30 Nisan 2011 Cumartesi

ZEYTİN YAĞLI KABAK DOLMASI


MALZEMELER

                                                                                                           
.6 Adet dolmalık kabak
1Adet iri boy soğan
1 Tutam dere otu
12 Yemek kaşığı pirinç(her dolacak kabak için bir yemek kaşığı pirinç)
1 Çay bardğından biraz fazla zeytin yağı
Tuz ,karabiber,kırmızı biber 1 tatlı kaşığı sumak ekşisi
YAPILIŞI:
Kabakları temiz yıkayıp ortadan kesip oyalım.içlerini hafif tuzlayalım ,diğer bir tarafta pirinçleri yıkayıp soğanları küp doğrayalım dere otu yağ tuz ve baharatlarıda katıp karıştıralım .Kabak larımızı tek tek doldurup tenceremizin dibine kabaktan çıkan içlerden serip üzerlerine dolmaları yerleştirelim doldurma işlemi bitince
üzerine uygun bir porselen tabak kapatıp 1/5 su bardağı kaynamış su gerekirse tuz da katıp 20_25dk kısık ateşte pişirelim kontrol edin pişmemişse eğer (kabak ve pirinçlerin pişme derecesiyle alakalı)biraz daha su ilave edip pişirin AFİYETLE


.

28 Nisan 2011 Perşembe

WAFFLE


Merhaba canlarım;  oğlumun sürekli benden istediği ama benim de nasıl yapıldığını bilmediğim, onun için uygun kalıbımız ın olmadığını sürekli vurguladığım , Melih'in meşhur tatlısı waffle ı sonunda yaptım . Bana neler öğretiyor yavrum. Sayesinde hem çok pratik bir o kadar da nefis tatlıyı tost makinasında çok şahane bir şekilde  hazırladık.Hem görüntüsü hem de tadı muhteşemdi ;)
MALZEMELER
HAMUR MALZEMELERİ

  • 2 Yumurta
  • 1 Çay bardağı pudra şekeri
  • 1Çay bardağı un 
  • Bir tutam tuz
  • 1 Paket vanilya 
  • 1/2 paket kabartma tozu
İÇ MALZEMELERİ:
1 Paket çikolata sos(tarifteki gibi hazırla9
1 Adet muz
1Adet kivi
5Adet  çilek

YAPILIŞI:
Kabımıza  önce yumurta ve şekeri koyup  mikser yardımıyla çırpalım,un ,tuz,vanilya ve kabartma tozunuda katıp tekrar karıştıralım.iyice ısıttığımız tost makinamıza yapışmaması için yağlayıp hamurdan 1 kepçe koyup kapağı tam olarak kapatmayalım araya çay kaşığı sıkıştıra biliriz ve kızartalım .
kızarttığımız waffle hamurları sıcak sıcak tabağa alıp. meyveleri aralarına sos koyarak yerleştirelim sonra ikinci hamuru üzerine kapatalım.



27 Nisan 2011 Çarşamba

SANDVİÇ


MALZEMELER:
2 Yumurta(birinin sarısı üzerine)
1,5 Su bardağı ılık süt
1Paket İNSTANT kuru hamur maya
1 Tatlı kaşığı toz şeker
1 Su bardağı sıvı yağ
Tuz  ,alabildiği kadar un (hamur ele yapışmayacak şekilde olacak)
YAPILIŞI:
Bütün malzemeleri sırayla yoğurma kabımıza koyalım,önce sütü mayayı,toz şekeri koyup karıştıralım,yağı ve yumurtayı da koyup unu da azar azar ilave edip.hamuru özleşene kadar yoğuralım.15 dk dinlendirip küçük bezeler alıp avcumuzda yuvarlayıp.tepsimize dizelim  üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp ortadan bıçakla çizelim. Önceden ısıtılmış fırınımızda kızartalım.
soğuyunca  sandviçlerimizi ortadan kesip aralarına peynir domates ve maydanoz koyalım.



