29 Mart 2012 Perşembe

TAHİN PEKMEZLİ DÜĞME KURABİYE

 Selamlar sevgiler gönderiyorum can dostlarıma :)Bu aralar kurabiyecizade oldum ))Bu seferde düğmeli kurabiye yapmak istedim içersine tahin ve pekmez kattım bu kadar lezzetli olacağını düşünmemiştim inanın
harika oldular.
Denemek  isterseniniz çekinmeyin  derim ,hiç pişman olmazsınız emin olun .Sadece pişirirken dikkatli olun benim gibi bir tepsisini fırında unutmayın resimlerdede görüldüğü gibi iki renkli olur kurabiyeler)Ama kızaranda  çok nefis, çok kıyır oldu. Hemde görüntüsüde hoşuma gitti.
Huzurlu bir hafta sonu diliyorum :))
 GEREKLİ OLANLAR:
150 gr oda ısısında margarin
1 yumurta
1çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 türk kahve fincanı tahin
1 türk kahve fincanı pekmez (ben dut pekmezi kullandım)
1 türk  kahve fincanı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
alabildiği kadar un hamur kulak memesinden sert olacak.
Düğme deliklerini açmak için  1 adet çöp şiş

 HAZIRLANIŞI:
D erin bir kaba yağları ve şekeri koyup iyice yoğuralım .Yumurtayı da katıp tekrar elimizle çırparak yoğuralım.
Sırayla diğer malzemeleride katıp, unu da azar azar ilave ederek hamurumuzu iyice özleşene kadar yoğuralım .
Hamurdan cevizden büyük parçalar koparıp avcumuzda yuvarlayalım  ve üzerini hafif bastıralım.
Üzerlerine çöp şişle dört delik batıralım, düğme şekli verelim önceden ısıttığımız 250 derecedeki fırınımızda üzeri pembeleşene kadar pişirelim


27 Mart 2012 Salı

ELMALI KURABİYE

 Hayırlı ...Huzurlu ...Mutlu günler diliyorum ....Nefis elmalı kurabiyelerimi çiçek şekline büründürüp sunmak istedim...Lezzeti de görüntüsü de okey aldı yiyenlerden...Şekillendirirken resimleyemedim ama çok kolay olduğu için tarif ve görüntüsü yeterli olur inşaallah..(tekrar denediğimde resimleri yayınlarım)Sevgiyle kucaklıyorum can dostlarımı:))
GEREKLİ OLANLAR:
Kurabiye hamuru:
250 gr  oda sıcaklığında margarin
1 su bardağından biraz fazla şeker
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
gerektiği kadar un
iç malzemesi:
3 adet iri boy rendelenmiş elma
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı şeker
1 çay kaşığı tarçın
üzerine
pudra şekeri
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle içi hazırlayıp soğumaya bırakalım .Bunun için tavaya rendelenmiş elmaları şekeri ve cevizi koyup suyunu çekene kadar pişirelim. Ocağı kapatınca tarçını da katıp karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
Hamuru hazırlamak için  kabımıza yağ ve şekeri koyup iyice yoğuralım .Sırayla yumurta, kabartma tozu ve vanilyayıda  koyup iyice yoğuralım .En son olarak ta tarçın ve  unu azar azar ekleyerek,hamuru kulak memesinden sert  olacak şekilde yoğuralım.
Hamurdan cevizden büyük parçalar koparıp, yuvarlak yapalım içine bir tatlı kaşığı iç koyup yuvarlayalım .Üzerini hafif bastırıp kenarlarından içe doğru çizikler atalım ve tepsimize dizelim önceden ısıttığımız 250 derecedeki fırınımızda pişirelim. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip servis edelim.





12 Mart 2012 Pazartesi

PATATES SALATASI (NAM-I DİĞER PAŞA PİLAVI)




Selamlar, mutluluklar diliyorum tüm dostlarıma))Yıllar yıllar önce Bolu 'ya ilk geldiğimiz günlerde eşim bana Bolu'yu gezdiriyor tanıtıyordu (kendisi evlenmeden  2 yıl görev yapmıştı).Özelliklerinden ,güzelliklerinden bahsediyor.Aşçılarının meşhur olduğunu yemeklerinin lezzetli olduğunu anlatıyordu .Bolu'yu çok beğenmiştim doğa harikası bir yer hayran kalmıştım .Neyse gezerken yorulduk ,acıktık  yemek  yemek istedik .Girdik bir lokantaya mönü geldi eşim ağzının tadını bilir etli yemeklerede bayılır listeyi şöyle bir gözden geçirdi ben paşapilavı istiyorum dedi ( o zamana kadar hiç yememiş).Bende basıt bir tavuk yemeği istemiştim .Hatta eşim neden tavuk istiyorsun sende şöyle güzel bir et yemeği isteseydin dedi , biraz pişman oldum ama siparişi vermiş bulundum .Kendisi paşapilavı istedi ya bol etli paşalara layık bişey bekliyo e bende tabi öyle zannediyorum...
Garson bey elinde tabaklarla göründü.Benim tavuk yemeğim  önüme kondu.
 Eşimin önüne kayık tabakta bol soğanlı(zaten soğan sevmez )patates salatası geldi. Garsonun yanlış anladığını düşünerek ben paşapilavı istemiştim dedi...
Paşa pilavı bu demezmi ...neee demişim patates salatası paşapilavımı  burda ))))demekki her yemeğin memleketine göre namı var diye düşündüm:)
(Bolu patatesiylede nefis oluyor haniiii))Bizim patates salatası meğer paşapilavıymış bu illerde :)))))))))))))))
 Gelelim tarife
GEREKLİ OLANLAR:
6-7 Adet haşlanmış soyulmuş patates
yarım demet maydanoz
 yarım demet dereotu
5-6 sap taze soğan (yoksa halka doğranmış 1 adet kuru soğan)
4 yumurta haşlanmış
nane
karabiber
kırmızıbiber
sumak
yarım limon suyu
biraz isot
1 çay bardağı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:
Derin bir kapa haşlanmış patatesleri minik minik doğrayalım. Üzerine yeşillikleride doğrayıp bütün baharatları katalım, yağını ,limonu ve tuzunu ilave edip karıştıralım yumurtasınıda ister içine katarak ister üstünde  istediğimiz gibi servis edelim:)

