25 Şubat 2011 Cuma

MAKARNA SALATASI

Daha öncede sizlere  bahsetmiştim,  memleketteyim  diye . Bugün bütün arkadaşlarım beni ziyarete geldiler. Onları gördüğüme  çok ama çok sevindim, uzun zamandır görmediğim arkadaşlarımdı, eski günleri yadedip çok güzel  vakit geçirdik. Benim için muhteşem bir gündü buradan hepsini öpüyorum (canım GÜLTEN , FAHRİYE , ASLI , RABİA sizleri çok seviyorum)
Nilaycığımda bize  çok güzel ikramlıklar hazırlamıştı ama bunların içinden şimdilik sadece MAKARNA SALATASInın tarifini veriyorum çok güzel olmuştu ellerine sağlık NİLAY
MALZEMELER:
1 Paket makarna
1 Orta boy havuç
Maydanoz
Birkaç dal taze soğan
Sıvı yağ
Biraz nar ekşisi
Yarım limon suyu
Tuz,kara biber,kırmızı biber,kuru veya taze nane olabilir
YAPILIŞI:
Makarnaları haşlayalım , havucu rendeleyip soğan ve maydanozunuda doğtayııp makarnaya katalım. Nar ekşisi , limon diğer baharatlarıda katıp yağını ilave edip karıştıralım.  Çok basit ve güzel bir salata. Tabi bunu zenginleştire bilirsiniz içine tavuk eti ve zeytin ekleye biliriz biz koyamadık. (Malum çocukların arzusuna göre yapıldı.)

KARNABAHAR YEMEĞİ

Birazda sağlıklı beslenelim !Bence  bu mevsimin en sağlıklı yemeği  ama seveni pek az özellikle çocuklarımızın yemesini istiyoruz ama ......
MALZEMELER:
1 Küçük karnabahar ,
1 Küçük kuru soğan
3 Yemek kaşığı kıyma
1 İri boy havuç
Tuz , karabiber , kırmızı biber
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 Tatlı kaşığı salça
YAPILIŞI :
Tenceremize yağı , soğanı ve kıymayı koyup  kavruyoruz  hafif kavrulunca salçayı havucu ve karnabaharı ilave edip bir buçuk su bardağı suyu koyup baharatlarınıda katıp tenceremizin kapağını kapatıp 10-15 dk. yemeğimizi pişirelim yapıp yiyene şifa olsun.... :)

GALETA UNLU TATLI

Bu tatlının bir sürü ismi var. Ben galeta unlu tatlı dedim ama yalancı ekmek kadayıfı , arap tatlısı vs. isimler koyanlarda var. İsmi önemli değil harika bir tatlı.
 MALZEMELER :
4 yumurta
1 su bardağından az şeker
1 su bardağından az sıvı yağ
yarım su bardağı su
1 su bardağı galeta unu tepeleme
1 su bardağı ceviz içi
kabartma tozu
vanilya
 ŞERBETİ :
2/5 Subardağı şeker
2 su bardağı su
KREMASI :
1 kg. süt
3 yemek kaşığı un
1 paket krem şanti
YAPILIŞI :
Kekin bütün malzemeleri karıştırılıp iyice çırpılır büyük boy borcam tepsisi yağlanıp kek dökülüp fırında kızartılır (fırının ısısı fazla yüksek olmayıcak) .Diğer tarafta şerbeti hazırlanıp soğumaya bırakılacak burada şerbetin 10 dk. kaynaması yeterli. Kek pişirilecek soğuk şerbet üzerine dökülecek ayrı bir yerde süt ve un karıştırılarak pişirilecek soğuduktan sonra krem şanti katılıp mikserle çırpılıp soğuk kekin üzerine sürülecek.