  

25 Nisan 2011 Pazartesi

KALBURA BASTI TATLISI

 Canlarım bu aralar çok yoğunum: oğluşum geldi sınav arası boşluğu canım yavrum üşenmeden 13 saatlik yola tahammül edip geliyor  .Annelik işte ben mutfaktan sofra kur, topladan,çamaşırları yıka , ütü yerleştir  (asla şikayetçi değilim) zaman bulup pc nin başına geçip postlarımı zar zor atabiliyorum .Olsun gende yetiştire biliyorum. ALLAHIM sağlık versin de.Bu gün cancağızımın isteği üzerine KALBURA BASTI tatlısı yaptım, çekttiğim resimlerin ikiside hoşuma gittiği için ikisinide yayınladım.sizler hangi resmi beğendiniz acaba?
Sizlere güzel bir hafta dileyerek tarifimi veriyorum.

 MALZEMELER:
150gr oda sıcaklığında margarin
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Yumurta
1Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
Alabildiği kadar un
1 Çay bardağı ceviz içi

ŞERBETİ İÇİN
2,5 su bardağı şeker(şerbeti önceden kaynatıp soğutalım,kaynama süresi 15dk yeterlidir.)
3 Su bardağı su

YAPILIŞI:
Yoğurma kabımıza yağları ,yumurtayı,kabartmatozu ,vanilyayı koyup karıştıralım daha sonra azar azar unu ilave edelim kulak memesi yumuşaklığında  hamur elde edelim .Hamurdan ceviz den biraz büyük parçalar alıp
rende veyahut süzgeç arkasında  bastırıp açalım içine dövülmüş cevizden koyup yuvarlayarak resimdeki gibi yapalım fırın tepsimize dizelim,kızarınca fırından çıkarıp hemen soğuk şerbeti üzerine dökelim soğuyunca servis edelim:))))

                                                                                                      hamurları şekillendirdiğim süzgeçim



24 Nisan 2011 Pazar

İRMİK PASTASI


MALZEMELER:
5 Bardak süt
2 kahve fincanı irmik
2 kahve fincanı şeker
1 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya
yarım şişe dr otker  limon aroması
2 yemek kaşığı kakao
3 tane pötibör bisküvi
süslemek için tüp çikolata
YAPILIŞI:
Tencereye sütü koyalım,irmik, toz şeker,margarin,vanilya,limon aromasını koyup karıştırarak pişirelim.kaynayınca altını kapatıp,yarısını kalıba  boşaltalım kalan yarısınada kakao yu ve pötibörleri ezip katıp karıştıralım(eğer çok katı hissederseniz bir iki yemek kaşığı süt katabilirsiniz) onuda kalıba boşaltalım üzerini düzeltip ben biraz mısır gevreği sepiştirdim olmasada olur .buzdolabında 1 saat bekletip servis yapalım.

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE


MALZEMELER:
1 kg taze fasulye
1 İri boy soğan
3 veye4 diş sarımsak
1  orta boy domates
1 Tane yeşil  biber
1 tatlı kaşığı salça
Yarım çay bardağı zeytin yağı
Tuz ,bir tane küp şeker (ben koymuyorum)
YAPILIŞI:
Yemeğimizi pişireceğimiz tenceremize,sırayla malzemeleri ekleyelim.önce yağı  daha sonra,soğanı küp doğrayalım, biber ve domatesi  doğrayıp.sarımsakları ve en üstede ayıklayıp yıkadığımız fasulyeleri ilave  edelim, bir tatlı kaşığı salça koyup,ocağımızın altını yakalım,kısık ateşte kendi suyuyla fasulyeleri iyice pişirelim inmeye yakın tuzunu katalım .

23 Nisan 2011 Cumartesi

KESTANE TATLISI ve PATATES HAVUÇ

Canlarım; gün tariflerine devam:)KESTANE TATLISI nın tarifiyle devam edelim içinde kestane  yok. Herhalde görüntüden dolayı bu isim konmuş, gerçekten süper lezzetliydi.
MALZEMELER:
2 Su bardağı un
1 Su bardağı irmik
1Su bardağı dövülmüş ceviz
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
3 Yemek kaşığı kakao

