31 Ocak 2012 Salı

BROKOLİ ÇORBASI

GEREKLİ OLANLAR:
500 gr brokoli
1 küçük  havuç küçük doğranmış
1küçük patates küçük doğranmış
1 küçük soğan küçük doğranmış
1 çay bardağı süt
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
karabiber
 tuz
HAZIRLANIŞI:
Tenceremize, yıkayıp birbirinden ayırdığımız brokolileri ,havuç ,patates ve soğan ları koyup üzerini iki parmak geçene kadar su koyup iyice haşlanana kadar pişirelim.Sebzeler pişince blender dan geçirelim. Ocağın altı kısık ayarda yansın .
Yağ tavasına, unu ve yağı koyup ,unun kokusu çıkana kadar kavuralım.Kavrulunca çorbanın içine boşaltalım ve karıştıralım  tekrar blender dan geçirelim.Sütünüde ilave edip iki üç dk daha kaynatıp altını kapatalım karabiberini serpip servis edelim:)

(Eğer çorbamız katı olursa gerektiği kadar su veya sütle inceltelim)
(Eğer çok sulu olursa  yağla un kavurup koyulaştıra biliriz)

28 Ocak 2012 Cumartesi

PORTAKAL SULU ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ

 GEREKLİ OLANLAR:
3 orta boy kereviz
1 orta boy soğan
1 küçük havuç
1 orta boy patates
yarım çay bardağı zeytin yağı
1 su bardağı portakal suyu
1 çay kaşığı şeker
tuz
yeşil  yaprakları atmıyoruz küçük doğrayıp
 onlarıda sonunda ilave edicez

HAZIRLANIŞI:
Kerevizler soyup iri küpler şeklinde doğrayalım 2 yemek kaşığı un ve su koyduğumuz bir kasade  kerevizleri 5 dk bekletelim.
Tenceremize yağı koyup üzerine küp doğradığımız soğanları ve küçük doğradığımız havuçlarla patatesleri ilave edip hafif pembeleşene kadar kavuralım.Daha sonra  kerevizleride ilave edip ocağın altını kısalım üzerine şeker ve tuzunuda katıp kendi suyuyla pişirelim. Hafif pişmeye yakınken doğradığımız yaprakları ve portakal suyunuda ekleyip birazdaha pişirip ocağı kapatalım(kerevizler çok cabuk pişiyor geçmemesine dikkat edin)

25 Ocak 2012 Çarşamba

DOYURAN PASTA


 Gerek yok her sözü laf ile beyana.. Bir bakış bin söz eder bakıştan anlayana...Demiş MEVLANA .
Canlarım ))) Begenerek ve de takdir ederek takip ettiğim sevgili arkadaşım yeşim hanımınhttp://yeturlalezzetkareleri.blogspot.com/yaptığı bu tarifi denedim. çok memnun kaldım harika bir tat çok pratik çok basit  şık bir pasta oldu denemenizi tavsiye ederim:)) Ben  malzemelerde bi iki değişiklik yaptım evde olan malzemeleri kullandım .işte tarif
GEREKLİ OLANLAR:
1 adet pastaban sade (iki katlı .
100 gr eritilmiş margarin yada tereyağı
2 yemek kaşığı süt
3 yemek kaşığı dolu dolu kakao
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı dolu dolu portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı kuş üzümü
10.12 adet kaysı sarı ve siyah (gün kurusu) karışık çok minik doğranmış
ÜZERİNE 
Benmari usulü eritilmiş pasta  çikolatası
çekilmiş Antep fıstığı
HAZIRLANIŞI:
Derin bir kaba bütün malzemeleri koyup yoğuralım .streçin içne bütün hamuru boşaltıp silindir şekli verelim. Sıkıca streçleyip derin dondurucuda en az 2.3 saat beklettikten sonra iki parmak kalınlıkta kesip önce çikolata sosa batırıp,daha sonra  üzerine fıstık serpip servis edelim .Bu kadar basit )Arkadaşımın dediği gibi bunu böyle hazırlayıp dolapta bekletebiliriz gerektiğine hazır bulunur:)
 BU TARİFİMİDE EMİNE ARKADŞIMA GÖNDERİYORUMhttp://mutfakincisi.blogspot.com