22 Şubat 2011 Salı

ISPANAKLI EKŞİLİ KÖFTE

Önce yapılışını aşama aşama görmenizi istedim inşallah anlaşılır olmuştur





MALZEMELER:
3 Su bardağı yarma
Su
Tuz bu hamur malzemesi
1/2 Ispanak
1 Su bardağı siyah mercimek(yeşil de olur)
2 Kuru soğan
2 Yemek kaşığı erik ekşisi(bu ekşiyle daha güzel oluyor bazı yerlerde erik pestilide var oda olabilir)
2Yemek kaşığı salça
tereyağı
YAPILIŞI:
önce yarma tuz ve suyla hamurumuzu yoğuralım yoğurma işlemi bittikten sonra nohut büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlayalım (resimde görüldüğü gibi)hamuru böylelikle bitirelim.
Diger tarafta soğanımızı doğrayıp yağını kayup pembeleşinceye kadar kavuralım salçasınıda ilave edip sosumuzu bir kenara alalım .Tenceremize suyu koyup önce mercimekleri haşlayalım daha sonra köftelerikoyalım erik ekşisinide ilave edip biraz daha piştikten sonra sosunu koyalım ayrıca ayıklayıp doğradığımız ıspanaklarıda ilave edelim  ıspanaklarda pişince ocağımızı kapatalım yemeğimiz hazıııııııı:r):):):)

Portakal kabuğu rendeli kakaolu kek

Yeğenim Gizem çaya bizim için süpriz pasta hazırlamış ellerine sağlık çokta güzel olmuş kesinlikle denemenizi tavsiye ederim
MALZEMELER:
3 Yumurta 
1 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı süt
1 Paket kabartma tozu
2 Yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 Yemek kaşığı kakao
Alabildiği kadar un(normal kek kıvamında olacak).
ÜZERİ İÇİN:
Hazır çikolata sosu
YAPILIŞI:
Kabımıza yumurta ve toz şekerinikoyup köpürene kadar çırpalım.Daha sonra sütü ,sıvı yağı ,kakaoyu koyup,tekrar karıştırdıktan sonra unu ve kabartma tozunu ilave edelim tekrar karıştırıp portakal kabuğu rendelerinide katıp şöyle bir karıştırıp kekimizi yağlanmış kalıp veya tepsimize dökelim.Önceden ısıtılmış (benim fırınımda 200 derecede)fırınımızda pişirelim .Kekimiz piştikten sonrada soğumaya bırakıp daha sonrada tarifindeki gibi çikolata sosunu hazırlayıp üzerine dökelim.

21 Şubat 2011 Pazartesi

BOLU ÇORBASI

Canım komşum arkadaşım Seher hanımcığımdan öğrendiğim nefis bir çorba memleketimde kardeşlerimede pişirdim onlarda çok beğendiler umarım sizlerde beğenirsiniz denemeye değer bir lezzet...
                                                           MALZEMELER :)
Yarım çay bardağı pirinç
3 yemek kaşığı un
1 adet yeşil biber
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı önceden haşlanmış nohut
tuz , kırmızı biber
1 kase yoğurt
                                                             YAPILIŞI :)
Önce tenceremize pirinçleri ve biberi küçük küçük doğrayıp suyunuda ilave edip haşlayalım diğer bir tarafata bir kase yoğurdumuza 3yemek kaşığı unu koyup terbiyemizi hazırlayalım pirinçler pişince içerisine bir çay bardağı nogutu da ilave edelim terbiyesinide katıp karıstırarak kaynamasını bekliyelim bir iki taşım daha kaynatıp çorbamızın altını kapatalım ayrı bir yerde tavamızda tereyağını ve kırmızı biberini yakıp üzerine dökelim bu kadar AFİYET OLSUN ... :)