2 Yumurta
1 Paket oda sıcaklığında margarin
Üzerine bulamak için 1 Su bardağı Haşhaş
ŞERBETİ:
2 Su bardağı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
2 Su bardağı su tencereye koy kaynayınca 1 yemek kaşığı limon suyu koy 15dk kaynat

YAPILIŞI:
Yoğurma kabına toz malzemeleri koyup karıştır,ortasını açıp,yumurta  ve margarini ilave edip yoğur.
hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopar avcunda yuvarla haşhaşa bulayıp tepsiye diz .180 derece önceden ısıtılmış fırında kızart ,fırını kapatıp 5dk beklet daha sonra çıkartıp soğuk şerbeti üzerine gezdir.bir müddet sonra topları ters yüz et..   ..    
      PATATES HAVUÇ                                                                


Dostlarım; bu güzelliğe nasıl bir ad koyacağımızı bir  türlü bilemedik:)patates havuçmu, havuç şeklinde patates mi bilemedik  uygun isim yakıştıran varsa lütfen yazsın:(
Bunlarda BOLU nun enfes harika patatesleriyle yapıldı .Bizzat arkadaşımın elleriyle ekilip vede toplanarak.Canım ellerin dert görmesin.
MALZEMELER:
6 yada 7 tane orta boy patates
1 Çay fincanı sıvı yağ
Yarım limon
1 Tatlı kaşığı biber salçası
1Tatlı kaşığı domates salçası
Tuz ,karabiber, kırmızı biber
YAPILIŞI:
Patatesleri haşlayıp soyalım  ve  ezelim.Tavaya yağı , salçaları koyup eritelim daha sonra patates  tuz limon ve baharatları koyup yoğuralım.Havuç şekli verip maydanoz la süsleyelim.

21 Nisan 2011 Perşembe

GÜÜÜN

 Sevgili dostlarım ;Canım arkadaşım Seher,ciğimin günündeydik bu gün .Ama ne gün!.. arkadaşım zaten öyle güzel şeyler yapmış ki, Bolu,muzun güzel böreklerinden tutun da tatlılar, dolmalar ,salatalar aman aman ,şöyle bir seyre daldık ,önce gözlerimizi doyurduk, daha sonra da midemizi:))).Canım kardeşim ,dostum  eşlerimizin deyimiyle KANKAM ne beceriklidir  ne hamarattır benim arkadaşım ellerin dert görmesin canım ...Tabiki bu kadar tarifin hepsini birden veremeyeceğim önümüzdeki günlerde sırayla veririm bugün meşhur MANTARLI  ALT  ÜST BÖREĞİ nin tarifi ile başlayalım.

 Evet demiştim ya Bolu nun meşhur mantarlı alt üst böreği .Bu böreği eskiden köylerimizde büyüklerimiz bakır tepsilerde ve odun ateşinde ocaklarda çevire çevire kızartırlardı diye anlatıyor arkadaşım ,gerçekten tadılası nefiisss bir börek .Tabiki odun ateşin de değildi malum ev imkanlarında ocakta yapmıştı arkadaşım,ama inanın nefis harika bir börekti.
MALZEMELER:
(Bu ölçüler büyük bir tepsiye göre ayarlanmış ,siz kendi tepsinize göre ayarlaya bilirsiniz.)
2 kg un
1 Yumurta
3 Çorba kaşığı sirke.
Ilık su  .Bir tatlı kaşığı tuz
 YAĞLAMAK İÇİN .
1.Çay bardağı sıvı yağ
5  Yemek kaşığı tere yağ
İÇ  MALZEME:
1 İri boy soğan
1 kg mantar (arkadaşım bizim buraların meşhur kanlıca mantarını kullanmış)siz kültür mantarı kullanın
yarım çay bardağı sıvı yağ
tuz karabiber ,kırmızı biber
YAPILIŞI:
Hamur yoğurma kabımıza,unu eleyelim yumurtayı, tuzunu, sirkeyi  katıp  ılık suyu azar azar ilave edip katı bir hamur yoğuralım.bir tarafta dinlenmeye bırakalım.
Diğer tarafta mantarları küçük doğrayıp, tavamıza koyalım ,soğanları küp doğrayıp beraber kavuralım suyunu çekince baharatları koyup karıştırıp.soğumaya bırakalım.

