29 Mayıs 2013 Çarşamba

23 Mayıs 2013 Perşembe

ERİKLİ MANTARLI TAVUK SOTE

 
Hayırlı günler diliyorum ,selamlar gönderiyorum ...Nefis bir tavuk yemeği yaptım. Eriğin verdiği lezzet nefis..  Mayhoş ekşimsi tatları çok severim... Bu öyle çok ekşi bir yemek değil  sadece erikler lezet veriyor .Denemeke tereddüt etmeyin derim ALLAH 'a emanet olun hayırlı cumalar...
NOT.Eriği et yemeklerinize ,dolmalarınızın üzerine koyarakta enfes bir lezzet yakalyabilirsiniz.
GEREKLİ OLANLAR
1 kg tavuk kuşbaşı
1orta boy soğan
1 paket kültür mantarı
2 adet yeşil biber
3 adet domates
4 veya 5 tane yeşil erik
karabiber ,kırmızı biber,kimyon ,tuz
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Etleri yıkayıp tavamıza koyalım üzerine halka doğradığımız soğanları  ince kıydığımız mantarları yağları ve tuzunu koyup suyunu çekene kadarhızlı ateşte  pişirelim.suyunu çekince altını kısıp baharatları ince kıydığımız biber ve domatesleride koyup kapağını kapatıp domates ve biberler ölene kadar domates suyunu çekene kadar pişirelim altını kapatmadan önce 1 bardak suyumuzuda koyup bir iki taşım kaynatıp oçağı kapatalım afiyet olsun





17 Mayıs 2013 Cuma

BELİ KIRIK (patlıcan kebabı)


GEREKLİ OLANLAR

4 adet patlıcan
250 gr orta yağlı kıyma
1 orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
yarım demet ince kıyılmış maydanoz
karabiber ,kırmızıbiber,kimyon,kekik,tuz
2 yemek kaşığı salça
2 adet orta boy domates

2 su bardağı su
1 çay bardağı kızartmak için sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
patlıcanları alacalı soyup koparmadan ince dilimler halinde keselim tuzlu suda 10 dk bekletelim
derin bir kaba kıymayı  koyup üzerine soğanı rendeleyelim baharatları, ince kıyılmış maydanozu da ilave edip köfte hamurumuzu iyice yoğuralım
küçük köfteler yapıp suyunu süzdürdüğümüz patlıcanların dilimlerinin arasına sırayla yerleştirelim( köfteleri koyunca patlıcan ay şeklini alacaktır )
beli kırığı kızgın yağda ters yüz yapıp kızartalım(ben kızartmayı tercih ediyorum .dilerseniz kızartmadan salçalı suyunu döküp direk fırınlayabilirsinizde) .fırın tepsisine alıp soyduğumuz sarımsaklarıda etrafına rastgele koyup ortadan ikiye böldüğümüz domatesleri de dilimleyip, bozmadan belikırığın ortasına yerleştirelim. salçalı suyu kaynar şekilde üzerine gezdirip kızgın fırında pişirelim





13 Mayıs 2013 Pazartesi

KRUVASAN



Milföy lü tariflerde sınır yok .benimde hem tadını çok sevdiğim bir o kadarda pratik olduğu için vazgeçemediğim hazır hamur gene kurtarıcım oldu .
GEREKLİ OLANLAR
1 milföy
1 yumurtanın sarısı
kahvaltılık çikolata
HAZIRLANIŞI
hamurun tek karesinin uçlarına yarıda bırakacak kadar ince şeritler keselim .bütün tarafına çikolata koyup rulo yapalım ay şekli verip tepsimize dizelim üzerine yumurta sarısını sürüp 200 derece fırınımızda kızarana kadar pişirelim.

yaparken resimleyemediğim için  bu resimle göstermeye çalıştım


12 Mayıs 2013 Pazar

KAHVE ÇEKİRDEĞİ KURABİYE

 Pişerken bütün evi mis gibi kahve kokusu sardı .Eşimin yurt dışından getirdiği  kahveyi pek severek içemedik ...yani tüketemedik bende böyle kurabiye ve tatlılarda kullanarak bitirmek istedim birazcık kahve taneleri iri iriydi ama çok nefis oldu denemeniz dileğiyle sevgiler selamlar gönderiyorum:)
GEREKLİ OLANLAR
1 yumurta
50 gr yumuşak margarin veya tereyağı
1su bardağından 2 parmak eksik pudraşekeri
1türk kahve fincanı sıvıyağ
1 çay bardağı nişasta
1 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı kahve
1 paket vanilin
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
gerektiği kadar un iyi ayarlamanız gerekir az olmamalı yayılır çok olursa sert olur
HAZIRLANIŞI
Bütün malzemeleri sırayla koyalım iyice yoğuralım cevizden küçük parçalar koparıp elimizde uzunlamasına yuvarlayıp ortasına kürdanla bastırıp şekkillendirelim(bıçakla üzerine bastırarakta olabilir) önceden ısıttığımız fırında 200 derecede pişirelim



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...