27 Eylül 2013 Cuma

Frambuazlı irmik tatlısı




















 GEREKLİ OLANLAR
 6 su bardağı süt
7 yemek kaşığı irmik
8 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
1 kase frambuaz reçeli
HAIRLANIŞI:
Tencereye sütü irmiği şekeri ve margarini koyup ocağa alıp karıştıralım kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 5 dk daha kaynatıp ocaktan  indirelim valinlyayı ekleyip karıştıralım ve kalıbimiza boşaltıp en az 2-3 saat dolapta bekletelim kalıptan çıkarıp frambuaz reçeliyle süsleyelim




23 Eylül 2013 Pazartesi

Tuzlu mufin


  Yaprak sıkılmıştı
  ağaçtan,bahane idi
  sonbahar
       N Fazıl Kısakürek 

Selam ve sevgiler can dostlara... ALLAH  tüm dostlarıma sağlık mutluluk huzur dolu sonbahar ve kış geçirmelerini  nasip etsin inşaallah. Bazı illerimiz için bu yazı çok geçerli olmaya bilir ama bizler akşamları üşüyoruz  hatta cam kapı kapatmaya başladık . balkon sefamızda bitti malesef :) montlar çıktı bile sabah ve akşam saatleri giyinmeden çıkılmıyor.
Her mevsimin kendine özgü güzellikleri vardır .Serin sonbahar günlerinde çayınızın yanına agızda eriyen kıyır kıyır nefis mufinlerden yapıp yemek isterseniz işte size süper bir tarif... sağlıcakla kalın:)
GEREKLİ OLANLAR
50 gr margarin veya tereyağ
1 yumurta
1 çay bardağı lor
1 yemek kaşığı krem peynir
1 tutam dereotu
1 tutam maydanoz
yarım çay bardağı sıvıyağ
karabiber, kırmızıbiber
yarım paket kabartmatozu
1,5 su bardağı un
HAIRLANIŞI:
Derin bir kaba marğarini eritip koyalım yumurta ,sıvıyağ , dereotu ve maydanozuda çok ince kıyıp ilave edelim.diğer malzemeleride ekleyip iyice karıştıralım mufin kalıplarımıza ceviz büyüklüğünde parçalarla koyalım 200 derce fırında pişirelim

 

19 Eylül 2013 Perşembe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...