Hamuru 3 parçaya bölelim,2  bezemiz büyük ,1 tanesi  küçük olsun .Küçük olan beze ortaya açılıp konacak.
Bezenin birini ince açalım arasına erittiğimiz tereyğı ve sıvıyağ karışımından sürelim, kenarlarından rulo yapıp dürelim, tekrar açalım  bu işlemi iki defa tekrarlayalım yağladığımız tepsiye yayalım  iç malzemeden koyalım ortaya koyacağımız küçük hamuru da açıp tepsiye serelim araları gene hafif yağlayalım. Diğer bezeyide aynı ilkinde uyguladığımız  işlemi tekrarlayıp tepsinin  en üstüne yayalım.Arkadaşım ocağın dört gözünüde yakıp kısık ateşte ağır ağır  bir yüzünü  kızartıp , başka bir tepsi yardımıyla böreği ters yüz edip diğer tarafıda aynen kızartılacak diye tarif etti .



                                        YAYLA   LOKUMU

 Canım arkadaşım , bu böreği annelerimiz  yaylaya göç zamanında yolda yemek için yolluk olarak yaparlardı.köy  fırınlarında pişerdi kokusu mis gibi her yere yayılırdı diye anlatıyor(Bolu muzda her köyümüzün bir yaylası vardır ) Mayıs ayında bu yaylalara gidilir ve  en az 4 ay kalınır. Ahhh ne güzeldir o yayla evleri . Buralarda hayvanlarımızın daha bol yağlı sütü olur .büyüklerimiz peynir, yağ  keş gibi hazırlıklarımızı yaparlar .  GEZİLESİ GÖRÜLESİ YAŞANASI YAYLALAR...
   MALZEMELER:
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Paket yaş maya
1 Tatlı kaşığı toz şeker
2 Yumurta
1 Tatlı  kaşığı tuz
2 Su bardağı dövülmüş ceviz içi
Alabildiği kadar un
 açılan hamuru yağlamak için 1 çay bardağı sıvı yağ

 YAPILIŞI:
yoğurma kabımıza  sütü, sıvı, yağı, tuzu ,maya, tozşekeri ,yumurtayı koyup karıştıralım.Unu azar azar ilave edip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim .açma tahtamızda hamurdan bezeler alıp un serperek ince açalım,önce yağ sürelim sora cevizi serpip bir uçtan başlayıp rulo yapalım .Dört parmak enliliğinde kesip, kesik taraf üste gelecek şekilde tepsimize sıralayalım.Bütün hamurumuzu bu şekilde tamamlayıp üzerlerine yumurta sürüp önceden ısıttığımız fırınımızda pişirelim.

                                 BUNLARIN  TARİFLERİDE  SONRAAAA

                                    patatesli     havuç 
                                             zeytinyağlı biber dolması
                                            kestane tatlısı
                                 peynirli mayalı poğaçalar
      
                                            profiterol                    
BU HALE GELDİ GÜZELİM MASA
Mahsus büyük resim vermiyorum:))))