11 Mart 2012 Pazar

HAŞHAŞ ÇEMBERLİ KURABİYE



GEREKLİ OLANLAR:
150 gr oda ısısında margarin veya tereyağı
2 yumurtanın haşlanmış sarısı(yumurtaları kabuklarıyla haşlayıp pişirelim soyup sadece sarılarını kullanalım)
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı tahin
kabartma tozu
vanilya
bir çimdik tuz
gerektiği kadar un
1 su bardağı siyah haşhaş
1 yumurtanın akı bulamak için..( haşhaşlar yapışsın diye)
HAZIRLANIŞI:
Hamur yoğuracağımız kabımıza margarin,yumurta sarılarını,şeker ,tahin,kabartma tozu,vanilyayı koyup iyice karıştıralım unu azar azar ilave edip kulak memesinden birazcık sert hamur elde edelim.
hamuru 1 cm kalınlığında açıp bardakla keselim
kestiğimiz dairelerin kenarlarını önce yumurta akına daha sonara haşhaşa bolca bulayalım ve fırın tepsimize dizelim
önceden ısıtılmış yüksek ayar fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim

PUDİNGLİ ELMALI TART

   
GEREKLİ OLANLAR:
Hamur malzemesi(25 x 25 tart kalıbına)
1 yumurta
1 çay bardağı şeker
125 gr eritilmiş margarin
1 Türk kahve fincanı süt
vanilya
 kabartma tozu
gerektiği kadar un hamur kurabiye hamuru kıvamında olacak
Elmalı yüzey
3 iri boy elma soyulup rendelenecek
1 çay bardağı şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz
En üstüne
1 Paket kakaolu puding tarifteki gibi hazırla
HAZIRLANIŞI:
-Elmaları ,şekeri ,cevizi bir tavada suyunu çekene kadar pişirip, en son tarçınını katalım. 
-Hamur malzemelerini derin bir kapta karıştırıp ,özleşene kadar yoğuralım.
-Hamuru kalıp büyüklüğünde açalım .Kenarları da hamurla kaplanacak şekilde
-Elmalı harcı hamurun üzerine yayalım.
-Pişirip hazırladığımız pudingide elmaların üzerine yayalım
-Yüksek ayar fırınımızda pişirelim soğuyunca servis edelim,





3 Mart 2012 Cumartesi

MİSAFİRLERİM VARDI....)

 Canlarıma sevgilerimi selamlarımı gönderiyorum))) Dostlarım ziyaretime geldiler... Çok memnun oldum ,mutlu oldum ...Güzel bir günde sohbet eşliğine içilen çayların , lezzetine diyecek yoktu)İkramlarım için duyduğum güzel sözler beni çok mutlu etti:))  kendini beğenmişlik olmasın diye buraya yazmayacağım))) .Afiyet şeker olsun şifa olsun herkese diyorum ).
Masamdaki lezzetlerin bir kaçını ,resimleye bildiklerimi sizlere sunmak istedim,
Misafirim olunca ben çok telaşlanıyorum...(Aslında herşeyi pilanlamışımdır ama illaki telaş yapcam ...Resim çekerken de çok zorlanıyorum (( mahcubiyetten güzelce istediğim gibi pozlar yakalayamadım artık bu kadar oldu neyse :)))
 En kısa zamanda tariflerimde gelicek
MASAMDAKİLER

KİRAZ YAPRAĞINDAN EKŞİLİ KÖFTE

KISIR
HAŞHAŞ ÇEMBERLİ  KURABİYE
PUDİNGLİ ELMALI TART
PORTAKALLI JÖLELİ BATON PASTA

SUCUKLU MİLFÖY TOPLARI


MİNİ  SANDVİÇLERDE ÇEMEN (acıka)
PEYNİRLİ TAZE SOĞANLI ÇİÇEK EKMEK


                                                   HAŞHAŞ ÇEMBERLİ KURABİYEM
                                                         PUDİNGLİ ELMALI TURTA

                                                  PEYNİRLİ TAZE SOĞANLI ÇİÇEK  EKMEK

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...