ÇİĞKÖFTE

                                                      ROBOTTA ÇİĞKÖFTE
                                                     MALZEMELER :) (8 KİŞİLİK)
8 çay bardağı (1 çay bardağı 1 kişi olarak) çiğ köftelik bulgur (siyah urfa bulguru makbuldür)
3 orta boy kuru soğan
8 diş sarmısak
500g. çiğ köftelik kıyma (yağsız)
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı  biber salçası
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kara biber
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
3 yemek kaşığı isot
tuz
yarım limon suyu
1 demet maydanoz
3-4 sap yeşil soğan                            
                                                          YAPILIŞI :)
Önce robota bulgur , soğan ve sarımsağı koyup  bulgurlar ezilene kadar çekelim diğer tarftan bir kabın içerisine eti , bahartaları ,limon suyunu , salçaları ve sıvı yağı , tuzu katıp  karıştıralım.
   Hazırladığımız soslu karışımı  çektğimiz bulgura karıştırıp  tekrar iyice macun gibi olana kadar robottan çekelim. Bütün bu karışımları büyük bir kaba boşaltıp yeşil soğan ve maydanozunu katıp elimizle yoğuralım. Bu işlemler bittikten sonra köfteleri çimdikleyip ayran eşliğinde servis edelim.
                                                         ELDE YAPIM :)
Eğer robotta yapmak istemiyorsanız aynı ölçülerle elde yoğurarak ta yapabiliriz .Bulguru yıkayalım. Aynı sırayla  soğan  ve sarımsağı koyup iyice yoğuralım (tahminen 20-25 dk)  daha sonra kıymayı , salçayı , baharatları , yağı , limon suyunu ve tuzu katıp iyice karıştıralım .Bunlarıda bulgura katıp 20-25dk daha yoğuralım çiğ köftemiz macun gibi olduktan sonra maydanoz ve soğanınıda katıp yoğurup servis edelim .
                  BU LEZZET İNANIN BU KADAR  ZAHMETE DEĞER :):):)

ACİL DURUMLARDA KOLAY PASTA

                             Betülün yaptığı pasta hem çok pratik hemde çok leziz :)

                                                        MALZEMELER :)
4 paket kedili dili
1 litre süt
1 paket vanilyalı pudink
1 paket kakaolu pudink
                                                        YAPILIŞI :)
Sütten bir kase ayırıp kedi dillerini ıslayıp bir sıra tepsimize dizelim. Hazırladığımız kakaolu pudinki (paketin üzerindeki tarifiyle pişirelim) kedi dillerinin üzerine dökelim tekrar üzerine süte batırılmış kedi dili dizelim üzerine vanilyalı pudinkimizi hazırlayıp dökelim zevkimize göre süsleyip servis edelim.
                                      ÇOK KOLAY DEMİŞTİK :)

20 Şubat 2011 Pazar

GİZEMİN POHAÇALARI

                                                      MALZEMELER :)
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğur
1 yumurta
1 paket toz maya
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar un
                                                   İÇ MALZEME :)
PATATESLİ HARÇ :
3 adet patates
tuz, kara biber
1 küçük soğan
soğanları kavurup haşlayıp rendelediğimiz patatesleride katıp baharatlarını dökelim.
PEYNİRLİ HARÇ :
Peynir maydanoz ve baharatlardan iç hazırlayalım.
                                                   YAPILIŞI :)
Kabımıza sıvı yağı yoğurdu yumurta akını (sarısını üzeri için ayıralım) toz mayayı, tuzu koyup karıştıralım unu  ilave edip kulak memesi yumuşaklığında hamurumuzu hazırlıyalım. hamurun mayalanması için 10-15 d.k bekliyelim hamurdan küçük parçalar alıp avcumuzun içinde açıp iç malazemesinden koyup hamur uclarını birleştirip yuvarlıyalım ters çevirip  yağladığımız fırın tepsimize dizelim. daha sonra üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otu dökelim. önceden 250 derecede ısıttığımız fırınımızda kızartalım.

MERCİMEKLİ KÖFTE

                                                  MALZEMELER :
1 su bardağı yeşil mercimek
2 su bardağı kısırlık bulgur
2 ortaboy soğan
1 su bardağından biraz az sıvıyağ
yeşil soğan , maydanoz
karbiber , kırmızı biber , kimyon , tuz
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
                                                    YAPILIŞI :
Önce mercimekleri 4 su bardağı suyla haşlayalım mercimekler haşlanınca bulgurunu koyup şişmesini bekliyelim. Diğer tarafta tavamıza soğanlarımızı doğrayıp yağını ilave edip pembeleşinceye kadar kavuralım salçaları ve baharatlarıda ekleyip sosumuzun altını kapatalım. Şişen bulgurumuzu genişçe bir kaba boşaltıp sosunuda koyup yoğuralım önceden doğradığımız yeşil soğan ve maydanozlarıda ilave edip biraz daha yoğurup şekilendirip servis edelim.
                                              