19 Nisan 2011 Salı

SIKMA KÖFTE

 Malatya yöresinin nefis yemeklerinden SIKMA KÖFTE tarifini vermek istiyorum .Yemeğimiz ismini köftelerin avuç içerisinde yuvarlanırken bastırılmasından dolayı  almıştır.Tabiki Malatya nın bütün köftelerinde olduğu gibi bu köftede biraz oyalayıcı el mahareti isteyen bir yemek . Malatya lılar en az haftada bir kere bulgurlu yemekler, malum köfteler yemeyince karnımız doymuyor  .Napalım böyle işte.                                                                                
                                                                                                           MALZEMELER:
KÖFTE HAMURU İÇİN:
2 Su bardağı yarma bulgur(siz eğer bulamassanız 1,5 su bardağı kısırlık bulgur yarım su bardağı un karıştırarak kullana bilirsiniz)
SOS MALZEMELERİ
1 İri boy soğan
1 Yemek kaşığı biber salçası
2 tane yeşil biber
1 orta boy domates(veya domates salçası)
Yarım demet maydanoz
2 Yemek kaşığı sıvı yağ,
2Yemek kaşığı tere yağı
Tuz ,karabiber, kırmızıbiber
YAPILIŞI:
Önce hamur kabımıza yarma bulgur umuzu koyalım ,tuzunu katalım azar, azar su ilave ederek çok yumuşak olmayacak şekilde, hamurumuzu yoğuralım.Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar alıp avcumuzun ortasında yuvarlayıp,sonunda hafif bastırıp bir kaba doldurmaya başlayalım bu işlemi hamur bitene kadar yapalım.
Hamurumuzun yuvarlama işi bittikten sonra .Büyük bir tencerede su kaynatalım biraz içerisine tuz atalım köfteleri koyup haşlatalım tahminen 15,20dk yeterlidir .köfteleri süzüp bekletelim.
Tavamıza yağı koyalım ,soğanı küçük küp şeklinde doğrayalım.Bir taraftan kavurmaya başlayalım arkasından biberleri minik doğrayıp koyalım kavrulunca domatesleri de küp doğrayıp katalım salçayı baharatları da ilave edip bu karışıma köfteleride katıp bir iki çevirelim ,ocağımızı kapatalım .CACIK VE TURŞU EŞLİĞİNDE SERFİS EDELİM AFİYETLER OLSUN:))))                    

18 Nisan 2011 Pazartesi

EVDE DÜRÜM DÖNER

 Merhaba dostlarım herkese mutlu güzel bir hafta dileyerek,  evde yaptığım dürüm dönerimi size tarif etmek istiyorum .
Önce derin dondurucuda bütün olarak sakladığım etimi hafif çözdürüp ince ince dilimliyorum                                          

   Hafif yağ koyarak tavada da önce hızlı ateşte (sulanmasın diye ) daha sonra kısık ateşte iyice kızarıyorum.

 Dürüm lavaşlarımızı yapmak için ;
.2 su bardağı un
.1 çay kaşığından az kabartma tozu
.1 çay kaşığından az tuz koyarak kıvamlı güzel bir hamur yoğuralım hamurdan cevizden büyük parçalar alıp  unlayarak tavamızın büyüklüğü kadar ve ince bir şekilde açalım

                                                            
Teflon tavamızda kısık ateş ocağımız da alt üste ederek  pişirelim.


Lavaşlarımız kullanacağımız zamana kadar kuruyabilir kullanmadan önce bir bez üzerinde tek tek su çiliyerek ıslatıp beze saralım dürüm yapmak için kullanalım. :)

17 Nisan 2011 Pazar

YOĞURTLU SOĞUK ÇORBA


Merhaba sevgili dostlarım bugün size memleketimin güzel mi güzel bir çorbasını sunmak istiyorum .Değişiklik yapayım istedim evdekilere özlemişiz bayağıda .Bu çorba aslında daha çok yazın tercih edilen bir çorbadır. Yazın çok sıcaklarında içine buz katılarakta yenir.Özel günlerimizin de çorbasıdır düğünlerde bayramlarda genelde bütün evlerde pişer yoğurtlu çorba.Bol naneli, yada bol reyhan kullanılır her ikiside çok güzel olur. 
Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun
MALZEMELER:  
  • 2 Su bardağı dövme(akşamdan ıslatılmış)
  • 1 Su bardağı nohut (akşamdan ıslatılmış)
  • 500 gr yoğurt
  • Tuz, isteğe bağlı olarakta reyhan veya nane 
  • arzuya göre üzeri için kırmızı biber
YAPILIŞI:
Düdüklü tencerede dövme ve nohutları haşlayalım(düdüklü tencerenizin kullanım kurallarına uyarak)dövme ve nohut pişip  iyice soğuduktan sonra, yoğurt , nane ve tuzunu katıp karıştıralım istediğimiz gibi servis yapalım

15 Nisan 2011 Cuma

ETLİ NOHUT



Merhaba dostlar bu gün size nohut yemeğinin tarifini vermek istiyorum,   Ben nohut larımı çok önceden düdüklüde haşlayıp derin dondurucuya koyuyorum .lazım olduğunda hazır oluyor .Eğer siz öyle yapmıyorsanız bir gece önceden ıslatırsanız pişirmesi kolay olur .Ben kendi yaptığım miktarın ölçüleriyle veriyorum tabiki siz kendi ölçülerinize göre ayarlayabilirsiniz .herkese şimdiden afiyet olsun
MALZEMELER:

  • 3 Su bardağı nohut(önceden ıslatılmış ,ben önceden düdüklüde haşladım)
  • 500g kuşbaşı et
  • 1 Yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1Yemek kaşığı tereyağı
  • 1Yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1İri soğan
  • Tuz, karabiber ,kırmızıbiber
YAPILIŞI:
Öncelikle etimizi yıkayıp iyice pişirelim (düdüklüde pişirirsek daha çabuk olur.bunun için de ,eti düdüklüye koyup üzerine bir su bardağı da su ekleyip, kapağını kapatalım.buhar vermeye başlayınca mandalı indirip, sonra  altını kısıp  15 dk pişirelim buharı tamamen bittikten sonra  mandalı kaldırıp iyice havasını boşaltıp kapağını açalım)
Yemegimizi pişireceğimiz tencereye yağlarımızı koyalım,üzerine soğanı küçük doğaryalım,ve kavuralım hafif pembeleşince salçaları koyalım,pişmiş eti de koyup şöyle bir çevirelim önceden haşlayıp suyunu süzdüğümüz nohutlarıda ekleyip, baharat ve tuzu, 3 su bardağı kaynamış suyunu ilave edip 10 dk pişirip ocağı kapatalım

VE MİİMM

Aşk nasip işidir, hesap işi değil..Aşk adayıştır, arayış değil!..Sen adanmışsan ve yanmışsan bu uğurda aşk seni bulmaya gelir!..
Şuan kendi ruh halinizi anlatan, bir ezginin melodisiyle yada bir şiirin satırlarıyla yada bir veciz sözle yadaaa bir resimle aktarınız seçim sizin hangisini istiyorsanız :) DİYE SEVGİLİ SELİNKA BENİ MİMLEMİŞ ..
                 
Sevgili SELİNKA şu an da bu ruhaniyetteyim sevgiler  canım  ilk defa mimleniyorum ne olup bittiğini pek bilemiyorum .
Bende :
UMUT SEPETİME
HASRETİME
HAYATIN TATLARINA
İNCİ İLE DÜNDEN BUGÜNE
DİLEKHANIMINMUTVAĞINA
MUTFAKTA NAZ a gönderiyorum

14 Nisan 2011 Perşembe


δelamun Alєyküm Günaydın Dostlar Allah İşinizi Vє İşimizi Rast Gєtirsin..Günümüz Hayır Ve ßєrєkєtle Dolsun

13 Nisan 2011 Çarşamba

MÜCVER

MALZEMELER:

  • 5 Adet kabak
  • 1 Küçük soğan
  • 1 Küçük kase lor veya peynir rendesi ikisi karışıkta olabilir
  • 1 Tutam maydanoz
  • 2 Yumurta
  • karabiber ,kırmızıbiber tuz 
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 2,5 Su bardağı un
  • KIZARTMAK İÇİN YAĞ(bol yağda olursa daha iyi kızarır)
YAPILIŞI:
Kabakları yıkayıp rendeleyelim,iyice suyunu sıkalım,üzerine soğanı rendeleyelim.maydanozları minik doğrayalım diğer malzemelerin de hepsini katıp karıştıralım .Tavamıza yağı koyup ısınınca , karışımdan kaşık kaşık koyup kızartalım

12 Nisan 2011 Salı

SUCUKLU TARHANA ÇORBASI



Kar yağınca canım şöyle  tarhana çorbası yapmak istedi .çok ta iyi oldu ohhh mis gibi sıcacık içtik.