23 Ocak 2012 Pazartesi

ÇİT PASTA

 ÜZÜLME CAN ! DOĞRUYSAN ZARARDAYIM DEME ! BİL Kİ İYİLER MUTLAKA KAZANIR . . . ( HZ.MEVLANA CELALEDDİN RUMİ K.S)
Selam ve sevgiler gönderiyorum canlara:))Bir çok blogun denediği  görüntüsü ve tadı harika )))ama(bence)  servis ederken zorlandığım( harika sofra süsü pastayı bende denemek istedim )Bütün malzemeleri hazır kullandım bundan dolayıda çok pratik bir pasta oldu .benim gibi merak edip denemek isteyen canlarım için işte tarif:))
GEREKLİ OLANLAR:
1 Paket kedidli büsküvi
2 paket Dr.Oetker tavuk göğsü
4,5 su bardağı süt  tavuk göğsünü hazırlamak için tariften yarım bardak eksik süt kullanıyoruz
üzerini süslemek için NESGUİK çikolatalı mısır gevreği
ISLAMAK İÇİN:
1 Su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı neskafe
HAZIRLANIŞI:
Servis edeceğiniz pasta tabağının ortasına pasta çemberini koyalım(kelepçeli kalıp kullanılıyor). Kedi dili bisküvileri süt ,şeker neskafe karışımıyla ıslatıp, hem dik durması hem de pasta kalıbının boyuna göre ayarlanması için kedi dillerinin altını kesip, pasta kalıbının etrafına çit gibi sıralayın.Alt tabana kestiğimiz parçaları ıslayıp dizelim üzerine tarifteki gibi hazırladığımız tavuk göğsünü boşaltıp iyice yayalım en üste çikolatalı mısır gevreğini serip dolapta 5,6 saat bekletip (hatta bir gece beklerse daha güzel dilimleniyor )servis edelim .


BU TARİFİMİ EMİNE KAYA ARKADAŞIMIN ETKİNLİĞİNE GÖNDERİYORUM  KOLAY GELSİN CANCAĞIZIM:)






11 Ocak 2012 Çarşamba

GÜL POHAÇA



Herkese  huzurlu, sağlıklı ,sıhhatli günler diliyorum.Sevgiyle selamlıyorum can dostlarımı :)
hafta sonu gelen misafirlerime yaptım bu poğaçaları... tarifi http://hayatcemresi2.blogspot.com/ bloğund görüp çok beğenmiştim denedim harika oldu  görüntüsü çok şık oldu..Arkadaşımın ellerine sağlık
denemek isteyenlere kolay gelsin diyorum

GEREKLİ OLANLAR:
HAMUR MALZEMELERİ:
2 adet yumurta
3 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı tuz
3 tatlı kaşığı şeker
1 paket instant kuru maya
1 su bardağı sıvı yağ
Alabildiği kadar un ele yapışmayacak şekilde olacak
İÇ MALZEME:
Lor peyniri  ve beyaz peynir karışımı
yarım demet maydanoz
karabiber kırmızı biber
ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN
1 Yumurtanı sarısı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
iç malzemeyi hazırlayıp kenarda bekletelim.
hamur malzemelerini derin bir kaba  koyup iyice yoğurlım.hamur iyice yoğrulmalı özleşene kadar .kıvamı ele yapışmayacak şekilde olacak.
hamurdan cevizden büyük parçalar koparıp açma tahtasında  yuvarlak şekil yapalım .Çay tabağından büyük olacak.
Orta kalacak şekilde aralıklı 5 çizik atalım ortasına iç malzemeden koyup uçlar birbirinin üzerine gelecek şekilde gül şekli verelim bak  http://hayatcemresi2.blogspot.com/  üzerine yumuta sarısı ve sıvıyağ karışımını sürelim 5 ,10 dakika tepside mayalandırıp  250 derecedeki fırınımızda kızartalım

VEEEE BİR ÇEKİLİŞ HABERİ...