17 Şubat 2011 Perşembe

FIRINDA PATATES OTURTMA



                                              MALZEMELER:
5 ortaboy patates
1.5 kg kuş başı et
2 ortaboy soğan
3 adet çarliston biber
2 yemek kaşığı salça
1 su badağı bezelye
kızartmak için yağ
karabiber ,kırmızı biber ,tuz
1 çay bardağı sıvı yağ (eti ve soğanı kavurmak için)
                                               YAPILIŞI:
Etimizi haşlayıp suyunu çekince küçük küçük doğradığımız soğan ve biberleri katıp kavuralım kavrulan soğanlara salçayı ve bahtratları katıp bir su bardağı suyu koyup bir taşım kaynatalım diğer tarafta  patatesleri küp küp kesip hafif kızartalım tepsimize önce bir sıra  patates döşeyelim kavrulan etimizi dökelim üzerine kalan patatesleri koyup 250 derece ısıttığımız fırında 15 dk. pişirelim.

MALATYA'DA KARŞILAMA KAHVALTISI

 Ümre yolcuları annemi ve kardeşlerimi uğurlamaya geldiğim Malatya'dan kardeşimin hazırladığı harika kahvaltı sofrası.ELLERİNE SAĞLIK NİLAYIIIIIIIM...
Güzel sofranın harika MERCİMEKLİ BÖREĞİ:
                            MALZEMELER:
5 adet yufka
1 çay bardağı galeta unu (üzeri için)
3 yumurta
3 kepçe süt
1.5 subardağı yeşil mercimek
2 ortaboy kuru soğan
1.5 su bardağı sıvıyağ
tuz ,karabiber ,kırmızı biber.
                              İÇ MALZEMENİN HAZIRLANIŞI:
Mercimekleri iyice haşlayıp soğumaya bırakalım. Diğer bir taraftan tavamıza  soğanları küçük küçük doğrayıp 1 su bardağı sıvıyağla pembeleşinceye kadar kavuralım daha sonra mercimeğini ilave edip hafif şekilde kavuralım üzerine baharatlarını ve tuzunu ilave edelim.
                              ARA SOSUN HAZIRLANIŞI:
Bir kaba üç kepçe süt ve  yarım su bardağı yağı üç yumurtayı karıştırıp iyice çırpalım.
                               YAPILIŞI:
Tepsimizi yağlayıp öne ilk yufkamızı serip sosundan hafif gezdirelim tekrar ikinci ve üçüncü yufkadada aynı işlemi uygulayalım  araya iç malzemeyi döküp tekrar kalan yufkalarıda aralarına sosundan dökerek böreğimizi tamamlayalım en üstünede sosunu döküp galeta unu serpiştirelim önceden ısıttığımız 250 derece fırınımızda böreğimizi iyice kızarana kadar pişirelim.
                                    AFİYET OLSUN:)

TUNAHAN'IN KUŞLARI YAVRULAMIŞ:):):)


Canım yeğenimin kuşları yavrulamış  minik yavrulara isim arıyoruz!
sonunda bulduuuuuuuk.(MISIR VE PİRİNÇ)
Allahım ne güzel yaratmış onları anneleri ne güzel besliyor.
Annesiyle babasının yavrularına gösterdiği ihtimam ibreti alem . bizi kafese bile yaklaştırmıyor yavrularına
zarar vericeğimizi düşünüyor.İnşallah onlarda sağlıkla büyür iyi bir anne baba kuş olurlar.

15 Şubat 2011 Salı

İÇLİ KÖFTE









Harika bir lezzet yapması biraz oyalayıcı ama bu lezzeti tatmaya değer
MALZEMELER:
İÇ MALZEME:                                                                                                                                                                                        
500g .yağlı kıyma
2:İri kuru soğan
4 Yemek kaşığı tere yağı
kara biber,kıırmızı biber,tuz
HAMURU
1.Kg.bulgur .ben orta bulgur diye adlandırdığımız bulguru kullanıyorum  siz bulamassanız çiğ köftelik bulgurda olur.
500 g.yasız kıyma(ben aynı ölçüde tavuk kıyması kullandım)
tuz, bir yemek kaşığı biber salçası
YAPILIŞI:
Öce iç malzeme hazırlanır çünkü  soğuması lazım . tavamıza  soğanları doğrayıp yağı koyup biraz kavuralım daha sonra kıymasını ilave edip iyice kavuralım kavurma işlemi bitine tuzunu ve baharatları katıp soğumaya bırakalım.
diğer tarafta kabımıza bulguru salçayı tuzunu ve kıymasını katıp azar azar su ilave ederek hamurumuzu .macun kıvamına gelene dek iyice yoğuralım.(ben bulguru yarım saat önceden ılık suyla ıslatıyorum daha kolay oluyor)
daha sonra resimlerde görüldüğü gibi içli köfteler elde açılıp içine kıyması doldurulup tekrar ağzı kapatılır.böylelikle bütün hamur bitirilir.isteğe bağlı olarak ya haşlanarak yada bol yağda kızartılarak servis edilir.
HERKESE AFİYET OLSUN

