26 Nisan 2012 Perşembe

TAŞINIYORUM


                                                             Sevgi ve selamlar can dostlarıma :))bu aralar tarifler veremiyorum çünki çok yoğun işler içerisindeyim.ev taşıyorum canlarım ...sizlerden izin isteyip aranızdan ayrılıyorum  tabiki en kısa zamanda dönmek niyetiyle:))ilk iş eve internet bağlatmak olacak inşaallah :))))

15 Nisan 2012 Pazar

DOSTLARLA LEZZET DOLU BİR TOPLANTI

 Selam ve seviler can dostlarım  :))Bu  masadaki enfes lezzetler çok değerli arkadaşım Ferihan'a ait.Canım arkadaşım nefis yiyecekler müthiş lezzetler hazırlamıştı..
O kadar çok lezzetli ve harikaydıki masadakiler... Tabiki beceri ve marifet konuşuyordu, ama bence bol bol kattığı sevgisi bütün lezzetleri ikiye katlamıştı...
Ne çok emek harcamış arkadaşım  ellerine sağlık  .Hangisini anlatayım bilemiyorum incecik sarılmış  yapraklarımı,,nefis kısırımı ,ya o çok şahane kabarmış bir lokmalık bezelere ne diyeyim bilemedim )) tadına doyamadığımız ,üzeri elmalarla süslenmiş irmik tatlısı...Tam kıvamında kabak tatlısını az yemek için kendimi zor tuttum:)))Peynirli, mayalı pohaça lar pofur pofur pamuk gibiydi...mevsim salata olmassa olmazımız)kakaolu baton pasta azkalsın kaynıyordu arada ))
Ammmaaa!!! aramızda  karar vermekte zorlansak ta birinci ilan ettiğimiz patlıcanlı böreğin tadına doyamadık. Ferihan 'cım süpersin canım arkadaşım:) Birde buradandan teşekkür ediyor çok öpüyorum canım arkadaşımı:)
(BÖREĞİN TARİFİ YAKINDA GELECEK))):))
                                                            İRMİK TATLISI
                                                                  BEZE
                                                             KISIR
                                                               PATLICANLI BÖREK
                                                         PEYNİRLİ MAYALI POHAÇA
                                                ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA
                                                              KABAK TATLISI
                                                    KAKAOLU BATON PASTA

5 Nisan 2012 Perşembe

KIYMALI ISPANAKLI EL AÇMASI BÖREK

Seviler... selamlar göndererek  bu nefis çıtır çıtır böreğimin tarifini vermek istiyorum ...Şöyle  emek harcayıp ama yiyincede ıımmm dedirtecek bir börek tarifi denemek isteyenlere şimdiden kolay gelsin diyorum :)))
GEREKLİ  MALZEMELER:
Hamur için 
2 su bardağı ılık su (el yakmayacak şekilde)
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
gerektiği kadar un hamur kulak memesi kıvamında olacak
İç malzeme
500 gr yıkanıp doranmış ıspanak
200 gr orta yağlı kıyma
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet orta boy küp doğranmış soğan
karabiber,kırmızıbiber,tuz
Açmak için un ve nişasta karışımı(tahminen 1su bardağı un 1 çay bardağı nişasta)
Üzerine sürmek için 1 yumurta 2 yemek kaşığı yoğurt (iyce çırpıp fırçayla sürcez)

HAZIRLANIŞI:
Önce hamuru hazırlayıp dinlenmeye bırakalım .Bunun için yoğurma kabımıza yağ ,su ve tuzu koyup karıştıralım
üzerine kabartma tozunu döküp unu azar azar kontrollü bir şekilde  ilave ederek yoğuralım .hamurumuzu özleşene kadar yoğurup üzerine bir bez örtüp dinlenmeye bırakalım
İçi hazırlamak için tavaya yağı ve soğanı koyup biraz çevirelim kıymayı ilave edelim suyunu çektirip biraz kavuralım. En son yıkayıp ,iyice süzdürdüğümüz ıspanaklarıda ilave edip hızlı ateşte suyunu çektirip ocağı kapatalım .Tuz ve baharatları ilave edip karıştıralım soğumaya bırakalım.
Açma tahtanıza un ve nişasta karışımından koyup hamurdanda çevizden biraz büyük bezeler koparıp açabildiğimiz kadar ince açalım .Yarısına ince bir şekilde iç malzemeden serip diğer yarısınıda fırçayla sıvıyağ sürüp rulo yapıp gül şekli verip tepsiye dizelim. Üzerine yumurta ve yoğurt karışımından sürüp yüksek ayarda ısıttığımız fırınımızda üzeri nargibi olana kadar kızartalım.




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...