  • MALZEMELER:
  • 4 Yemek kaşığı toz tarhana(bir kasede önceden ıslatıyorum)
  • 2 Yemek kaşığı tere yağı
  • 1 Çay bardağı minicik doğranmış sucuk(İsteğe bağlı )
  • 2Yemek kaşığı salça
  • 6 Su bardağı su
  • karabiber ,kırmızı biber,nane, tuz
  • YAPILIŞI:
  1. Tencereyi ocağa koyalım. Yağı ,salçayı baharatları da ekleyip karıştıralım.Suyunu ilave edip kaynayınca tarhanayı ve sucuk larıda koyup karıştıralım . Sonra 10 dk daha kaynatıp ocağımızı kapatalım afiyet olsun:)

BAHAR GELMİŞTİ HANİİİ

Sabah böyle güzel bir karla uyandım.şaşkın şaşkınım, okullar tatil edildimi yoksa, haberlere bakayım :):)

  

 Allahım bu ne inanamadım ,bir o pencereden, bir bu pencereden bakıyorum, bu gerçek lapa lapa kar yağıyor.

Ben aşağıya kar oynamaya iniyorum .

11 Nisan 2011 Pazartesi

TATLI KABAK TOPLARI

Herkese merhabalar diyorum. Güzel haftalar diliyorum, mutlu günleriniz olsun inşallah dostlarım.Size güzel bir tarif vereceğim. İnanıyorum ki bunu çocuklar çok sevecekler.Hadi bakalım şimdi kabak tatlısını bon bon lara dönüştürelim.

  • MALZEMELER:
  • 6 Dilim pişmiş kabak tatlısı( doğranmış olarak altı dilim)
  • 1 Su bardağı ufalanmış pötibör bisküvi
  • 1 Yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 Çay bardağı ceviz içi (olmasada olur)
  • 2 Yemek kaşığı hazırlanmış krem şanti
  • BULAMAK İÇİN HİNDİSTAN CEVİZİ:(tahmini bir su bardağı)
  • YAPILIŞI:
  • Derin bir kapta bütün malzemeleri iyice karıştıralım .avcumuzda cevizden büyük toplar yapalım hindistan cevizine bulayıp, bir saat dinlendirip ,servis yapalım.

10 Nisan 2011 Pazar

YAĞMUR YAĞMUR GÜZEL YAĞMUR


 Çok istedim güzel güneşli bir hafta sonu olsun diye ama  yağmur yağmur .Olsun Allah'ımıza şükürler olsun bereket inşallah güneşli değil ama genede çok güzel bir gün. Huzur köşemden yağan yağmuru seyrediyorum eşimle harika bir manzara   tavşan kanı çayımızı  yudumlayarak güzel sohbet eşliğinde .yağmur
çam ağaçlarını yıkıyor, yeşiller daha güzel  canlı  bir yeşil oldu .Ohhh miiissss gibi^^^^
KALANLARI DEĞERLENDİRDİM:

.Sabah uyandığımda bu havada değildim tabiii  gözlerimi zor açtım:( .doğru mutfağa ,yok canım önce elimi ,yüzümü  yıkadım ,çaydanlığı ocağa koydum dolabın önüne geçtim. ne yapabilirim kahvaltıya diye baktım şöyle bir .Tabağın içinde 3 tane haşlanmış patates .küçük bir kasede lor ve peynir karışımı içinde karabiber, kırmızı biber, maydanoz var.Fikrim geldi birden hemen derin bir kap çıkardım patatesleri rende ledim kasedeki peynirleride koydum 2 yumurta ,2 yemek kaşığı sıvıyağ ı ekleyip şöyle bir karıştırıp tavaya boşalttım kaşığım la güzelce düzelttim üzerini, uygun bir kapak kapattım .kısık ateşte alt üst ederek pişirdim. uyduruk olduğu içinmi yoksa kalanlar ziyan olmasın diye yaptığım içinmi bilmem çok nefis çok güzel oldu .:)



Bu kadarla da yetinmedim hemen 3 yumurta haşlayıp
  • soyup tabağa dilimledim .maydanoz,dereotu,yeşil soğanı da güzelce yıkayıp doğradım.Üzerine karabiber ,kırmızıbiber, tuz ve de limon döküp onuda sofraya koyunca sanki ilk defa böyle bir şey yapıyormuşum gibi her bir ağızdan o o o lar ...sevineyim mi,kızayımmı sabah sabah bilemedim herkese afiyet olsun dedim hanım hanımcık o kadar:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...