14 Şubat 2011 Pazartesi

SÜTLAÇ

Hem hafif hemde yapması kolay sütlü tatlılarımızdan ben annemden öğrendiğim gibi yaptığım tarifi veriyorum size çook nefis oluyor
MALZEMELER:
1Kg süt
1, çay bardağı pirinç
1su bardağı  su
bir çimdik tuz
1,5 su bardağı toz şeker(tadını istediğiniz gibi ayarlaya bilirsiniz)
üzerine tarçın isteğe bağlı olarakta vanilya koyabilirsiniz .
YAPILIŞI:
Önce tencereye süt ve su konur kaynamaya bırakılır kaynamaya başlayınca önceden yıkayıp beklettiğimiz pirinçler konup bir çimdik tuz atılır pirinçler iyice açılana kadar pişirilir altını kapatmadan 5dk önce şekeri konup bir iki  taşım daha kaynatılıp ateşten alınır istenildiği gibi servis edilir.

Zeytin yağlı lahana sarması




Hem leziz hemde şifalı lahana sarması
MALZEMELER:
1.Orta boy lahana
1,5 su bardağı pirinç
1.Çay bardağı zeytin yağı
1.Orta boy soğan
tuz ,karabiber,nane, maydanoz
YAPILIŞI:
Önce lahana,mızı haşlıyoruz şekilde görüldüğü gibi ben bütün olarak haşlıyorum.
Ayrı bir tarafta önce tavamıza yağı koyup küçük küçük doğradığımız soğanları ilave edip hafif kavuruyoruz
yıkadığımız pirinçleri koyup şöyle bir çeviriyoruz üzerine yarım çay bardağı su ve tuzu koyup suynu çektikten sonra nane,maydanoz,karabiber ve kırmızı biberinide katıp beş dakika dinlendirdikten sonra sarma işlemine başlıyoruz
sarma işlemide bittikten sonra tenceremizi ocağa koyup üzerine kaynattığımız 3 bardak suyu ilave edip  tuz ve zeytin yağ da gezdirip 30,35dk kısık ateşte  pişiriyoruz.

13 Şubat 2011 Pazar

Şehriye çorbası

   
  
içinizi ısıtacak nefis bir çorba
MALZEMELER:.(6Kişilik)
5.Su bardağı tavuk suyu
Yarım su bardağı arpa şehriye
2. yemek kaşığı tere yağı
2. yemek kaşığı salça
tuz üzeri için maydanoz  arzuya göre kara biber ,kırmızı biber
YAPILIŞI.:
Tencereye yağımızı koyup eritiyoruz salçayı ilave edip suyunu koyuyoruz kaynayınca şehriyesini katıp tuzunu ilve ed iyorup  şehriyeler açılana kadar pişiriyoruz  çorbamız pişince üzerine maydanozunu döküp servis ediyoruz

Canlarıma pazar süprizi PİZZA





Mis gibi kokusuna uyandılar yiyincede tadına bayıldılar canlarım
MALZEMELER:(orta boy fırın tepsisine)
.hamuru için ;2 buçuk su bardağı un 1 yemek kaşığı toz maya 1tutam tuz 1 çay kaşığı toz şeker
.üzeri için;1 su bardağı kaşar peyniri, 250 gr sucuk,10-15 adet çekerdikleri çıkartılmşzeytin ,6 adet mantar,yarım çay bardağı sıvı yağ,1 domates,tatlı kaşığyla salça birtutam kekik(isteğe bağlı)
YAPILIŞI
Kabımıza unu maya ve tuzu koyup ılık su ile kulak memesinden biraz sert hamur elde edelim  hamurumuzu iyce yoğurup
 özleştirelim hamuru fırın tepsisine düzgünce yayalım  rondododan geçirdiğimiz domatesi salçayı ve yağı karıştırıp tepisiye yaydığımız hamurun üzerine sürelim malzemeleri sırayla mantarı,sucuğu,zeytini ve en son kaşarı serpip 250deree ısıtılmış fırında pizzamızı pişirelim

