blogdan çok çici hediyeler fatma arkadaşımın çekilişine sizde katılın .bloğundaki faydalı paylaşımlardanda yararlanın derim.

7 Nisan 2014 Pazartesi

teflon tavada peynirli saç böreği(gözleme)


Selam değerli dostlar... Nefis börekler yaptım ,saç böreği diyorum bunlara. Şekil aynı ama pişirme tekniği farklı yani, teflon tavada pişirdim. Tadında hiçbir farklılık yok üşenmeyin yapın derim. Hadi kolay gelsin:)
Gerekli olanlar
hamur malzemeleri
1 yumurta
1 çaybardağı süt
1 çay bardağı su
3 yemek kaşığı sıvı yağ(daha kolay açılmasını sağlıyor)
yarım paket kabartma tozu
tuz, gerektiği kadar un (kulak memesinden sert kıvamda olacak)
iç malzeme
lorpeynir ve beyaz peynir karışımı (yarı yarıya)
maydanoz,karabiber,kırmızıbiber
üzerine sürmek için tereyağı
Hazırlanışı
Derin bir kapta hamur malzemelerini sırayla koyup yeterli unu da ilave edip iyice yoğuralım ve hamurumuzu en az 15 dk dinlendirelim daha iyi açılıyor.hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp unlayarak açalım .ortadan ikiye kesip hazırladığımız iç malzemeden koyup uçlarını  bastırarak kapatalım
teflon tavada tersyüz pişirelim kızarınca üzerine tereyağı sürelim











4 Nisan 2014 Cuma

ıspanaklı rulo pasta

 Merhabalar... Dedim ya hanımlarda değişik tat arayışları hiç bitmiyor ,alın size bir tane daha... ıspanaklı rulo pasta... ıspanağı hep kavurup mu yiyeceğiz  böyle pastası da enfes oluyor.
Görüntüsü de lezzeti de nefis... Tabi bununla ilgilide küçük bir anım var ,hemen anlatayım... zaten baktıkça hep gülesim geliyor.
Pastayı ikram ettiğimde adamcağızımın yüreğine inecekti bu kadar fıstığı tepmeseydin içine dedi... ben gülmekten mahvoldum tabi epey bi işlettim hemen söylemedim yesin sonra söyleyeyim  dedimm ...ıspanak desem yemez biliyorum .neyse bu pastada böyle bol fıstıklı olacak yoksa güzel ve lezzetli olmuyor dedim. o da bu kadar fıstığı neye koysan o güzel olur dedi ...ye bakalım beğenip beğenmediğini ona göre söyle dedim ... afiyetle yedi demek ki beyin kabul edince damakta tat almaya şartlanıyor herhalde çok güzel olmuş ellerine sağlık dedi ....
bende afiyet olsun ıspanak tı o canım dedim beni tebrik etti:)) kim bulduysa bende onu tebrik ediyorum :))
Gerekli olanlar
keki için
4 yumurta
3.5 t. kahve fincanı şeker
2 fincan robottan iyice çekilmiş ıspanak
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 t. kahve fincanı kaynar su
4 t. kahve fincanı un
arasına
1 paket sade krem şanti
üzerine
1 paket çikolata sos
piştikten sonra keki hafif ıslamak için 1 çay bardağı suya 3 yemek kaşığı şeker karıştırıp dökelim
Hazırlanışı
keki hazırlamak için derin bir kapta yumurta ve şekeri köpürüp beyazlaşana kadar çırpalım daha sonra diğer malzemeleri ekleyelim ve iyice çırpalım yağlı kağıt serdiğimiz yada yağladığımız fırın tepsimize 1cm kalınlığında düzgünce yayıp 150 derece fırında pişirelim fırından çıkınca sıcakken rulo yapalım ılıyınca şekerli suyla hafif ıslayıp hazırladığımız şantiyi arasına eşit şekilde serip rulo yapalım
 paket üzerinde tarif edildiği gibi hazırladığımız çikolata sosu pişirip ılıyınca üzerine dökelim 1-2 saat sonra servis edelim




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...