30 Temmuz 2013 Salı

fincanda cevizli kadayıf


 Söz söyleyen kemal sahibi olursa, marifet ve hakikat sofrasını serdi mi, o sofrada her türlü yemek bulunur. Herkes orada gıdasını bulur.
HZ. MEVLANA
GEREKLİ OLANLAR
500 gr tel kadayıf
1,5 su bardağı ezilmiş ceviz içi
200 gr tereyağı veya margarin
şerbeti
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limon suyu
HAZIRLANIŞI
önce şerbetimizi hazırlayalım ki soğusun .bunun için tenceremize şekeri ve suyu koyup kanatalım. kaynamaya başlayınca yarım limonu sıkıp 15-20 dk daha kaynatalım.
kadayıfları büyük derin bir kap içine alıp üzerine erittiğimiz yağı ekleyelim .elimizle oğuşturarak kadayıfların yağı iyice içine çekmesini sağlayalım
bir çay fincanının içine kadayıftan biraz koyup arasına bir tatlı kaşığı kadar ceviz serpelim. tekrar üzerine kadayıf koyup iyice bastıralım fincandan çıkarıp tepsiye dizelim bütün kadayıflar bitince 200 derce fırında üzerleri nar gibi olana kadar pişirelim 
fırından çıkarıp şerbeti üzerine gezdirelim soğuyunca servis edelim





28 Temmuz 2013 Pazar

hıngel (sivas)


   Hanbal diğer adıyla Hingel, Sivas Yöresine ait enfes lezzetlerden birisidir.  içi patatesli baharatlı harçla dolu yoğurtlu ve tereyağlı sos eşliğinde servis edilen ve  bol tereyağı kokusuyla iştahları açan harika bir tarif denemeniz dileğiyle ....biz çok beğendik...
GEREKLİ OLANLAR:
mantı hamuru için
1.5 su bardağı su
1 yumurta
tuz
gerektiği kadar un (hamur sert kıvamda olacak)
iç malzemesi
4 adet patates
1 küçük soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı kadar kıyma (kıymayı ben ilave ettim kıymasızda yapılabilir aslıda öyledir zaten)
karabiber ,kırmızı biber,kimyon
yoğurdu için
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
tuz
üzerine
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber
HAZIRLANIŞI:
Patatesleri  haşlayıp ezelim .soğanı küçük doğrayıp kıymayla beraber kavuralım patatesleri ve baharatları  kıymaya ekleyip iç malzememizi soğumaya bırakalım
mantı hamurumuzu hazırlamak için derin bir kaba su yumurta tuzu koyup karıştıralım unu azar azar ilave edip sert kıvamda hamur elde edip iyice yoğuralım hamuru 10 dk dinlendirelim
dinlenen hamuru iki bezeye ayıralım ve bir bezeyi 3 cm kalınlığında açıp normal mantıdan daha büyük kareler keselim iç malzemeden koyup üçgen yapıp kapatalım.
büyük bir tencereye haşlama suyunu koyup kaynatalım (suyunun bol olması yapışmadan haşlanması için daha iyi olur) suya biraz tuz katıp mantıları içine atalım ve en fazla 5 dk kaynatıp süzelim
servis tabağına aldığımız hıngelin üzerine sarmısaklı yoğurdunu koyup erittiğimiz tereyğı ve pulbiber sosunu gezdirelim









21 Temmuz 2013 Pazar

muska börek



Eveeeet geldik Ramazan ın 13 .cü gününe.Nasıl çabuk geçiyor günler anlamadım ,banamı öyle geliyor  yoksa geçti işte 13 gün ..bu sıcaklarda suya dayanamayacağımı düşünüyordum ama Rabbim e şükürler olsun geldik bu günlere işte..sofrada sürahi benim yanımda olarak iftar ediyorum :))) .ALLAH ım ne güzel şey bu su yaaa tadı yok kokusu yok ama ondan lezzetli bir içecek de yok işte
ALLAHım sana şükürler olsun nasip ettiklerine
verdiğin her nimetine ,rızkımız için hamdü senalar olsun  sana yaradanım...
Rabbim orucunuzu bedeninize sıhhat,evinize bereket,cennete kavuşturacak  ibadetimiz  eylesin inşaallah ALLAH a emanet olun...
gelelim tarife...:)
 
GEREKLİ OLANLAR:
3 adet yufka
2 yumurta
1çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
iç malzeme
2 su bardağı kadar peynir
yarım demet ince kıyılmış maydanoz
karabiber,kırmızıbiber
üzerine
1 su bardağı galeta unu
HAZIRLANIŞI:
Önce harcımızı hazırlayalım .bunun için derin bir kaba yumurta yoğurt ve sıvıyağı koyup iyice çırpalım
iç malzemelerini de karıştırıp kenara alalım
Yufkaları üst üste koyup 3 parmak eninde şeritler keselim
Şeritlerden birini alıp önce 1 yemek kaşığı gerekirse daha fazla her tarafına gelecek şekilde harç malzemesinden sürelim
Uç kısmına 1 yemek kaşığı kadar iç malzeme koyup köşeleri diğer tarafa yatırarak üçgen şeklini verip saralım
Üzerlerine harç malzemesinden sürüp, galeta ununa batırıp tepsiye dizelim
200 derece fırında üzeleri kızarana kadar pişirelim.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...