12 Şubat 2011 Cumartesi

Malatya yöresine ait yoğurtlu köfte

MALZEMELER
.2 su bardağı yarma(bulgur)
.1tutam tuz
.sos için 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ salça
.üzerine nane
. 2 kase yoğurt bir diş sarımsak
YAPILIŞI
Öcne kabımıza bulgurumuzu koyup tuzunu ekleyip azar azar su ilaveleri ile yoğurulacak( hamurun iyie yoğurulması gerekir)daha sonra çimdik şeklinde parçalar koparılıp elde sıkılıp hamur bitene kadar şekil tamamlanır.Köfteler bitince daha öneden kaynatğımız tenceredeki suda makarna haşlar gibi haşlıyoruz sonra köftelerimizi süzgeçten geçirip diğer tarafta hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu köftemizin üzerine dökelim küçük bir tavada tereyağımızı koyup salçasını ilave edip naneyide katıp hazırladığımız sosu köftemizin üzerine dökelim .
Mantı tadında Malatya yöresine ait harika bir lezzet özellikle yazın daha çok terih edilen damaklarda tad bırakan ferahlatıcı bir yöresel yemeğimizdir.

mercimek çorbası



MALZEMELER(6 kişilik)
.1 su bardağı mercimek
.1 küçük patates
.1orta boy havuç
.2 yemek kaşığı tereyeğı
.1yemek kaşığı un
.karabiber,tuz,kırmızıbiber,nane
.1yemek kaşığı salça
YAPILIŞI
Önce tencereye merimekleri yıkayıp kouyuyoruz.Patates ve havuçları küçük küçük doğruyup ilave ediyoruz tencereye yarıdan fazla su koyup pişiriyoruz.Ayrı bir tavada tereyağını eritip unu koyup kavuruyoruz.Salçayı naneyi ve bahartları ekleyip hazırladığımız sosu rondodan geçrdğimiz çorbamıza katıp bir iki taşım daha kaynatıp servis yapıoruz.

11 Şubat 2011 Cuma

PEYNİRLİ POHAÇA



MALZEMELER:2Yumurta(birinin sarısı üzerine)50g  margarin bir çay bardağı sıvı yağ  1çay bardağı yoğurt kabartmaozu tuz aldığı kadar un (hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak) İÇMALZEME:Dilediğiniz bir tür peynir maydanos kara biber kırmızı biber  YAPILIŞI:Kabımıza öne yumurtaları kırıp yağı yoğurdu margarini kabartmatozu ve tuzu katıp karıştıralım daha sonra elenmiş unumuzu azar azar ilve edelim  iyce özleşene kadar yoğuralım daha sonra şekillendirip tepsiye dizelim üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp önceden ısıttığımız 250 derece fırında pişirelim

Kakolu fındıklı kek


MALZEMELER
.3yumurta
.1su bardağı sıvıyağ
.1su bardağı süt
.1su bardağı şeker
.kabartma tozu
.vanilya
.1su bardağı fındık içi
.1çay kaşığı mahlep
.2 yemek kaşığı kako3 su bardağı un
YAPIŞILIŞI
Yumurta ve şeker bir kapta mikserle köpürene kadar çırpılır.Süt şeker , sıvıyağ ve diğer malzemeleri iyie karıştırlarak yağlanmış kalıba dökülüp 200 derece ısıda fırında pişirilir.

9 Şubat 2011 Çarşamba

Melihin ezme salatası


MALZEMELER:2 Orta boy domates 2 çarliston biber 1 orta boy kuru soğan ;tuz zeytin yağı; isot; kuru nane; nar ekşisi  üzerine maydanos YAPILIŞI:Domates biber vesoğan rondoda çekilir diğer malzemelerde karıştırılıp servis yapılır.afiyet olsun çok harika bir salata

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...