Fotografium Canon 600D profesyonel fotoğraf makinesi hediye ediyor! Yarışmaya katılarakCanon 600D Manfrotto tripod ve Kata sırt çantası kazanma şansı yakalayın! http://blog.fotografium.com/fotografium-canon-600d-hediye-ediyor/ sayfasını ziyaret ederek yarışma hakkında diğer bilgilere ulaşabilirsiniz.

6 Ocak 2012 Cuma

TEREYAĞINDA ÇUPRA

 Herkese huzurlu mutlu güzel bir hafta sonu diliyorum:)))Hafta sonları genelde balık güzel gider diye düşündüm ve bu güzel mis gibi tereyağında tersyüz ederek pişirilmiş enfes balığın tarifini vermek istedim .
GEREKLİ OLANLAR:
4 ADET ÇUPRA
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
TUZ
LİMON
KARABİBER
HAZIRLANIŞI:
Balıklarımızı güzelce temizleyip yıkadıktan sonra limon tuz ve karabiberle terbiyeleyelim .Teflon tavamıza 2 yemek kaşığı tereyağını koyup ısınınca balıklarıda koyup önce hızlı ateşte bir yüzlerini kızartalım
Balıkarı tes çevirip ocağın altını kısıp ağır ağır diğer yüzlerinide kızartıp servis edelim...

5 Ocak 2012 Perşembe

TAHİNLİ CEVİZLİ SARMA

GEREKLİ OLANLAR:
3 yufka
1 su bardağı tahin
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz içi
1 su ardağı sıvıyağ veya tereyağı
üzerine pudra şekeri

HAZIRLANIŞI:
Yufkaları tek  açalım, üzerine yağı, tahini ,şekeri ve cevizi serip yuvarlak yerlerini içe katlayıp sıkıca  rulo yapalım.
Baklava şeklinde verev keselim.
250 derecedeki fırında hafif pembeleşinceye kadar kızartalım. Soğuyunca pudra şekerini serpip servis edelim.

AŞAĞIDAKİ  RESİMLERDE DE  HAZIR BAKLAVA YUFKLARI KULLANDIM :
Eğer baklava yufkası  kullanırsanız aynı iç malzemeler kullanılıyor sadece bunda dört yufka  kullanılıyor. ilk yufka serilip arasına yağ gezdiriliyor ikinci yufka serilip tahin ,ceviz ,toz şeker seriliyor.üzerine gene yufka ve yağ dördüncü yufka serilip tahin ceviz ve şeker serilip sıkıca rulo yapılıyor ve baklava şekli kesilip pişiriliyor üzerine pudra şekeri serpiliyor:)



4 Ocak 2012 Çarşamba

20 dk RULO YAŞ PASTA


Evet arkadaşlar 20dk hazırlandı bu yaş pasta ))...Çok kolay çok lezzetli misafirlerimize rahatlıkla ikram edebileceğimiz kolay yaş pasta...
sevgiyle kucaklıyorum ...Sağlık ,huzur ve mutluluk diliyorum hayırlı seneler olsun herkese...
GEREKLİ OLANLAR:
BÜYÜK DİKDÖRTGEN BORCAM TEPSİYE
3 yumurta
2.5 kahve fincanı şeker
1 fincan kaynar su
3 fincan un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 paket fıstıklı puding
1paket sade kremşanti
2 adet muz
puding ve kremşantiyi hazırlamak için süt
üzerin serpiştirmek için fıstık isteğe bağlı
HAZIRLANIŞI:
Önce fırınımızı ısıtalım

Keki hazırılamak için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım ,su vanilya , kabaratma tozu ve unu katıp çırpalım

yağlanmış veya yağlı kağıt serili dikdörtgen borcam tepsiye orantılı bir şekilde yayalım . 200 derecedeki fırında pişirelim.

Sıcakken rulo yapıp soğumasını bekleyelim.

Krem şanti ve pudingi üzerindeki tariften yarımşar bardak eksik sütle hazırlayalım

Kek soğuyunca pudingi içine yayalım muz uda ortasına koyup rulo yapalım üzerini kremşantiyle süsleyip servis edelim...
BU TARİFİMİ
http://gulaycehobilerim.blogspot.com/ etkinliğine gönderiyorum kendisine kolay gelsin diyorum:))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...