29 Eylül 2011 Perşembe

ELMALI TURTA

GEREKLİ OLANLANLAR:
  • 3 Yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 250 gr margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • yarım çay bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • gerektiği kadar un(hamur kekten katı kurabiyeden yumuşak olacak)
ÜZERİNE:
  • 4 tane elma
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kalığı bal
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
HAZIRLANIŞI:
  • Yoğurma kabımıza yumurta ve şekeri koyup mikserle çırpalım daha sonra sırayla margarin, sıvıyağ, kabartmatozu ,vanilya  ve sütü de ilave edip azar azar un ekleyerek kurabiyeden yumuşak kekten katı bir hamur elde edelim.
  • Hamur dan elma büyüklüğünde bir parça ayıralım kalanı tepsimize ince 1 cm kalınlığında yayalım.
  • Diğer tarafta elmaları soyup ince ince dilimleyelim.derin bir kap içerisine koyup elmaların üzerine tarçın ve balı 1 yemek kaşığı toz şekeri de serpip karıştıralım.elma dilimlerini tart hamurunun üzerine sırayla dizelim
  • Üzerine ceviz ve kuş üzümünüde sepelim
  • ayırdığımız hamuru avucumuzda ovalayarak rulolar oluşturup en üste aralıklarla koyalım üstüne yumurta sarısı sürüp önceden ısıttığımız fırınımızda pişirelim soğuyunca istediğimiz gibi dilimleyip servis edelim.



25 Eylül 2011 Pazar

SUCUKLU MİLFÖY TOPLARI

 Merhabalar canlarım ...nasılsınız ? herkese güzel bir sonbahar akşamından selam ve sevgilerimi gönderiyorum .Biliyorum daha doğrusu tahmin ediyorum ki bu aralar çoğu kimse de  kış hazırlıkları...okula giden kuzucukları olanların okul telaşı ...Hatta benim gibi her ikisiylede uğraşanlar var .ALLAH'ım herkese kolaylıklar versın canlarım  bu yüzdendirki bloglar çok sakin neyse inşallah herkes işlerini yoluna koyarda harıl harıl tarifeler vermeye başlarız :)
canlarım ben bu milföy hamuruna bayılıyorum tatlısından tuzlusuna kolaylıkla çeşit çeşit ikramlıklar hazırlaya biliyoruz .Dün dolapta ne zamandır bekleyen milföy hamurumu kullanmak istedim ne yapsam acaba derken bu harika sucuklu milföy topları çıktı ortaya harika oldular .üzerlerinede rondodan çektiğim peynirleri serpştirdim hem tadı hem görüntüsü harika oldu .
GEREKLİ OLANLAR:
  • 1 paket milföy hamuru
  • 1 halka sucuk
  • 1 kase peynir rondodan geçmiş
  • 1 yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI:
  • Önce sucukları ince ince yuvarlak şekilde doğrayalım.peynirleride rondodan geçirip hazır bekletelim.
  • milföy hamurunun birini alta koyup üzerine köşelere gelecek şekilde 4 dilim sucuk yerleştirelim.
  • üzerine bir milföy hamuru daha kapatıp çay bardağıyla sucukları ortalayıp 4 tane top keselim
  • üzerine yumurta sarısı sürüp peynir serpelim bütün milföyleri böylece bitirip orta hararetteki fırınımızda kızartalım
!!!!!MİMİ  UNUTMADIM EN KISA ZAMANDA İNŞALLAH CEVAPLIYACAM!!!!!

20 Eylül 2011 Salı

TAVUK KÖFTE

GEREKLİ OLANLAR:
  • 1kg tavuk kıyma (benim evde tavuk göğüs vardı doğrayıcıdan çekip kullandım )
  • yarım demet maydanoz
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ 
  • kekik,karabiber,kırmızıbiber,kimyon,tuz
  • KIZARTMAK İÇİN  2 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
HAZIRLANIŞI:
  • Derin bir kaba kıymayı  koyup soğanı rendeleyelim maydanozlarıda çok ince doğrayıp diğer bütün malzemeleri katıp yiyice yoğuralım Hamurdan cevizden büyük parçalar koparıp köftelerimizi şekillendirelim.Tavaya yağı koyup köftelerimizi ağır ateşte içleri iyice pişene kadar kızartalım.

17 Eylül 2011 Cumartesi

KARA LAHANA DOLMASI

GEREKLİ OLANLAR:

  • kara lahana:  mikatrı  hesaplıyamıyorum(destelenmiş olarak aldım )
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 iri boy kuru soğan (biri suyu hazırlanırken kullanılacak)
  • yarım deste maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 4 yemek kaşığı salça(2 kaşık suyu hazırlanırken kullanılacak)
  • 1 su bardağı sıvı yağ veya zeytin yağı( yarım çay bardağı  suyu hazırlamak için  kullanılacak)
  • karabiber, kırmızıbiber, tuz 
  • 3 su bardağı su 
HAZIRLANIŞI: 

  • Lahanaları  büyük bir tencereye su koyup haşlayalım çok erimemesine dikkat edelim.haşlanınca süzüp musluğun altında tutup bol su gezdirelim hatta biraz suda bekletelim 5,10 dk kadar
  • Diğer tarafta içi hazırlamak için, soğanın birini küp doğrayıp tavaya koyalım yağını ilave edip pembeleşene kadar kavuralım.Pirinç ve bulgurları  yıkayıp ekleyelim 2 yemek kaşığı salçayıda katıp bir iki daha çevirip yarım su bardağı su koyup 5 dk demlendirelim.Dinlenince ince kıydığımız maydanoz tuz ve baharatlarıda katalım .
  • Lahana yapraklarının sert damarlarını bıçak yardımıyla çıkarıp iç malzemeden yeteri kadar koyup saralım .Büyük yaprakları ikiye veya üçede böle biliriz.
  • Sarma işlemi bittikten sonra ,ayrı bir tavada yarım çay bardağı zeytin yağını koyup diğer soğanı halka doğrayıp hafif kavuralım  kalan iki yemek kaşığı salcayı da ilave edip 3 su bardağı su koyup kaynatalım
  • soğanlı salçalı su kaynayınca lahananın üzerine dökelim .lahanaların üzerine porselen tapak kapatalım 1  1,5   saat kısık ateşte pişirelim.

13 Eylül 2011 Salı

LOR PEYNİRLİ LİMONLU CHEESECAKE


 Canlarıma selam ve sevgilerimi gönderiyorum:))))) .Bu aralar tarif yayınlayamıyorum canlarım pc de resim yüklemede sorun yaşıyorum .Hoş tarifimde pek yok ...Bizim henüz gün sezonumuz da açılmadı ki pastalar börekler yapıyım çeşit çeşit:) bahane....bahane.....Ama buğün harika bir tarif le geldim sizlere daha doğrusu broşürdeki resim beni hevese getirdi .Ne zamandır da denemek istediğim cheesecake denemiş oldum iyikide denemişim bu lezzete ailecek bayıldık .Artık her meyveden estikçe yaparım heralde:)).Dostlarım şiddetle tavsiye ediyorum harika oldu.Çokta basitmiş..

GEREKLİ OLANLAR:(Tarif tahsildaroğlu lor peynirin kapak ilavesinden)

  • 1 paket petibör bisküvi
  • 50 gr eritilmiş tereyağı
  • 500gr kahvaltılık loor peyniri(Tahsildaroğlu lor peyniri)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 4 yumurta
  • 1kutu krema(yoksa yarım su bardağı süt)
  • 1 limon suyu ve kabuğunun rendesi
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
SOS İÇİN:
  • 1 limon suyu
  • yarım su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı silme nişasta
  • 2 yemek kaşığı şeker
HAZIRLANIŞI:
  • Lor peynirini bir kaseye alıp mikserle çırpalım.Şeker ve yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edelim.Vanilya, krema ve 2 yemek kaşığı nişastayı da katıp limon suyu ve kabuğunun rendesini de ilave edip iyice çırpalım.
  • Diğer tarafta bisküvileri rondo dan geçirip un haline getirelim erittiğimiz tereyağına katıp karıştıralım.tabanını yağladığımız kelepçeli kalıbımıza bastırarak yayalım.
  • Üzerine hazırladığımız lorlu karışımı döküp önceden ısıttığımız 170 derecedeki fırınımızda 35,40 dk pişirelim.
  • Sos için gerekli malzemeleri karıştırıp,karıştırarak pişirelim kaynayınca ocaktan alıp pişirdiğimiz kekin üzerine yayalım.Ilıyıncaya kadar oda sıcaklığında ılıyınca 2 saat buzdolabında bekletip servis edelim.

5 Eylül 2011 Pazartesi

FIRIN POŞETİNDE SEBZELİ TAVUK BUT


GEREKLİ OLANLAR:


  • 2 Tavuk but
  • 1 adet kabak
  • 500 gr taze fasulye
  • 2 adet domates
  • 1 det soğan
  • 3adet yeşil biber
  • 3 diş sarımsak
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • karabiber ,kırmızıbiber.tuz.
  • 1 adet fırın poşeti
HAZIRLANIŞI:
  • Büyük bir kap içerisine butları yıkayıp koyalım.Üzerine soğanları halka doğrayalım fasulyeleri ,kabağı,domatesi,biberleri ve sarımsağı da soyup doğrayalım.Salçayı ,sıvı yağı ,su ve baharatları da katıp hepsini harmanlayalım.Fırın poşetine doldurup ağzını sıkıca kapatalım.yüksek ısıdaki fırınımızda pişirelim.
Çok pratik çok lezzetli bir yemek oldu.Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun:))

4 Eylül 2011 Pazar

KADINBUDU KÖFTE

Canlarıma güzel bir pazar tatili dileyerek ne zamandır yayınlanmayı bekleyen kadınbudu köftesi tarifimle merhabalar demek istiyorum .Herkese huzurlu ,mutlu, sağlıklı günler diliyorum:)
GEREKLİ OLANLAR:
  • 2 Su bardağı pirinç (artan pilavla da yapıla bilir)
  • 1/5 su bardağı su
  • 250 gr kıyma
  • 3 yumurta(biri içine ikisini bulayıp kızartmak için)
  • yarım demet maydanoz
  • 2 su bardağı galeta unu(mısır unu da olabilir)
  • 2 su bardağı sıvı yağ kızartmak için
  • kekik,karabiber,kırmızıbiber,kimyon,tuz 
HAZIRLANIŞI:
  • Pirinçleri yıkayıp 1/5 su bardağı suyla pilav kıvamında haşlayalım.
  • Soğuyunca : pirinçlerin üzerine, soğanı rendeleyelim.1 yumurtayı kırıp,maydanozu çok minik doğrayalım.
  • Bütün baharatları ve tuzunu da katıp iyice yoğuralım.
  • Bir kaseye galeta ununu koyalım.Başka bir kaseye kalan iki yumurtayı kırıp iyice çırpıp bekletelim.
  • hamurdan yumurtadan büyük parçalar alıp avucumuzda söbe şekilde yuvarlayıp,önce yumurtaya ,sonra galeta ununa bulayıp bir tepsiye biriktirelim.
  • sıvı yağı kızartma tavasına koyup iyice kızınca, köftelerimizi kızartalım.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...